PonnyPiloter tråkiga nyheter

Publicerat 2013-10-28 13:00:00 | i kategori PonnyPiloter | 1 kommentarer

Idag har vi på PonnyPiloter bestämt oss för att börja skriva på varsina bloggar istället. Detta innebär alltså att vi kommer sluta blogga på PonnyPiloter. 
 
Tråkigt, men det är så det är. 
 
Detta betyder INTE att vi gör som andra parbloggar som läggs ner, och går skilda vägar som ovänner. TVÄRT OM, vi ser fram emot att träffas på kommande tävlingar & kanske åka tillsammans på AW i sommar. 
 
Vi på PonnyPiloter avslutar här på denna blogg som precis lika bra vänner som innan, och kommer lätt fortsätta följa varandra mot toppen! 
 
Detta är självklart en väldigt tråkig nyhet för många, då vi har märkt att många tyckt om vårat "koncept" här på PonnyPiloter. Men ni får helt enkelt följa med över till våra egna bloggar. 
 
VICTORIAHAVELID.BLOGG.SE &
ALVAC.WEBBLOGG.SE
 
Hoppas verkligen ni har haft en lika bra & lärorik tid här på PonnyPiloter som vi haft, och fortsätter följa oss på varsina bloggar. Men somsagt, vi går härifrån som vänner & ser fram emot att träffas snart även fast denna bloggen inte är orsaken!
 
Kram från Victoria & Alva, 
VI KOMMER ALLTID VARA PONNYPILOTER. 



Godmorgon måndag

Publicerat 2013-10-28 10:10:48 | i kategori Victoria | 0 kommentarer

Det är väl nu höstlovet börjar på riktigt!?
Hur som så sätter jag mig med plugget direkt. Jobbigt, jag vet men lika bra att få det gjort i början på veckan så kan man få det lite lugnt senare. Idag & imorgon åker jag med Silver på en tvådagars träning för Sofia. Kanske kan behövas nu när jag varit iväg utan ridning en vecka. Har ingen aning om vad vi ska göra. Men det får vi se :)
På onsdag drar jag upp till huvudstaden för lite shopping. Sover kvar en natt & åker hem torsdag. Helgen får gå åt till massa vänner & kul.
Har en stoor hög med kommentarer som verkligen måste tas tag i nu. Inge kul när ni inte får svar på kommentarerna ju. Men det får bli senare.
 
Ne, nu måste jag tillbaks till pluggandet. Hörs sen :)
 
 
 

Några utvalda frågor - & svar

Publicerat 2013-10-27 17:43:46 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Om du hade fått möjligethet att rida en av sveriges bästa d-ponny i 1 år hade du gjort det och ändå ha kvar Clover? 
Om jag skulle få fortsätta träna, tävla och lägga lika mycket energi på Clover samtidigt så ja. 

Några kommande tävlingar som du ska på innan 2014? 
Lurbo & Heby. Nån som ska dit med?

Åsikt om att rida storhäst tidigt?
Tycker verkligen inte att det är nåt fel på det. Om man vill bli duktig & framgångsrik på storhäst så är det bra att börja tidigt såklart. Tycker det är fett smart att ha en storhäst bredvid sin ponny de sista ponnyåren, som många har. Då hinner man rida in sig lite på storhäst innan man går över helt & hållet. 

Åsikt om.... 
Sporrar? 
Böjprov? 
Inget fel på sporrar om man använder de på RÄTT sätt. 
Min åsikt om böjprov kan ni läsa i inlägget under detta. Ett långt åsiktsinlägg som ni gärna får kommentera vad ni tycker på. 

Vad tycker du är svåraste inom dressyr/hoppning?
Hoppning - tycker distanser är ganska svåra att se. Det är dock något som kommer mer och mer, och jag lär mig varje gång jag rider mot ett hinder att taxera. Men det är lite klurigt ibland. 
Dressyr - Att samtidigt som man ska tänka på ALLT så ska man även tänka på sin egen hållning & sits, haha. 

Bästa med att blogga? 
NI läsare. 




Böjprov

Publicerat 2013-10-27 12:58:13 | i kategori Åsikter | 3 kommentarer

Folk har frågat vad jag, Alva, tycker om böjprov. Nu klistrar jag in ett gammalt inlägg från min förra blogg där min åsikt står. 

Förutom att vi själva råkat ut för problem vid böjprov, är jag annars också väldigt intresserad av detta. Alla tycker och tänker olika, och jag har aldrig spekulerat kring detta tidigare. Men nu har jag tänkt till lite, jag menar...i andra länder har man förbjudit böjprov då det anses vara fel för hästen och för att det förekommit hästar som faktiskt inte varit halta, men böjts fel och blivit halta efter det. Dock har vi i Sveige ännu inte sagt ifrån om detta ordentligt, trots att det (tror jag) kommit in förslag på detta. 
 
Hästar är några så pass dyra djur att vi som köpare alltid vill ha bästa garantier på att hästen är frisk, och helt fri från hältor och andra liknande saker. Därför använder vi oss av böjprov, just för att få reda på om hästen har några hältor som inte syns vid vanlig träning och liknande.
 
Dock tänker, tycker och säger alla veterinärer olika om detta. Exempel på hur ett böjprov skulle kunna gå fel, och ta fram eventuella hältor som egentligen inte finns:
 
• Hästen är född med något ofarligt fel på några/något av benen, som dock bara visas vid böjprov. Det är inte så vanligt, men det förekommer faktiskt hästar som alltid reagerar på samma sätt och på samma ben. Vilket skulle kunna vara detta.
 
 Då alla veterinärer tänker olika, kan det ofta bli problem vid besiktning (framförallt böjprov). Vissa tycker att det är okej om hästen haltar upp till 25 meter efter böjningen, andra tycker att hästen efter två till tre steg borde trava normalt igen. Detta är ett exempel på att böjprov inte är ett särskilt "pålitligt" test.
 
• Sen har många säkert hört om veterinärerna som faktiskt böjt hästar halta. Alltså har hästar som egentligen är helt friska blivit böjda fel (för hårt, för länge, eller på fel sätt) och därför markerat rejält. Alltså kan det även förekomma att veterinärer böjer (på fel sätt) fram hältor som inte finns.
 
Jag tycker själv att detta är oerhört svårt, och jag förstår hur svårt det måste vara för veterinärerna. Egentligen tycker jag att man borde ta bort böjprov helt (efter det jag hört och läst om detta). Eller försöka hitta en annan lösning för att kunna undersöka hästarna. För såhär ska det inte vara...
 
En jämförelse med böjprov är om vi (människor) skulle sitta i en soffa. Sen ska vi helt plötsligt, oförberedda, böja ett ben i taget åt konstiga håll för att efter det börja springa. Självklart att det skulle göra ont de första stegen? Jag tror definitivt jag skulle halta ganska många steg innan det känns normalt i benet igen.
 
Detta är ett svårt ämne, JAG VET. Men jag vill veta vad ni tycker om detta...hur tänkr NI?


Victoria is back!!

Publicerat 2013-10-27 11:26:28 | i kategori Victoria | 1 kommentarer

Åh äntligen får jag tid till att sitta här, framför datorn & skriva ett riktigt inlägg. Har haft lite ångest över bloggen men samtidigt har det varit lite skönt att kunna "strunta" i den. Har ju ändå Alva som bloggar på så grymt själv så Ponny Piloter har ju inte stått helt still i alla fall.
Varför har jag varit borta då?
 
Jo, varje år i skolan jag går i åker man till ett ställe (i vårt fall Gamleby) och kompletterar de ämnen vi inte kan ha i skolan - Slöjd & hemkunskap. Så det riktiga andledningen till att vi åker dit är för att jobba med skolarbete, men det är klart det blir lite roligare än så... :P
Har haft en så sjukt rolig vecka nere i Gamleby med massa kompisar. Vissa saker är minnen för livet! En av dom bästa veckorna i mitt liv.
Sena nätter, hög musik, bus....haha. Gjort saker man inte får göra egentligen. Badass* Har verkligen bara LEVT LIVET.
Tror inte riktigt ni kan föreställa er. Det är inte som en vanlig skolresa. Snarare som ett läger. När man är med samma folk dygnet runt lär man känna dom på ett annat sätt. Vissa bättre & andra sämre.
 
Men nu, NU är det HÖSTLOOOV!!
 
 
Gaaammal bild...
 
 
 
 

Godmorgon förresten!

Publicerat 2013-10-27 08:04:05 | i kategori Alva | 5 kommentarer

Allt väl med er? Jag tänkte att ni läsare som stannat kvar under den här lilla dåliga uppdaterings-perioden kanske skulle vilja ställa lite frågor?

Så ALLA ni som är kvar, ställ en eller fler frågor var till mig så svarar jag senare i ett inlägg!

FRÅGESTUND 


Mina mål inom ridningen

Publicerat 2013-10-27 07:59:29 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Man kan alltid sätta upp mål. Sen om man uppnår dem den tid man tänkt, senare eller tidigare spelar egentligen ingen roll. Huvudsaken är att man blickar framåt, försöker glömma det dåliga bakom sig & tar nya tag. 

Till exempel uteslutningen jag fick i förra LBn. Jag var sååå ledsen. Men nu tänker jag liksom, hallå det var typ vår 5e tävling? Och Clover kanske hade lite feber...då han hade lite höjd temp dagen efter. Och jag var supernervös, och hade antagligen inte det trycket i galoppen som krävdes. 

Jag känner liksom...jaja, vi glömmer det. Att det händer en gång pga en bra anledning är inte konstigt, bättre att det händer nu på de här låga höjderna än senare liksom. Jag blickar framåt istället, och tar igen det som gått dåligt. 

2013:
• Innan årsskiftet få till en bra & felfri LB runda

• Nästan känna mig helt klar inför LA

• Träna mycket hemma på att ha honom framme hela tiden, och på bakbenen, som underlättar i högre klasser 

2014:
• Starta LA

• Rida massa LA så att det verkligen känns enkelt och bra och få till flera riktigt bra LA-rundor

• Kvala MSV B

• Starta någon/några MSV B

Jag vill ta det i säker och lagom takt. Inte rusa upp. Man kan aldrig veta om det händer någonting, eller om vägen mot målen blir svårare än tänkt. Men det stoppar mig inte från att sätta upp mål & kämpa för dom. 
Haha oj vilken ögonblicksbild... PIGGELIN Clover...

Btw, GODMORGON. 


Kommer sakna min ponny så

Publicerat 2013-10-26 20:01:32 | i kategori Alva | 2 kommentarer

Åker bort i 4 dagar nu. Till Gotland, vårat landställe. Ska bli mysigt, men samtidigt jättetråkigt att vara borta från min älskade ponny...

Maja tar hand om honom när jag är borta, det känns bra iaf. Han är somsagt i goda händer. Imorgon ska han ridas ett dressyrpass Ala Maja, på måndag vila & på tisdag ridas ut. När jag kommer hem förväntar jag mig att han ska vara trimmad till värsta dressyrponnyn Maja ;) Skämt å sido. 

På onsdag kväll när jag kommer hem blir det hoppträning som gäller. Sen på lördag åker vi till Lurbo & hoppar LC, LB igen. Vill verkligen få till dom klasserna nu, så vi ska träna inför det @ onsdag. 
Måste gå. Kram
/Alva

Storhäst

Publicerat 2013-10-26 13:20:51 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Under denna vecka när jag har praoat har jag fått rida tre helt olika storhästar. En 4årig valack, ett 6årigt sto med sadeltvång och ett välutbildat något äldre sto. 

Shit vilken annorlunda känsla det är att rida storhäst alltså... 

Steget. Kan bara säga WOW. Väldigt stor skillnad på storhäststeg & ponnysteg. 

Formen. Alla hästarna jag ridit söker sig självmant neråt, och tycker om att gå i en låg form. Det är något som även Clover gör, men man måste jobba & arbeta för det på honom. Självklart måste man göra det mer eller mindre på alla hästar, men dessa storhästar gick liksom självmant i en rund form...vilket var en annorlunda känsla. 

Höjden. Ja, vad ska man säga. Jag kände mig lite större än vanligt haha!

Kul att få testa lite storhästar faktiskt. Har varit riktigt lärorikt. Men jag kan avsluta med att säga att Clover är den bästa <3



GRYM vecka

Publicerat 2013-10-26 11:50:55 | i kategori Victoria | 2 kommentarer

Har haft så jävla kul! Ska skriva ett längre inlägg om min vecka i gamleby senare, men just nu är jag på väg till stallet för att rida min ponny plutt. 
Love u <3


Victoria 

Godmorgon lördag!

Publicerat 2013-10-26 10:59:28 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Helg...lov...höstlov...snart min födelsedag...

Idag ska Clover ridas ut av min syrra, tillsammans med några av hennes kompisar i stallet. Mys! Tror jag hänger med för att pussa lite på
Clover också. Vi åker ju till Gotland ikväll, och är borta i fyra dagar. Så jag ska pussa honom hejdå. 

Han var så söt igår, fina ponnyn. När jag släppte ut honom i hagen efter att jag borstat honom och gosat lite med honom så ville han inte gå ut i hagen. Eller han gick in i hagen, men stannade vid grinden. Jag gick in och satte mig på en sten bredvid honom, och bara kramade honom. Han är så otroligt kramgo fina fina Clover. Jag kommer sakna honom så mycket när vi är borta...trots att det bara är några dagar. 

Tur att han är i goda händer i alla fall. Mina kompisar i stallet ska ta hand om honom, och jag vet hur duktiga dom är så han kommer ha det bra. Min fina fina ponny. 



Rider 4 åriga Wille

Publicerat 2013-10-25 14:38:02 | i kategori Alva | 0 kommentarer




Här var det DÖTT

Publicerat 2013-10-24 20:28:16 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Idag har jag varit i stallet i ett halvt dygn. Jag har mockat, sopat, tagit in hästar, ridit en något busig & tjafsig storhäst som har sadeltvång, städat, ätit och ridit ut min fina ponny tillsammans med Miranda och Willow.

Nu är det bara en dag kvar på jobbet, sen slutar praoen & det är lov (som man i och för sig inte ska vara ledsen över). Men tråkigt att inte jobba i stallet mer faktiskt...

Det är så mycket jag skulle vilja skriva här just nu, men som får vänta till helgen då jg har så mycket mer tid då. Jag lovar, då blir det så mycket bättre update. 
Tyckte denna bild vart cool haha. Finaste powni
/Alva




Har verkligen inte haft tid till bloggen

Publicerat 2013-10-23 22:27:02 | i kategori Alva | 1 kommentarer

Haft fullt upp med allt idag. Ridning av storhäst, mockning, städning, träning X2 & ledsamma grejer :'(

Jag är sjukt med trött, och väljer att avstå från att blogga nu tyvärr. Orsakerna är skitsamma just nu, men känner inte att det passar. 
/Alva

Jag lever

Publicerat 2013-10-23 15:03:25 | i kategori Victoria | 0 kommentarer

Har det bäst här, seriöst. Vissa stunder blir så sjukt roliga!! Teckningen är sämre än sämst, men ska försöka kika in nån mer gång i veckan :) 


/Victoria

På tåget

Publicerat 2013-10-23 07:43:09 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Påväg mot stallet, för att jobba! Vi börjar med att släppa ut alla hästarna, sen mockar vi osv. Sen är det fordringar, intag, uttag, städning och sånt som gäller hela dagen. Och ibland kanske man får rida någon häst, som igår. Ikväll ska i varje fall Clover hopptränas vilket blir riktigt kul!

På söndag kommer vi åka iväg, till Gotland. Dock är vi bara borta 4 dagar, vilket är för kort för att ta med Clover på. Så Maja kommer rida och ta hand om honom, tack Maja! 

Nu ska jag gå av och ta bussen, hörs senare. Kram



Rolig dag

Publicerat 2013-10-22 20:34:32 | i kategori Allmänt | 77 kommentarer

Idag har jag ridit tre helt olika hästar. Först Alec, sen den fyraåriga storhästen Wille & sen Clover. 

Alla tre gick prima, känns bra att variera lite mellan olika ibland. Clover skrittades bara ut barbacka. Flyttade honom lite för skänkeln osv, bara för att han ska lyssna på mig. Han vart riktigt fin. Imorn väntar hoppträning för honom. 

Wille var lite småbusig, i & med att han bara är 4 år så är det inte så konstigt. Men han var riktigt fin i formen i alla fall. 

Alec småhoppade jag lite på, han vart fin på slutet han med. 



Alla får vi bakslag

Publicerat 2013-10-22 11:30:52 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Efter att allt gått i rak riktning uppåt händer ofta det där som alla fruktar...bakslaget. Det händer ALLA, och ja man blir besviken..men det går inte att göra så mycket mer än att ta tag i den fasen man är inne i & försöka ta sig ur den. 

Ett exempel är Clover just nu. Han vet hur vi funkar, och vad vi har för brister. Då börjar han testa oss på olika sätt, och i och med att han har lika mycket vilja som jag har så kan det vara lite jobbigt ibland. Men efter att ha pratat med duktigt folk känner jag ändå hur jag vet hur jag ska göra. För allt handlar om LEDARSKAP. På marken kommer jag från och med nu vara bestämd & tydlig, precis som en bra ledare ska vara. På ryggen kommer jag börja kräva mer av honom och verkligen visa att han inte kan skippa det jobbiga arbetet. Jag kommer även börja rida med ett par väldigt snälla sporrar, bara för att han ska lyssna framåt kvickt, och sen kunna samla ihop honom på bakbenen & få till de finare sprången. 
Vi skärper upp oss ett snäpp helt enkelt. 

Lena sa också att det skulle kunna vara en blandning mellan det här med ledarskap och att han har en liten förkylning. Han snorade nämligen lite igår, och i söndags, som han i och färdig brukar göra ibland. Men Lena sa att han kanske hade lite feber, det kan vara därför han tyckte det var jobbigt att ta det där språnget, och därför stannade. 

Men att man blir ledsen, som jag blev, av bakslaget är ingenting konstigt eller onaturligt. Tvärt om, det är okej att vara ledsen. Bara man reser sig sen igen, med nya tag. 


Sovmorgon från jobbet idag

Publicerat 2013-10-22 09:34:06 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Härligt på en tisdag sådär ;)

Idag ska vi praoelever få rida ut några hästar tror jag. Tar bog med Clover då, så får han sig en liten skrittprommis. Mysigt! Ska jobba honom mycket bara i skritten, flytta åt sidorna & se till att han är framme för skänkeln. Sen ska jag ta hans temp också, ifall förkylningen skulle sitta kvar. 

Sovmorgonen idag beror delvis på att jag ska baka till ikväll, då jag ska sälja fika i stallet. Men även för att vårat hus & vi ska vara med i ett reportage i en tidning. Kul jö! :)

Vi hörs under dagen. Live update kommer även från jobbet (min prao alltså stallet) senare. 



"Bara att ta nya tag"

Publicerat 2013-10-21 21:47:39 | i kategori Alva | 0 kommentarer

När du ramlar...res dig igen. När allt känns meningslöst...ge inte upp, det är just DÅ du ska fortsätta kämpa för att nå till en ny nivå. 



TRÖTT

Publicerat 2013-10-21 21:44:03 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Mer än bara trött...galet trött. 

Tänk vad det tar på krafterna att jobba i stallet i 9 timmar från 8 - 17 & sen rida en ansträngande dressyrlektion på det...mina ögon håller på att stängas gång på gång asså. 

Har en liten jobbig period med Clover just nu, en sån som man bara måste ta sig igenom. Pratat med Lena & annat duktigt folk och vet nu att detta nästan händer alla, att hästen hamnar lite på sidospår och "testar" människan lite. Det är då människan måste visa övertag och visa att JAG är ledaren. 



Tagga prao!

Publicerat 2013-10-21 07:24:15 | i kategori Alva | 0 kommentarer

...in da stable!




Godnatt

Publicerat 2013-10-20 22:59:06 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Somnar ändå med en ganska bra känsla. Efter att ha (faktiskt) gråtit typ halva dagen haha, så snackade jag igenom allt vad som hände på tävlingen med mamma sen. Mamma hade även pratat med Unghanses som kom med en massa kloka ord och jag känner att jag nu vet vad som gick fel. Det handlar trots allt om ledarskap, att han ska svara kvickt för min skänkel & mina förhållningar & att han ska följa oss. 

Med start -nu- ska vi bli mer bestämda i hanteringen och visa att VI bestämmer. Ska även föra över det till ridningen, och också pröva att rida med sporrar i hoppningen för att verkligen få fram honom snabbt. 

Han är världens finaste ponny, men för att vi ska bli ett TEAM måste det vara jag som bestämmer. 
/Alva


Imorgon kör vi

Publicerat 2013-10-20 22:52:06 | i kategori Victoria | 0 kommentarer

Absolut ingen söndags ångest. Snarare tvärt om! Jag VILL att det ska bli måndag så jag kan åka till skolan. Varför?
 
Jo, vi drar till Gamleby. Hela högstadiet, i en vecka. Ska bli sjukt kul & vet att det kommer bli galet haha. Har längtat länge. Och nu äntligen åker vi. Väskorna är packade, fullproppade med onödigt mycket kläder. Men jag är tjej hallå.. :P
Mamma är jättesnäll & tar Silver hela veckan. Kommer hem fredag eftermiddag/kväll & åker som sagt imorgon bitti.
 
Nej, jag har inte suttit hemma hela dagen & proppat arkivet med inställda inlägg. Finns ingen tid till det @ all. Hela den här dagen har jag varit så stressad att jag nästan glömt mitt egna namn haha. Nej men typ så.. Så det kommer inte komma några Deep inlägg från min sida. Istället ska jag försöka så ofta jag kan att uppdatera er med bilder. Blir bättre så.
 
Nu säger jag gonatt. På tok för sent idag egentligen med tanke på hur det antagligen kommer vara kvällarna som kommer...men jaja. Puss
 
Haha...dessa små troll alltså. Saknar den till höger.. Ja han, Grålle :(
 
 

Update kommer

Publicerat 2013-10-20 20:47:00 | i kategori Victoria | 0 kommentarer

Packar...
 
 

/Victoria

Ledsen :(

Publicerat 2013-10-20 17:33:06 | i kategori Alva | 1 kommentarer

I morse ville Clover plötsligt absolut inte lastas. Det tog jättelång tid, innan vi tillslut lastade in Moas Midde och då gick han på. Han var lite allmänt speciell hela dagen... LC:n gick dock jättebra, och även LB:ns framhoppning och första hinder kändes jättesuperbra. Sen på 2an stannade han...och vi hittar ingen anledning varför...

Har han ont eller nåt? Eller testar han oss bara? Vi skulle tro att han testar oss, och var på dåligt humör, och jag hoppas väl på att det bara är det. Ska prata med Lena imorn och höra va hon säger. 

Jag älskar Clover så mycket, och jag ska verkligen arbeta på allt så det känns perfekt. 



Sunday

Publicerat 2013-10-20 14:54:00 | i kategori Victoria | 1 kommentarer

Dagen igår var riktigt rolig. Massa häst & avslutade kvällen med vänner som sov över. Riktigt kul! 
Kom ganska nyligen vem från stan. Har shoppat lite grejer dom behövdes till veckan sol kommer - veckan i gamleby. Ska verkligen bli sååå kul & har längtat som in i bomben! Men nu ska vi äntligen åka. Kan ta kort på det jag köpte senare & lägga ut det här på bloggen om ni vill. Men det får bli efter stallet.
 
Idag ska jag börja med galopp programmet med Silver, något jag även gjorde med Grålle förut för att stärka hans galopp. Det tränar kondisen, stryka men framförallt balans då dom galopperar på fria tyglar. Kör ett visst antal minuter gånger x antal gånger i båda varven (i paddocken).
Så från & med nu korr detta att göras en gång i veckan ett bra tag framöver. 
Vi hörs senare igen, men har massooor att göra nu..

 

Placering!!

Publicerat 2013-10-20 11:51:54 | i kategori Alva | 0 kommentarer

4e placering i LC, jippi!

Nu taggar vi LB, jag måste ha bättre TRYCK i galoppen & ska ta BRA vägar. Satsar inte på placering eller så nu, bara en ordentlig runda. 
Är nån av er i Enköping?



Mot Enköping

Publicerat 2013-10-20 08:36:39 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Tävling idag. 

Vart en lite jobbig morgon, men vi lämnar det bakom oss och taggar till tävling. Lyssnar på tagga tagga musik nu, gör mig redo inför dagens starter. Snackade med Ninn i telefon nyss också, som är på Enköpings RK, deras ridhus är stort och bra sa hon. YEY ;)

Kram


120cm

Publicerat 2013-10-19 21:04:40 | i kategori videor | 0 kommentarer

Donkeeen

Publicerat 2013-10-19 18:13:01 | i kategori Victoria | 1 kommentarer

Sjukt rolig dag. Ridit tre hästar. Film från dagens ridpass kommer... 




/Victoria

Wayne's

Publicerat 2013-10-19 13:07:08 | i kategori Alva | 1 kommentarer


Mmm...


Då kör vi

Publicerat 2013-10-19 09:26:43 | i kategori Victoria | 0 kommentarer

Åker iväg för lite häst ridning i Nyköping. Spännande! 
Godmorgon lördag <3 

 /Victoria

Mysis fredag <3

Publicerat 2013-10-18 19:22:09 | i kategori Victoria | 0 kommentarer

Hemma från stallet & myser framför TVn. Efter lite tålamod fick jag äntligen Silver att lyssna på mig idag. Gjorde samma övning som igår som då gick ÅT HELVETE. Noll kontroll typ.. Egentligen låter det inte så svårt, att galoppera över två bommar snett igenom, som en åtta typ, en åt varje håll. Men gud de är lättare sagt ön gjort.. Speciellt när man sitter på en överladdad Silver också. 
Men idag gick det som sagt mycket bättre! 

Imorgon bitti klockan 7 bär det av till Nyköping för lite hästridning, men NU, nu är det fredagsmys som gäller. 


/Victoria

Följ mig på youtube, och instagram!

Publicerat 2013-10-18 13:00:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Glöm inte att följa mig på youtube och instagram. På youtube heter jag Alva Cedermark, och på instagram @alvacedermark. Följ! :)
 
 

TAGGA!

Publicerat 2013-10-18 11:46:00 | i kategori Musik | 0 kommentarer

Nu väntas två riktigt grymma veckor. Allt det bra är precis framför näsan!
Idag är det fredag & enligt mig har helgen redan börjat. Ska bli en riktigt kul helg med kompisar & provridning av hästar... Nu börjar ni undra va...? Haha. Sen kör vi en hel vecka i Gamleby med riktigt roliga människor & efter det får vi ju inte glömma att de faktiskt är HÖSTLOV!! Wohoo!
 
Är riktigt taggad & glad just nu! Det går mot kallare tider, vilket är tråkigt, men samtidigt närmar det sig juletider. Åh så mysigt! <3
 
Bjuder på dom tre mest spelade låtarna just nu..
 
 
 
 
 

Helgens planer

Publicerat 2013-10-18 10:00:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Åh vet ni vad! Detta är sista dagen för mig innan höslovet, för att vi ska praoa nästa vecka! Så himla kul, spännande & framförallt SKÖNT att slippa en till vecka med skola & plugg. Istället kommer jag spendera min tid 9 timmar om dagen i stallet, för det är nämligen där jag ska praoa. Jag kommer hjälpa till att fodra, mocka & släppa in och ut hästarna + säkert massa andra små grejer. Ska bli riktigt kul!
 
Åter till ämnet, hur ser min helg ut som jag har framför mig?
 
Imorgon tror jag inte det händer så mycket... Men på söndag drar jag till Enköping & rider två klasser. (LC & LB) I och med att det är tredje tävlingen i rad så ska jag rida ganska lugnt. Framförallt i LB:n i alla fall, inga snäva svängar osv utan normala svängar & bra men normalt tempo. Samma i LC:n skulle jag tro :)
Någon av er kära läsare som ska dit?
 
 

Fredag, äntligen!

Publicerat 2013-10-18 07:49:02 | i kategori Alva | 1 kommentarer

Ponnyn ska ridas ut idag. Bara det inte snöar...fatta det SNÖAR??? Oh My, nu kommer vintern alltså...

Jag ska rida ut med Moa, direkt efter skolan tror jag. Mys. Sen blir det lite fredagsmys hemma som gäller, kanske ringer nån kompis eller så...får se. Mysigt. Känns som julen börjar närma sig haha.

Btw, bara typ tre veckor kvar till min födelsedag!!! Jippi



Här kommer även filmen från träningen igår!

Publicerat 2013-10-17 21:28:07 | i kategori Alva | 3 kommentarer

 
Han var riktigt pigg på träningen igår, vilket inte är konstigt allt eftersom han stod inne i tisdags pga avmaskning. Han var ganska "på" hela tiden. Det kanske inte syns, men det kändes. Jag klippte iaf ihop några småklipp från träningen. Några språng blir lite konstiga, men det är sånt jag bjuder på!
 

Ni vet storyn bakom, här kommer filmen

Publicerat 2013-10-17 18:52:49 | i kategori Alva | 2 kommentarer

 
 
 
 
 

Hellu

Publicerat 2013-10-17 17:04:54 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Clover får sig en softdag idag, mysponnyn. Film från hoppträningen kommer strax :)
 
 

Lite info

Publicerat 2013-10-17 12:15:00 | i kategori Victoria | 1 kommentarer

I helgen blir det fullt ös kan man säga!! Hela helgen är fullbokad med roliga saker, blandat både häst & annat. Men jag berättar mer om det senare när allt är helt bestämt.
 
Ville informera er lite om vad som händer nästa vecka. Nästan hela skolan i alla fall 7orna 8orna & 9orna åker iväg måndag-fredag till en "skolgård" i Gamleby. Där ska vi ha slöjd & hemkunskap osv. Jag kommer alltså sova där hela veckan & alltså kommer bloggen stå lite still från min sida.
Mamma kommer sköta & rida Silver medans jag är borta.
Blir lite jobbigt om jag ska behöva skriva inställda till alla dagarna så istället försöker jag uppdatera live så mycket jag kan. Antagligen med mycket med bilder & inte massa långa deep texter. Ah tror ni fattar.
 
Så helgen kommer även gå åt för att packa. Kommer ha så sjukt kul där nere iår med alla vänner! Förra året var ett helvete men vet att det kommer bli så galet mycket roligare iår. Med alla galna knäppa vänner kan det inte bli annat än grymt. Läängtaar!!
 
 
 

Torsdag den 17de oktober

Publicerat 2013-10-17 07:56:00 | i kategori Victoria | 0 kommentarer

Satans va tiden springer iväg. Snart jul ju, typ.... Nu ska vi köra igång yttligare en torsdag i mitt liv. Känner mig glad att helgen närmar sig vilket betyder att nästa vecka närmar sig - skolresa.
 
Skola nu, slutar klockan tre. Sen drar jag snabbt till stallet & rider Silver ett pass på banan. Under kvällen kommer en veterinär ut till stallet & föreläser om lite saker bland annat vaccinationer, sår & avmaskning på hästar osv.. Tror det kommer vara nyttigt & hoppas på att lära mig lite nya saker.
Under kvällen måste jag sätta mig med plugget & träna inför min redovisning i engelska jag har på fredag.
Så ser min dag ut just denna torsdag.
Ha en bra dag! :)
 
Första dagen i skolan.. :P
 
 
 

Vad är det jag gillar med ridsporten?

Publicerat 2013-10-17 07:38:00 | i kategori Alva | 1 kommentarer

ACTION.
 
Killarna i klassen retar oss för att ridning inte är en sport, det är som att sitta i en soffa och styra & piska hästen som av sig själv sköter allt lysande. Ridning är tydligen inte alls jobbigt säger de, och om man får träningsverk av ridning så är man väldigt otränad, tydligen.
 
Men hallå? Vad vet de egentligen om vår sport?
 
Den är så mycket svårare än vad alla tror, håller ni inte med?
 
Jag älskar min sport, gillar att skoja om den men står ändå upp för den. 
Ridning is da shit ;)

GODMORGON FÖRRESTEN!
 
 
 

Bättre sent än aldrig

Publicerat 2013-10-16 22:49:01 | i kategori Victoria | 0 kommentarer

Sämst uppdatering idag. Verkligen sämst. Men känner inte att jag alltid måste prioritera bloggen först så ibland blir det lite sämre här på bloggen.
Har väl egentligen inte hänt så mycket under dagen. Vanlig skoldag helt enkelt & sen konfa. Lärde känna varandra i gruppen lite bättre under mesta delen av tiden & avslutade med sån där sak i kyrkan *vet inte vad det heter men man sjunger o sånt haha*
Är riktigt jäkla trött & ska försöka somna inte allt för sent idag. Så avslutar inlägget redan här. Lite onödigt men ja.. Bättre update imorgon. Ses då <3
 
 
 

Träningen

Publicerat 2013-10-16 21:06:09 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Kommer film om en stund. Tränade mycket på låga höjder, lite linjer, en dogleg, en serie osv. Kändes ganska bra faktiskt. Jag la honom lite konstigt och tog lite konstiga svängar i början. Men på slutet hoppade vi en bana med några hinder på 1.10-1.15 eller vad det var, och det kändes riktigt bra. Det sista hindret i serien hoppad vi även högre.
 
Somsagt, kändes bra. Snackade lite med Lena sen, och hon sa att hon tycker vi ska rida fler felfria LBer innan vi går upp på LA. Bättre att känna sig riktigt säker på de här höjderna än att gå upp för snabbt & sen rasa ner när det går dåligt liksom ;)
 
Visa ord, de ska jag verkligen tänka på.
 
Film kommer sen, nu PLUGG. STANDARD.
 
 
 

Paus @ house

Publicerat 2013-10-16 15:37:20 | i kategori Victoria | 0 kommentarer

Hemma en snabbis mellan skola & konfan. Sådär lagom taggad till det..men men..
Silver skrittas idag. Passar bra om det blev lite för tufft igår med tanke på equiterapeuten som var & grejja med honom. Så mamma är snäll & promenerar honom.
Har egentligen inte så mycket mer tid att skriva något mer, men kände att jag var tvungen att slänga in ett hej i alla fall.
 
Vi hörs efter konfan, promise!
 
 
 

Mot stallet

Publicerat 2013-10-16 15:36:54 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Hoppträning idag, kanske kan mamma filma lite om ni vill ha den sen? :)

Först ska jag göra stallet, sen tar jag så snabbt som möjligt in Clover så att han hinner äta innan träningen. Sen blire träning för Lena! 

Så ser eftermiddagen ut, vi hörs sen. 



Hoppträning

Publicerat 2013-10-15 23:08:00 | i kategori Victoria | 0 kommentarer

Gick väl helt OK på hoppträningen för Sofia idag. Red på det nya bettet, men vet inte om det var nån större hit att hoppa på. Han arbetade emot bettet & la till & med tungan över en gång. Vi får se hur jag ska göra med det, men det är nog ett utmärkt bett att rida ut på då är blir så stark.
Eftersom equiterapeuten var hos Silver igår skulle jag inte hoppa allt för högt heller. Jobbade mycket med små hinder som stannade på 90cm. Är ändå rätt så nöjd med träningen, vissa delar av den i alla fall.
 
Nu är det dags för mig att sova. Imorgon blir det först skola sen väntar konfirmations träff. Godnatt :*
 
Oså igeeen...
 
 

Godnatt

Publicerat 2013-10-15 22:21:22 | i kategori Alva | 3 kommentarer

Tråkiga tisdagen är över. Imorgon väntar prov, och senare hoppträning. Ska bli kul, med hoppträningen alltså ;) 

På söndag funderar vi på att åka till Enköping och tävla. Man ska ju ta alla chanser man får nu till att träna på LB höjder liksom, innan LA. Så kanske åker till Enköping därför. Men vi får se. Va tycker ni?



Fråga

Publicerat 2013-10-15 18:06:36 | i kategori Alva | 2 kommentarer

Fick en fråga från bästa Ebba som jag stog i samma stall som förut. Tänkte att jag lika gärna kan svara på den i ett inlägg, so here you go :)
Tack!! :) Ja, jag tror det. Ska åka på ett par tävlingar till, och träna lite mer på LA höjd (dvs 1.10) och sen får vi se. Mamma har anmält mig till en tävling i mitten av november som går i LB, LA. Sen får vi se om vi hoppar LA:n eller inte, för man vill ju att LB ska kännas riktigt enkelt innan dess, vilket det känns som nu i och försig. Nu känns LB ganksa så långt faktiskt, vilket är ett gott tecken. Men jag vill känna mig helt säker liksom, så tränar & åker nog på ett par LC & i alla fall LB till innan :) Låter det som en bra plan tycker ni?
 
 

Yes!

Publicerat 2013-10-15 12:14:00 | i kategori Victoria | 0 kommentarer

Denna going på väg hem till mig! Gonna feel Like A Boss.. :*

Lite suddiga bilder från träningen igår

Publicerat 2013-10-15 10:30:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer

 
 
 
 
 

Den där tisdagen...

Publicerat 2013-10-15 08:46:00 | i kategori Victoria | 0 kommentarer

..Som jag förra veckan snackade om att den var så onödig. Dagen efter måndag & inte nära helg heller. Men det som är bra ed tisdagar för min del är hoppträningarna! Så ja, idag är det hoppträning som står på schemat efter skolan.
Eftersom Silver's päls har vuxit så sjukt fort har vi fått klippa honom igen. Fas har bara hunnit helva honom denna gången. Skönt för honom att  inte bli så svettig tycker jag. Juste, idag ska jag rida på det nya bettet också. Så får v se hur det går att hoppa med det & vad Sofia säger. Men det blir säkert kanon!
 
 
 
 
 

Godermorgon friends

Publicerat 2013-10-15 07:41:57 | i kategori Alva | 1 kommentarer

Tisdag idag, tråkigaste dagen på veckan. Jaja, ska försöka göra den så bra som möjligt. I eftermiddag väntar plugg, min syrra åker och rider Clover på en liten uteritt. Alla hästarna avmaskades btw igår, så allihop står inne hela dagen. Därför ska Clover få röra på sig lite idag, och inte vila.
 
Vi hörs. Åh kolla min fina ponny...världens bästa.
 
 

Bettet vi prövade...

Publicerat 2013-10-14 17:27:04 | i kategori Utrustning | 0 kommentarer

... var ett KIMBELLWICK bett. Funkade som sagt sjukt bra på Silver & gjorde att han tog bättre stöd i munnen. Lyssnade riktigt bra i handen & väntade på att jag skulle ge honom signaler. Kanske inte skulle fungera bra på alla hästar men man ska komma ihåg att det skadar inte att testa olika bett ibland :)
 
 
 

Från Strömsholm igår (LB)

Publicerat 2013-10-14 15:20:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer

 
 

Hola

Publicerat 2013-10-14 14:18:30 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Åh vad jag förtjänar en paus nu...efter att ha pluggat från klockan 09:30 till NU. Shit pommes, hur orkar jag? Och jag är fortfarande inte klar... Ska fördjupa mig ännu lite mer imorgon, och kanske ikväll.
 
Usch usch, men man tjänar på det på provet i alla fall, om man kan mycket.
 
Nu ska jag & syrran gå ut med vovvarna en liten snabbis. Och sen dra till stallet. Dressyrträning på schemat! är ni sugna på lite dressyrbilder kanske? Yey! ;)
 
 
 

Vad hände igår eftermiddag?

Publicerat 2013-10-14 11:00:00 | i kategori Alva | 1 kommentarer

Tror att många undrar vad det speciella var som skulle hända i lördags, men som blev av igår eftermiddag.
 
Min tränare Lena Bredberg är, och har länge varit, tränare & coach för alla kändisarna i Stjärnornas Hoppning som går i Globen på Horshow på söndagen. Lena frågade om Clover skulle vilja vara med där, då hon trodde att han skulle vara perfekt. Lagom pigg och väldigt snäll osv.
 
Så igår kom Zara Larsson till stallet för att pröva bland annat Clover. Han gick superfint med henne, trots att det var länge sen hon red. Hon var faktiskt väldigt duktig för att inte ha ridit på jättelänge. Dock är han SUPERKÄNSLIG, så när Zara skulle trava började han galoppera haha. Men jag tror att Zara tyckte om honom idag. Hon sa att han var väldigt söt, fin och duktig.
 
Dock tyckte Lena att han var alldeles för pigg & känslig för att Zara skulle kunna rida honom i år. Men Zara sa att hon ska ta och vinna Stjärnornas hoppning i år (då får man rida året där på också), och sen nästa år rida Clover på Horseshow. Låter inte det som en utmärkt plan? :D
 
Det var jättekul att träffa Zara i alla fall, hon & även hennes mamma var väldigt snälla och trevliga. De tackade sen för att de fick rida Clover, och att han var en superfin ponny vilket gjorde mig superglad. Hoppas nu att hon vinner i år då, så att hon kan rida Clover nästa år! 
 
Är ni med och hejar på Zara i årets Stjärnornas hoppning då? :) 
Min finaste finaste ponny...
 
 

Gårdagens LB på Strömsholm

Publicerat 2013-10-14 10:32:28 | i kategori Alva | 0 kommentarer

LB Bed. A (Clear Around)
 
Ni ser ju på 1an och 2an, jag hade för dåligt tryck i galoppen så han tog nåt extrasprång innan han hoppade av, men de andra sprången tycker jag blev bra. I kombinationen kom vi in lite konstigt dock, men det var mest för att vägen innan blev konstig då jag inte hade gått banan. Men felfria blev vi i alla fall, trots min väldigt fula runda haha. Jaja, bra att öva på sånna här konstiga rundor ibland. Då det lätt skulle kunna hända i större klasser att jag inte hinner gå banan och att jag tar konstiga vägar, haha.
 
Bjuder på filmen!
 

Goodmorning

Publicerat 2013-10-14 07:28:00 | i kategori Victoria | 0 kommentarer

Måndag idag. På gott humör trots lite motgångar i livet just nu.
Nu kickar vi igång vecka 42 som kommer bli grym! Veckan innan Gamleby som kommer bli ännu grymmare! I helgen blir det lite kuligheter också, men det får ni se sen.
Idag ska Silver vila, equiterapeften kommer på morgonen. Det innebär att jag inte åker till stallet idag utan istället antagligen får plugga. *Som vanligt*.
Men imorgon där emot, då blir det hoppträning!
Nu ska jag till skolan & idag spelas denna favoritlåten ur lurarna. Får verkligen sån kick av den. Denna om NÅN är värd att lyssna på. peace out.
 
 

Så släcker vi ned denna veckan...

Publicerat 2013-10-13 22:57:45 | i kategori Victoria | 1 kommentarer

Yes, veckan är slut & en ny spännande vecka väntas. ALLT kan hända. Man vet aldrig vad som gömmer sig dagen efter natten i min skola haha. Så sjukt kul att gå dit för de händer alltid så mycket. Okey nu ska jag inte komma in på skola då, men jag haringen söndagsångest i alla fall!
 
Dagen idag då. Gick upp tidigt för att fixa stallet på morgonen. Red med ett nytt bett vilket fungerade SUPER verkligen. Sen åkte familjen in till stan & firade lill kusnin som fyllde 4år. Lunch & världens godaste chokladtårta på det! Gick en sväng på stan efter det. Köpte en stickad blå tröja, jacka, vit hoodie & lite smink som behövdes. Under eftermiddagen blev det plugg & sen har jag bara chillat under kvällen. Sämst uppdatering från min sida, men men..
 
Vi hörs imorrn gott folk. Love u!
 
 Åhh så bra.. Får seriöst gåshud i refrängen. Texten stämmer så bra in på mig just nu <3
 
 
 

Lagt på en rosett i samlingen :D

Publicerat 2013-10-13 14:02:47 | i kategori Alva | 2 kommentarer



Happiness :)


Mot kusinen

Publicerat 2013-10-13 12:47:23 | i kategori Victoria | 1 kommentarer

Skrev ett inlägg imorse men tydligen publicerades det inte. Ugh blir så trött på blogg.se ibland... 
Nu är jag i alla fall på väg in till stan för att fira kusinen. Tar en snabb sväng på stan efteråt för att handla lite grejer som behövs. 
Red Silver på ett annat bett idag. Ett skarpare. Och vet ni vad? Det gick sååå bra!! Satte på det för att pröva bara egentligen. Men nu nör det gick så bra kommer jag nog rida med det ibland då & då. Det som gick bra med det hela var att han lyssnade mycket bättre i munnen. Behövde inte ta i så värst för att få stopp på kanonkulan. Räckte med att ta lite lätt i handen. Tog även nåt språng över ett räcke bara för att testa hur han reagera. Samma sak där. Han väntade på mig & vi kom rätt varje gång. Jätte nöjd med passet

Dagen låt som spelas ur lurarna. Så go att lyssna på <3


/Victoria

För att blir bäst

Publicerat 2013-10-13 11:00:00 | i kategori Alva | 1 kommentarer

Jag tror på variation & olika övningar i ridningen. Någon/några riktigt bra tränare & en duktig mamma eller pappa som stöttar & hejar som bara den på tävlingar. 
 
ALLA kan lyckas. Det vet både du & jag. Men självklart är vägen för olika personer olika svår. För tjejen som nyss börjat på ridskolan kommer det ta lite längre tid för att komma upp i eliten...medans killen som började rida när han var fem & fick sin första hopp-ponny vid 7 års ålder. Lite skillnad liksom...
 
Ridsporten är en svår sport att lyckas i på sätt och vis, men å andra sidan är det väldigt många som kan till exempel hoppa SM. Så om man vill SATSA, och är beredd att ge allt så kan man ta sig ganska långt på bara sin kämparglöd liksom.
Men vad är du beredd att ge? Är du beredd att satsa gärnet, även fast det kommer vara folk dom fnyser åt dig längs vägen? 
 
Och väl uppe på toppen...i ryttareliten...där är det nog som BLÅSIGAST. Precis som en bergstopp, det är svårt att ta sig upp OH JA, men väl uppe på toppen är det ännu svårare att hålla sig kvar. Där upp i eliten finns det så duktiga ekipage, och man måste arbeta HÅRT för att kunna slå dom eller ens ligga på samma nivå som någon av dom.
 
Men stoppar det mina/dina drömmar & mål? Självklart inte. 
 
"Fortsätt simma, fortsätt simma" Det GÅR att lyckas, det GÅR att uppfylla sina drömmar. Men INTE genom att sitta i soffan & dingla med benen & vänta på att pappa ska vinna på lotto & komma hem med en 200 000 kr häst till dig. Det funkar inte så.
 
- En riktig kämpe klarar allt. - 

Felfri LB runda

Publicerat 2013-10-13 10:33:52 | i kategori Alva | 1 kommentarer

Hahah, inte min snyggaste runda. Men felfria blev vi i alla fall! Rosett hem. 

På framhoppningen fick vi hur fina språng som helst verkligen. Stora, luftiga med bra anridningar. Dock kändes han inte lika framme som vanligt, men det gick bra ändå. Väl inne på banan gick det supersnabbt. Startsignal direkt efter föregående ekipage, och sen var det bara att rida på 1an. Vi kom ganska nära på den, och även på tvåan...i ett ganska dåligt tempo. Men det funkade ändå. På trean gick det bättre, och även på fyran som var en vattenmatta. Kombinationen kom vi in lite konstigt på, men det gick bra ändå. 6an kom vi typ helt perfekt på, och slutade helt ok på 7an och 8an. 

Somsagt, inte världens snyggaste runda. Men en bra träningsrunda, i och med att det bara var bed.A. Och kul att komma hem med en rosett från Strömsholm liksom :)

Filmen kommer senare. 


Uppe tidigare än tuppen

Publicerat 2013-10-13 05:15:35 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Känns som det är mitt i natten ärligt talat. Men vi är uppe hela familjen, mot stallet för att åka mot tävling sen. 

Clover kommer bergis vara som en liten sömntuta, men han får se till att pigga på sig lite då vi startar riktigt tidigt. 

Vi hörs under dagen, med mest live update!


Klockan ställd på halv 5 imorn

Publicerat 2013-10-12 20:58:52 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Najs va? Oh ja...;)
 
Jag startar ALLRA första klassen och startar som typ nr. 5. Vi har fått höra att Strömsholm är j*kligt snabba med sina klasser, så man måste vara där i god tid för att hinna med allt. Och i och med att det är en bit att åka till Strömsholm från oss gör att vi måste åka RIKTIGT tidigt för att hinna.
 
Struntade i att knoppa Clover den här gången. En klass som går i bed. A liksom, utan prisutdelning & annat och vi kommer vara där jättekort tid...då behövs inte utrustningen vara skinande blank och ponnyn ha knoppar i manen. 
 
Jag red Clover på banan med ett nytt gummibett idag förresten. Det blev det där Nova-bettet alla har pratat så mycket om. I början kändes han lite seg i munnen, om man kan kalla det så. Men efter ett tag släppte det och mot slutet vart han riktigt fin. Kommer rida med det bettet lite då och då, dels för variation & för att det är skönt att stämma av att han även funkar på andra bett då & då. 
 
Lite bilder från ridpasset.

Höstbilder

Publicerat 2013-10-12 19:31:38 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Åh, det är så himla härligt med höst. Trädens skarpa färger, lövhögarna och alla härliga uteritter i höstkylan. Så mysigt.

MASSA fina höst & ridbilder klickade

Publicerat 2013-10-12 18:57:08 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Brb snart med alla de fina bilderna! Tror ni kommer gilla dom :)



Känner mig duktig

Publicerat 2013-10-12 15:24:42 | i kategori Victoria | 0 kommentarer

Har suttit i två och en halv timme med bara MATTE. Fy va jobbigt, men nu är det gjort. Blev klar med det jag ville & känner mig nöjd.
Har precis käkat klart & väntar på att åka ut till stallet. Idag blir det en uteritt för ponnyn. Skönt för mig att rensa tankarna lite. Börjar verkligen tagga upp inför Gamleby som är om en vecka. Åker iväg en hel vecka & bara är med kompisar/skolan. Ska bli skönt att bara komma ifrån allt lite, tror verkligen jag behöver det.
 
 

Planerna ändrade

Publicerat 2013-10-12 15:00:44 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Det som jag skrev om imorse som skulle bli så himla kul kommer inte bli idag, men antagligen en annan dag. Lite tråkigt, då jag hade sett fram emot det. Men det blir säkert bra en annan dag också!

Nu ska vi snart till stallet för att rida, och packa inför morgondagen på Strömsholm. 




Godmorgon lördag <3

Publicerat 2013-10-12 11:45:00 | i kategori Victoria | 1 kommentarer


 

Skola på en lördag

Publicerat 2013-10-12 08:58:41 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Riktigt roligt, eller hur? Nja...

I eftermiddag händer iaf en riktigt rolig sak, som jag inte kan prata om här innan det är bestämt/eller icke bestämt. Men om detta går igenom kommer det blir så himla roligt!!! Berättar mer sen. 

Kram sålänge

/Alva

Livet går vidare

Publicerat 2013-10-11 17:40:00 | i kategori Victoria | 2 kommentarer

Har precis kommit hem från stallet. Nu blir det käk. Blev en tripp till Sharpman efter brunchen på Scandic. Fick med mig en del saker hem men orkar inte ta kort på allt haha. Köpte bland annat en vinterjacka, reflexboots & luva. Ikväll ska jag sitta med Lousie typ hela natten & jobba på en uppsatts som MÅSTE vara inne senast 24.00 inatt. Annars blir vi ej godkända i typ 6 ämnen....
 
Kommer mer update senare.
 
Dagens fråga som ekar i huvudet..
Är det värt att kämpa för någonting som inte blev rätt från första början?
 
 

Högsta dröm?

Publicerat 2013-10-11 12:30:00 | i kategori Alva | 1 kommentarer

• Jadu...långsiktigt att RÄDDA JORDEN från global uppvärmning faktiskt. Att få lära mig om detta i skolan & prata hemma har fått mig att lyfta upp blicken och tänka "shit, vad håller vi människor på med?"
 
• Ponny SM, åh vad roligt det skulle vara!
 
• Senare Junior SM på storhäst, hade varit riktigt ballt asså.. Men jag vill satsa på Clover så länge det går!
 
• Att bli veterinär hade varit riktigt kul!
MEN JUST NU - HA SÅ KUL SOM MÖJLIGT MED VÄRLDENS BÄSTA PONNY, KINGS LUCKY CLOVER
 

Brunch

Publicerat 2013-10-11 09:11:04 | i kategori Victoria | 4 kommentarer

Studiedag var det ja ;) 


/ Victoria

Hey brother, hey sister

Publicerat 2013-10-11 09:00:00 | i kategori Alva | 1 kommentarer

What if I lose it all, oh sister I will help you out.
GRYM. 
Fredag idag, åh fredag in my... Kräftskiva i stallet ikväll, mysigt. Blir även stallmöte på det. Tror Clover ska ridas ut idag, i alla fall ser planerna ut så just nu. Imorgon - dagen före tävling tror jag han får gå ett pass uteritt / trimm på banan. Bara för att se till att han är någorlunda lösgjord & redo för tävling.
 
@ söndag blir det tävling på Strömsholm. Första gången jag är där någonsin, spännande! En clear around LB blir det. Det är egentligen förklass till laghoppningen, därför är det bed. A. Ses vi där? 
Älskar bilden ♥

Duktig Alva

Publicerat 2013-10-11 08:30:22 | i kategori Alva | 1 kommentarer

Glömde bort sovmorgonen...är i skolan 1 & en halv timme innan vi börjar. Roligt!! Yeah right ;)
 
 

Friday, finally

Publicerat 2013-10-11 07:36:15 | i kategori Alva | 3 kommentarer

Skola som vanligt idag, sen direkt till stallet! Yey!
 
Tänkte fråga er. Typ som "fredags-frågan", har DU egen häst, rider du på ridskola, är du skötare eller medryttare...eller rider du inte alls?
 
 

Bättre update kommer

Publicerat 2013-10-10 21:49:41 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Sålänge får ni filmen från träningen för Pontus Westergren, från igår!
Hindrena ligger på 1m till 1.10. Vi rev 2an som ni ser, pga att jag la honom lite nära. Och sen sista hindret fick vi ett lite speciellt språng på, men han hoppar bra ändå och river inte den. På alla andra hinder tycker jag att han hoppade väldigt fint, och vi fick till några bra språng.
 
Massa saker jag själv behöver finslipa på också, men i stora helheten var det en ganska bra träning. Just denna runda kanske inte var topnotch, men somsagt i den stora helheten.
 
Tyvärr är filmkvaliten sämre än sämst. Men så är det när kameran laddar ur och det är mammas iphone som gäller!
 
 

Här var det dött...

Publicerat 2013-10-10 20:48:16 | i kategori Victoria | 0 kommentarer

Ojojoj... Bra bloggning? Njaa knappast va? 
Dagen i skolan har varit skit, fyfan. Men det är inget jag tar upp här. Mamma tog stallet idag. Silver fick sej en promenad. 
Själv har jag varit  hemma & pluggat oooch lite annat. Ingen bra dag. Men försöker tänka positivt. 
Imorgon, ja då mina vänner har JAG studiedag!! Åhh skönt, även fast jag egentligen hellre hade åkt till skolan hehe. Hur som helst lyxar jag till det lite & åker & tar en brunch med mamma på Scandic hotell. 
Planerna efter det tar vi imorgon. Vi ses då. Puss!



Love My pony

Publicerat 2013-10-10 13:58:59 | i kategori Alva | 0 kommentarer




Torsdag...

Publicerat 2013-10-10 07:47:00 | i kategori Victoria | 0 kommentarer

...som fredag för mig. Har ju studiedag imorgon så får långhelg! Är riktigt trött & snurrig. Allt är upp & ner.. :(
 
 
 
 
 

Hej :)

Publicerat 2013-10-09 22:04:46 | i kategori Alva | 1 kommentarer

Ligger i sängen under täcket och skriver detta, mys. Tänkte bara slänga in ett "hej jag lever inlägg" vet att det inte är så intressant kanske, men när man är lite trött så pallar inte hjärnan skriva ett roligt inlägg haha. 

Fick förresten en fråga...om vi kan berätta mer om våra familjer?

Javisst! Jag har en syrra som heter Tilde, hon rider Clover lite då och då och går annars på ridskola & basket. Sen mamma då - hon har ridit mycket när hon var yngre, och även lite nu. Det är ofta mamma som är med i stallet, kör trailern, fotar alla snygga ridpass bilder osv. Och sen pappa då - ja, vad ska jag säga om honom haha? Jag har i alla fall världens bästa föräldrar!

Sen har vi två katter, Tiger & Molly, och två hundar, Leah & Heidi. 

Yes, det var lite om min familj som ni ville höra. Vi hörs mer imorn. 

Här kommer tokiga Leah. 




Lycka!!

Publicerat 2013-10-09 21:50:00 | i kategori Dagens Ridpass | 0 kommentarer

Åh känner mig bara så glad just nu.
Hemma efter att ha ridit ett riktigt bra pass på ponnyn. Blev dressyr på banan idag & gösses va bra det gick! Över förväntan. Utan marginal också! Plus poäng på den haha. 
Körde "öka & minska volten övningen" i både trav & galopp. Tänkte mycket på att han skulle länga steget i traven eftersom den lätt kan bli för kort, vilket han gjorde jättefint när jag bad honom. 
Varje minut igenom gick ju såklart inte perfekt. Nee nåt måste ju gå sämre haha. Nåra studsar, tvärningar, backningar & resningar blev det trots allt. Men på det stora hela är jag nöjd. Det är ju monsterfjunet Silver jag sitter på..
 
Inte nod med det, jag har även fått tillbaka mitt SPOTIFY!!! Har varit helt utan det i säkert 3 veckor nu. Fattar inte hur jag klarat mig alltså. Men nu känns allt tryggt & jag kan lyssna hur mycket jag vill, när jag vill, på låtarna jag älskar mest!
 
Blir läggdags lite tidigare än vanligt idag. Känns som det skulle behövas faktiskt. Rätt så trött i skallen. 
I med lurarna & sätta på 'Run this town - Jay Z & Rihanna. Det är vad som ska ske nu.
 

Träningen jao ;)

Publicerat 2013-10-09 19:03:22 | i kategori Alva | 2 kommentarer

Det var mycket lärorikt att träna för en annan tränare, som naturligtvis tycker och säger annorlunda. Det fick ganska så bra faktiskt, och han berömde både mig & Clover vilket kändes riktigt kul. Vi kom lite konstigt på ett par hinder, halkade lite på det något hala underlaget i ridhuset och sånt. Men det är lite småsaker som man får räkna med, och som bara kan ändras på med hjälp av massa träning. 

Dock kommer jag nog inte fortsätta åka och träna för honom regelbundet, då jag tycker att Lena är så bra. Däremot kanske jag åker på någon helgkurs eller så för Pontus / någon annan tränare så småningom :) 

Kändes som en ganska så bra - helt OK träning inför tävlingen på söndag. :)

Hörs, puss!



Mot träning

Publicerat 2013-10-09 15:58:12 | i kategori Alva | 0 kommentarer




Åhh bra asso

Publicerat 2013-10-09 13:00:00 | i kategori Musik | 0 kommentarer

Måste vara bland det bästa som skapades 2009. Finns inget dåligt med låten. Beatet är grymt & rihanna sjunger som en ängel. Lätt en favorit <3
 
 

Nionde october

Publicerat 2013-10-09 08:38:00 | i kategori Victoria | 0 kommentarer

Onsdag idag rå. Börjar luta mot helg, alltid så jag tänker ;)
Har studiedag på fredag så det blir långhelg till & med.
Skrattar nästan åt hur varmt det faktiskt är ute! Skulle nästan kunna gå i shorts typ. Red i t-shirt igår & folk går med bara armar i stallet. Hmm... october var det ja..
Helgens planer är oklara men några saker är säkra i alla fall - hotell frukost, tripp till ridbutik & KANSKE, möjligtvis en resa ner till Kalmar. Nu är det grejer på G här. Håll koll & god morgon förresten!
 
 

Hoppträning - check

Publicerat 2013-10-08 19:20:00 | i kategori Victoria | 3 kommentarer

Gick riktigt riktigt bra på träningen ikväll. Hoppade inte alls höga hinder utan la fokus på att hålla hästarna raka & rida på jämna språng. Jättenöjd! Tänkte även mycket på det Lotta & Sylve sa igår på clinicen. Mycket ben på det, haha ;) 
 

 

God eftermiddag PLUGG

Publicerat 2013-10-08 16:02:34 | i kategori Alva | 4 kommentarer

Ska strax sätta mig med näsan i läxböckerna, tyvärr. Men hinner med lite snabb bloggning ;)
 
Det har visat sit att tävlingen som är på Strömsholm på söndag (där jag skulle hoppa LB) bara har bedömning A i LBn. Vilket gör den till en Clear Around. På sätt och vis skulle det ändå vara kul att åka dit, för att det är Strömsholm liksom haha. Men samtidigt är det ju roligare med en tävling som går i A:0/A:0 (med omhoppning). Så vi får se... 
 
Tycker ni vi ska åka dit ändå? Är det nån av er som ska dit, kära läsare?
 
 

Ganska så vanlig tisdag

Publicerat 2013-10-08 08:29:00 | i kategori Victoria | 0 kommentarer

Dagen efter måndag & dagen innan onsdag. En mitt emellan dag helt enkelt. Mitt i veckan. Hade det inte varit för hoppträningarna som är på tisdagar hade dem varit helt värdelösa. Why tuesday lixom?
Ikväll är det träning för Sofia. Första på 2 veckor. Ska be mamma filma lite så ni också kan få se. Men bara kanske kanske..
Va ska jag sitta här & fortsätta kackla om. Ni vet ju vad som gäller. Let's get tuesday movin'
 
Bilder från vår allra första hoppträning tsm. En underbar kväll i Juni. Åhh sommar....
 

Good morning people

Publicerat 2013-10-08 07:45:30 | i kategori Alva | 1 kommentarer

Tisdag idag, bästa dagen...eller inte ;)

I eftermiddag ska jag lägga allt fokus på PLUGG. Tråkigt, men tyvärr sant. Min syrra åker och rider Clover, och jag sitter hemma med läxböckerna i knäet. Låter som en bra tisdag, eller hur?

Vad ska ni hitta på idag då? 




Home @ last

Publicerat 2013-10-07 23:11:55 | i kategori Victoria | 0 kommentarer

Skönt att få krypa ner i sängen. Såå höstligt ute men ändå inte döds kallt. Allt är bara så mysigt.
 
Kan ju berätta att jag under hela eftermiddagen har varit i Mantorp på CLINIC för dom grymma ryttarna (som även jag tränar för) ...trumvirvel*.....Lotta Björe & Sylve Söderstrand!! Riktigt bra clinic var det & jag fått med mig många nya tips hem. Såg på två "lektioner". Dels när dem yngre hästarna hoppade men även dem mer rutinerade. Mycket BRA grejer med fokus på hållbarheten hos hästen. Än en gång, en riktigt bra clinic!
Applåder för hemmaklubben JUMPCLUB!
 
Har verkligen fast NOLL tid till datorn idag, & som ni ser är ju klockan rätt mycker nu också. Vilket innebär att uppdateringen från min sida kanske inte är den bästa imorgon. Men ni kanske kan få några filmer från hoppträningen på kvällen..?
 
Ögonlocken orkar knappt hållas uppe. Jag tror vi bryter här....
 
Btw, 77 dagar till Julafton....*Winter feelings...*
 
 
 

Sollentuna RK tävling, UTVÄRDERING

Publicerat 2013-10-07 19:53:42 | i kategori Alva | 3 kommentarer

Tyvärr så var underlaget i ridhuset @ Sollentuna RK sämst. Clover halkade tre gånger under mina två ritter, och det var flera ekipage som halkade, snubblade och gick omkull. Tråkigt, men man får göra det bästa utav det helt enkelt.

 

I första klassen (LC) gick det helt ok. Man ser var jag behöver ta tillbaka för att han inte ska halka, och var han ändå snubblar & halkar till. Men han var riktigt fin ändå, och hoppade superfint. Utan att jag egentligen satsade så mycket med tanke på underlaget, knep vi en 6e plats. 

 

Saker jag inte tycker om med ritten:

  • Mina händer, jag måste NER med händerna
  • Nu på denna höjden spelar det inte så jättestor roll, men jag ska tänka på eftergiften

 

I andra klassen (LB) hade de bestämt sig för att stryka hela LAn pga för dåligt underlag osv, Så alla var lite nervösa över hur LBn skulle gå. Clover hoppade superfint, men på 3an så missförstod vi varandra och han tänkte ta ett till galoppsprång innan…men halkade till lite. Han hoppade dock ändå, den fina ponnyn…trots att allt blev lite galet i det språnget.

 

Saker jag inte tycker om med ritten:

  • Mina händer, jag måste NER med händerna, somsagt
  • Det där missförståndet. Jag skulle inte suttit och försökt fixa till det. Jag skulle låtit Clover hoppa när han tyckte. 
 

Jag är så stolt och glad över att han är så pass snäll & bussig. De flesta hästarna skulle stannat i det där läget på 3an i LBn, i och med att han både halkade och att det blev ett missförstånd, men så bra som han är hoppar han ändå.

 

Världens finaste…

 
 

This is so f****** cool

Publicerat 2013-10-07 19:37:08 | i kategori Alva | 2 kommentarer

Ursäkta ordvalet, eller ja...en bokstav med ett gäng stjärnor efter, men ni fattar nog ;)
 
På senaste tiden har jag bara märkt hur det bubblar från omvärlden. På tävlingar kommer mindre tjerjer fram till mig och frågar & säger snälla saker, vissa stirrar även och fnittrar lite haha. Jag har även fått frågor om jag skulle kunna ta ett foto, och kanske skriva autograf åt vissa...och att folk kontaktar mig på sociala medier som instagram typ är bara DET stort för mig.
 
Jag...lilla Alva...som började såhär.
Och nu är en förebild (OMG FATTA...EN FÖREBILD) för yngre tjejer & killar. Detta är stort för mig asså...
Folk hyllar mig & VIctoria. För att vi bloggar så bra & har en så bra och välskriven blogg. Trots att vi har otroligt mycket i skolan ibland, och knappt hinner med bloggen så FÖRSÖKER vi verkligen. Och jag tror att folk märker det, känner glöden där bakom skärmen liksom. 
 
Vi brinner för detta - att inspirera & motivera ER. Sen när man får kvitto på att man lyckas, det är så otroligt kul ska ni veta.
Jag önskar så att jag hade all tid i världen att sprida energi här. Men tyvärr har jag inte det, men jag försöker i alla fall. Och tar varje sekund jag får för att PUMPA ut glöd här. POWER.
 
 
 
 

Ute på äventyr...

Publicerat 2013-10-07 17:40:08 | i kategori Victoria | 1 kommentarer

Woop woop...



/Victoria

Hem & vända typ

Publicerat 2013-10-07 15:52:49 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Ska ut till stallet för att ha dressyrträning för Lena strax. Hoppas verkligen denna träning slutar med samma känsla jag hade förra måndagen... Den träningen var den bästa hittills, nu hoppas vi på att denna blir bättre!
 
Håller btw på och laddar upp filmerna från tävlingen i lördags, nu. Jag bjuder på när vi missförstod och halkade framför hindret i LBn. Dessa två rundor som kommer visas är inte direkt de finaste, och bästa jag ridit. Men man lär sig av alla sina misstag, och jag känner att det behövs lite sånna sär halvbra rundor för att sen få till den perfekta känslan. Den där asbra känslan kan nog ta ett tag att hitta också, men ju mer träning - desto bättre blir man ju!
 
 

Vi har alla varit små...

Publicerat 2013-10-07 14:00:00 | i kategori Victoria | 1 kommentarer

.....och då på en lite lägre nivå ;)
 
Då..
 
Till nu..
 
 

Att uppfylla sina drömmar

Publicerat 2013-10-07 12:30:00 | i kategori Alva | 1 kommentarer

Alla har olika mål. Vissa höga, andra låga. Vissa satsar stort & bestämde sig redan vid 6 års ålder vad den vill göra i framtiden. Andra tar reda på det längs vägen.
 
Jag har i hela mitt liv velat ha en alldeles egen häst. Jag skrev "häst" på ungefär de 50 första raderna på min önskelista, tjatade...och tjatade. Jag visade mamma & pappa att jag var duktig, orkade med ansvaret. Var skötare, medryttare...och allt man kunde bli på ridskolan.
 
Jag kommer SÅ väl ihåg den dagen mamma sa "vill du någonting tillräkligt mycket, så kommer din dröm någon gång gå i uppfyllelse". Mamma kommer knappt ihåg det själv haha, men jag har den meningen i bakhuvudet nästan hela tiden.
 
Och var är jag nu? Efter allt slit med tidigare medryttar, foder och hyrhästar sitter jag och min familj nu som ägare på (vad jag tycker) är VÄRLDENS finaste och mest underbara ponny...
 
En av mina högsta drömmar gick i uppfyllelse. Och jag är SÅ otroligt glad & tacksam.
Nu är det bara resten av målen kvar ;)
 
Alla kan lyckas.
 
 

Tre styrkor/svagheter i min ridning

Publicerat 2013-10-07 10:00:00 | i kategori Tips | 0 kommentarer

Strykor
* Är rätt så bra på att rida olika typer av hästar. Alltså att jag lätt kan ställa om min ridstil beroende på vilken häst jag sitter på, vilket jag tror är en stor fördel.
 
* Jag är noggrann. Rider jag en övning ska den göras RÄTT. Får dåligt samvete när jag slarvar & vill inte avsluta något förens det känns näst intill perfekt.
 
* Blicken har blivit såå mycket bättre. Försöker alltid ha blicken på stället jag ska till framför allt när det gäller hoppningen. Något som jag var väldigt dålig på förr.
 
Svagheter
* Min sits har försämrats. Hade en väldigt bra sits förut, men nu har jag börjat luta mig för mycket framåt i traven & bakåt i galoppen.. MÅSTE förbättras.
 
* Jag rider på för långa tyglar. Det hänger såklart ihop med min sits. Tror att jag måste hitta en bättre balans & stärka mage & rygg mer.
 
* Rider med för lite ben. Nu när jag bara rider Silver som är en väldigt het ponny har det blivit att jag glömmer rida med benen. Det är något jag verkligen verkligen måste träna mer på & tror faktiskt att det har lite med lathet att göra.
 

Vart vill jag komma med min ridning?

Publicerat 2013-10-06 20:42:11 | i kategori Alva | 2 kommentarer

Min plan är att bli bäst. 

Sikta mot stjärnorna och nå molnen, det var så det var eller hur?

Jag tar ALLA chanser jag får att utvecklas inom det jag tycker mest om. Jag tränar som in i bomben, tar kritik, fäller några tårar, lär mig av mina misstag & kör igen. Men den gången med den högsta växeln !

Jag går verkligen in för det jag tycker om & det jag tycker är kul. Sen om jag lyckas den gången eller nästa gång, det är skitsamma. Bara jag fortsätter kämpa nästa gång. 

Åh...fingrarna glöder. Men mobilen laddar ur. Vi hörs sen, kram. 




Jag, en förebild?

Publicerat 2013-10-06 20:19:08 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Wow, tack. Detta är stort för mig. Love u. 




Hejsan allihop, efter en lång dag med sämst update

Publicerat 2013-10-06 19:42:19 | i kategori Alva | 1 kommentarer

Imorse red jag ut med Klara. Clover tyckte det var så himla härligt, fina ponny. 

Snackade lite med mamma efter att ha pratat med Klara och andra stallkompisar. Det är bra att nu i början träna för massa olika tränare. Lena är grym, och jag kommer absolut träna för henne. Men jag kanske kombinerar med någon annan tränare lite då och då. Så om detta går i lås nu (som det verkar göra) så åker jag iväg tillsammans med Klara och tränar för en ny tränare på onsdag! Spännande :D

Haha Moa & Stickan! 




Dags för dressyrtrimm

Publicerat 2013-10-06 18:53:00 | i kategori Victoria | 3 kommentarer

 


Sunday funday

Publicerat 2013-10-06 12:38:09 | i kategori Victoria | 1 kommentarer

Kvällen igår va grym. Var iväg med några tjejer på filmkväll vilket va väldigt kul! Såg på både en skräckfilm & en gråtfilm haha. Kunde inte blogga något eftersom teckningen var lika med noll.. Men nu vet ni vart jag höll hus i alla fall.
Idag blir yttligare en dag jag bara tar det lugnt. En väldigt chill helg helt enkelt. Inga planer, bara stallet som ska fixas. Vet inte helt säkert vad jag ska göra med Silver idag heller. Red ut en sväng igår & egentligen var tanken att han skulle konditionstränas på fältet idag, men vi får se.
 
Tävlingarna är i stort sätt slut för mig. Kanske blir en i början på november i grann klubben men inget här i oktober. Det är klart att jag tycker det är jätteroligt att tävla oså, men på det stora hela tycker jag ändå att det är lite skönt att få ett break. Kunna vara ledig på helgen & sova ut. Åka ner till stallet & bara gosa. Kunna vara lite mer "fri" & ha tid till annat på helger. DET är nåt jag ofta inte har.
 
NU ska jag ägna några timmar åt plugg. Imorgon börjar vi om på måndag igen & kör en ny vecka!
 
 
 

Mot stallet

Publicerat 2013-10-06 10:00:31 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Ska göra stallet, och sen rida ut med Klara & kanske hennes syrra Elsa. Vi kommer mest skritta & trava, och ta lite galopp. Vet dock inte vart vi ska rida, men någon mysig liten tur blir det i alla fall!

Tog med mig kameran också, då jag tänkte fota lite grejor i stallet som sen ska komma upp i veckan på bloggen. Kuligt. 

Längtar förresten redan till nästa helg (söndag) då vi ska till Strömsholm då. Rider bara en LB då, och ska försöka sätta nollan. Alla de tre tävlingar jag varit på innan har vi fått 4 fel i LBn på (alltså ett nedslag). Och alla gånger är det jag som gjort en miss. Så denna gång vill jag verkligen sätta nollan. Hoppas hoppas!

Vill ni läsa nåt speciellt idag på bloggen? 




Lite prints

Publicerat 2013-10-05 20:49:25 | i kategori Alva | 1 kommentarer

Väldigt suddiga bilder...men bättre än ingenting! Var det någon annan som var där och fotade, så SNÄLLA skicka till [email protected]
 
 

Firar härlig dag med tacos!

Publicerat 2013-10-05 18:38:48 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Mums :)


Film från rundorna kommer sen btw. Bjuder på missen (när vi halkade och typ hoppade in i hindret) men även några riktigt snygga språng. Är väldigt nöjd med dagen. Och att komma hem med en placering när 40 pers var med i klassen, utan att satsa särskilt mycket, gör allt mycket bättre hihi. Somsagt film kommer senare!


Världens bästa ponny

Publicerat 2013-10-05 16:38:47 | i kategori Alva | 1 kommentarer

Underlaget på Sollentuna Ridklubb var sämst idag. Tråkigt att säga det, men det var det faktiskt. Jättemånga gick omkull, och halkade, så pass många att de ställde in LAn för att inte flera skulle göra illa sig. 

Jag hann dock rida båda mina klasser!

LC: Han var jättefin. Kändes riktigt bra. Red inte för placering, men knep en 6e plats & fick va med på ärevarvet!

LB: Ännu fler hade gått omkull och alla var lite oroliga. Men jag bestämde mig för att gå in och rida en riktigt lugn, samlad, och långsam runda. Han var jättejättefin. Men på 3an missförstod vi varann, underlaget släppte och vi halkade. Men han lyckades hoppa typ rakt in i hindret ändå - 4 fel. 

VÄRLDENS BÄSTA PONNY SOM FÖRSÖKER I UR & SKUR. 



Oså lite lördag

Publicerat 2013-10-05 13:06:56 | i kategori Victoria | 0 kommentarer

Tog en sovmorgon. En skön sån där.
Riktigt chill dill dag idag. Ska sätta mig & plugga matte ett tag nu tills bilen rullar mot stallet. Om det inte är jakt idag så rider jag ut en sväng. Annars vet jag inte vad..
Ikväll blir det filmkväll med ett gäng tjejer hos en kompiz. Lite godis på de ni ;)
 
Önskar Alva all lycka till idag! Hoppas det går riktigt bra för henne, det förtjänar hon!
 
Matteboken ropar....ville bara slänga in ett hej. Vi hörs!
 
 
 

Käkar gräs & taggar till tävling

Publicerat 2013-10-05 09:12:48 | i kategori Alva | 1 kommentarer



Taggad!

Publicerat 2013-10-04 22:00:29 | i kategori Alva | 1 kommentarer

Shit vad lång tid det tar att fixa allt i stallet inför tävling asså...måste bli användare på detta asså. 

Outfiten är planerad, hihi, och allt är inpackat i transporten. Ponnyn är knoppad (med lite hjälp av Maja haha) och duschad. Vi åker alltså till Sollentuna Ridklubb imorn. Ses vi?

Vi hörs imorgon med riktigt bra live update! Ber verkligen om ursäkt för den dåliga uppdateringen, men jag lovar att det blir bättre. 




Före & efter

Publicerat 2013-10-04 19:42:11 | i kategori Victoria | 1 kommentarer



Dressyrpass

Publicerat 2013-10-04 18:07:44 | i kategori Alva | 0 kommentarer



Idag ska det packas

Publicerat 2013-10-04 13:05:57 | i kategori Alva | 2 kommentarer

Skrev en packlista inför tävlingar igår, känns bra att ha allt nerskrivet satt inget missas. Utrustningen är redan putsad, och schabraket tvättat. Så det är bara packningen, duschning av ponnyn och knoppning som är kvar. Det lär ta ett par timmar att fixa ändå. Men innan det ska ponnyn ridas lite. Kör på lite dressyr. Tänkte arbeta mycket med att få honom mjuk och fin, lite förvänd galopp och massa volter. 

Känns som en ganska bra plan, vad ska ni hitta på?




Ni som är nya här på bloggen...

Publicerat 2013-10-04 12:00:00 | i kategori PonnyPiloter | 0 kommentarer

Kanske hittade du hit igår eller förra veckan? Har du vart med från början eller är det här det första inlägget du läser? Vem du än är så vet du väl att du kan läsa presentationer om oss båda, som skrevs första dagen bloggen skapades. Där står nog det mesta du vill veta och om inte, så kan du bara kommentera det ni undrar över!
 
Victorias presentation:
" Hejsan!
 Mitt namn är Victoria Hävelid, är 14 år & äger hästen Silver Dan. Jag bor i Linköping men kan inte påpeka exakt vart jag har vuxit upp någonstans.. Har bott i olika delar av USA under största delen av mitt liv men föddes från grund & botten i Skanör-Falsterbo, Skåne.
På vardagarna går jag i skolan & den största delen av min fritid lägger jag i stallet med hästarna. Jag brinner för ridsporten & vill komma långt i hoppningen med min ponny Silver. Han är en D-ponny valack född -04 importerad från Irland. Drömmen är att få rida alla stora cuper & mästerskap som Ridsport Ponny Cup, Baltic, SM osv..
Jag fick hem Silver första dagen på sommarlovet så har inte ägt honom speciellt länge. Just nu försöker vi bara hitta varandra &........FORTSÄTT LÄS PRESENTATIONEN HÄR"
 
 
Alvas presentation:
"Jag heter Alva Cedermark, och är en av de två tjejerna som driver Ponny Piloter. 
 
Jag har ridit i ungefär 6 år, och i Juni 2013 skaffade vi vår första egna ponny. Innan har vi hyrt ponny i två år, vilket jag lärt mig otroligt mycket på. Vår nya, alldeles egna ponny heter Kings Lucky Clover, även kallad "Clover" och "Kungen", och är en valack (även han född -99). Tillsammans ska vi ta oss upp i klasserna inom hoppning, och målet är förstås SM och alla andra stora cuper! Han har innan gått höga klasser med tidigare ryttare som haft honom sen han kom från Irland, men nu så har han vilat i massa år från tävlandet pga bra skäl. Han har alltså inte varit skadad. Sen har han gått lite storhästklasser upp till 1.10 precis......FORTSÄTT LÄS PRESENTATIONEN HÄR"
 
 

Känns verkligen inte som fredag

Publicerat 2013-10-04 07:54:43 | i kategori Victoria | 0 kommentarer

Men det är det & det ska vi vara glada för!! Kommer bli en bra dag, känner det på mig. 
I eftermiddag hänger Louise med mig till stallet & hjälper till. Vi rider ett lugnt pass i ridhuset, inte så ansträngande. Får se vad jag hittar på ikväll sen. 

Nu måste jag vidare till skolan. Love u!


/Victoria

Håret är färgat.....

Publicerat 2013-10-03 21:50:00 | i kategori Victoria | 0 kommentarer

Aningen mörkare om man säger så... Eller naa vääldigt mkt mörkare haha. Ni får före & efter bilder imorrn! 
 

Kom nyss hem från stallet & ska göra mig iordning för sängen strax. Hoppade lite i ridhuset med mammas hjälp. Tränade på att rida båge & hålla kontrollen. Lite haft galen ponny!
Har verkligen uppdaterat sämre än sämst idag, det erkänner jag. Dåligt av mig men sånt händer ibland.
 
Imorgon sed vi igen, samma plats & allt. Känns som ni kan detta nu. Statistiken är rätt bra & ligger stadigt. Men bättre kan vi! Puss! 
 
 

Stan ala Espresso House

Publicerat 2013-10-03 15:37:00 | i kategori Victoria | 2 kommentarer

Väntar på min tid hos frisören. Resultat kommer. 
 
Godaste drinken!!

 

Sista lektionen

Publicerat 2013-10-03 14:46:25 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Längtar efter denna gossisen...:)





Godmorgon :)

Publicerat 2013-10-03 07:36:05 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Hoppträningen igår gick ganska så bra. Vi arbetade med att få hästarna studsiga som gummibollar, och verkligen på bakbenen. Clover var faktiskt riktigt duktig, framförallt när vi skulle korta hästarna mellan två bommar. Vi fick in riktigt många språng! :)

Mot slutet hoppade vi en liten bana. Och jag valde att hoppa 1 meter bara, då vi hoppade lite högre förra träningen. Han var riktigt fin faktiskt. Jag satt bara och väntade på språnget fram till varje hinder. Och även fast vi kommer nära ibland, så löser han det. Bara jag VÄNTARVÄNTARVÄNTAR på språnget. 

Det var en ganska så bra-helt OK träning tycker jag!

Idag ska ha bara ridas ut, och jag ska även putsa utrustningen. Då känner man sig lite duktig faktiskt haha!




Lite blandat

Publicerat 2013-10-02 22:42:16 | i kategori Victoria | 0 kommentarer

Whoo nu var det ett tag sen jag skrev lite här & nu inlägg. Känner att jag inte alls är bra på live uppdatering, men det får jag bli bättre på.
 
Blev ingen hoppträning för Sofia igår. Skippade den & lät honom vila istället. Kändes lite tufft med först tävling, sen jobbig dressyrträning & tredje dagen hoppträning. Egentligen kanske han hade klarat det, men nu blev det som det blev & det kändes bäst såhär. Han fick även skrittas idag igen.
Åkte inte till stallet idag. För idag var det dags för konfirmation! Första gången. Var väl helt okey, kanske inte det jag tycker är roligast men det var inte jättetråkigt i alla fall.
 
Planerna för imorgon är först skola som vanligt, sen in till stan till frisören. Säger ingenting om vad jag ska göra utan resultatet får ni se EFTERÅT. Åker till stallet på kvällen & hoppar Silver inne i ridhuset. Mest nog bara småhinder.
 
Juste öppnade även upp ett paket som kom hem från Kimstore. En bikini! Som jag har längtat! Kanske var lite mer lila än vad jag trodde men den var snygg i alla fall. Anledningen till att jag köpte en bikini nu efter sommaren hehe, är för att vi snart ska till simhallen med skolan. Och alla mina bikinis är verkligen utslitna eller sitter dåligt. Så det fck bli en ny. Kanske kommer bilder lite senare.
 
Ne nu släcker vi lampan för ikväll. Vi hörs imorrn, kanske med lite mer här & nu inlägg.
 

Equipe

Publicerat 2013-10-02 17:00:00 | i kategori Alva | 2 kommentarer

Är det bara jag som tycker att det är så himla bra med Equipe, som är på de allra flesta tävlingar & fotar? Alla som fotar för dom är väldigt duktiga, och om man är ute efter riktigt fina bilder så är det perfekt att beställa där ifrån. Dock fotar de inte varenda tävling, men somsagt de allra flesta...vilket är riktigt kul!
 
En bild jag beställde på mig & min förra ponny var denna. Jag tycker att den vart riktigt "in action" och tyckte om det språnget.
Vad tycker ni om Equipe? Då menar jag framförallt om fotona de tar, men även om de övriga funktionerna som de har, tex att man kan se resultat snabbt osv?
 

Nu är det PLUGG som gäller

Publicerat 2013-10-02 14:00:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer

...Tyvärr :(
 
Vi har halvdag idag, så har redan slutat för dagen. Men tyvärr kommer jag inte kunna lägga så mycket tid på bloggen under eftermiddagen, då jag måste plugga en hel del. Inte för att vi har så mycket läxor jämfört med andra, men jag vill gärna att det ska gå bra på det provet som är imorgon. Så tänker plugga ordentligt!
 
Ikväll är det hoppträning. Såg lite vad vi skulle göra för övning igår, när jag kikade på tisdagsträningen. Men vi brukar inte göra exakt likadana övningar, så får se vad det blir. Lena sa i alla fall att vi skulle hoppa lite enklare grejer nu tror jag. Då allihop i gruppen (typ) ska tävla i helgen.
 
Nej, nu ska jag plugga. Vi hörs senare!
 
Inte den finaste bilden, haha...men men ;)

Slut på tävlingar..

Publicerat 2013-10-02 12:00:00 | i kategori Victoria | 0 kommentarer

Fick en fråga varför jönköping troligtvis blev den sista tävlingen för i år för mig & Silver. Och det kan jag svara på.
 
Nej han är inte skadad eller något sånt. Det finns bara inte några tävlingar som "passar oss" och som finns inom inte allt för långa avstånder. Vill ju åka på tävlingar som har LB & LA helst i bedömning A:0. Och senare än början av november tycker jag att det blir för kallt att tävla.
Hade anmält mig till en tävling för Mjölby Ridklubb om några veckor, men fick ta bort min anmälan när jag kom på att det var samma vecka som jag är borta med skolan, så typiskt. Veckan innan höstlovet. Vi åker iväg till Gamleby på måndagen & kommer hem fredag. Känns inte rätt mot Silver att åka & tävla den helgen då. Plus att jag säkert kommer vara jättetrött. Men aja snackar mer om det en annan gång...
 
Kanske kanske blir det en tävling hos grannklubben veckan efter. Gillar egentligen inte den tävlingsplatsen men om vädret tillåter kanske jag åker på en klass i alla fall. Vi får se..
 
Blev lite rörigt inlägg här nu kände jag. Men ville bara skriva av lite vad som är på G så ni hänger med. Puss 
 
 
 

Outfit for saturday

Publicerat 2013-10-02 10:00:00 | i kategori Alva | 4 kommentarer

Som ni kanske har förstått älskar jag att planera outfits, mihihi. Så, därför tänkte jag lägga upp här vad jag planerar inför lördag. Lutar åt en ganska stilren outfit, med neutrala färger som inte sticker ut så mycket.
 
Eller så kör jag på babam stigbyglarna som sticker ut riktigt mycket i mängden, med Design By LO schabraket, eller ett annat blått. Vad tycker ni?
 
 
 

Matcha outfits

Publicerat 2013-10-01 16:27:30 | i kategori Alva | 1 kommentarer

Att matcha outfits är någonting jag tycker är sjukt kul. Tänk att kunna åka på ett meeting & veta att man har med sig tre snygga schabrak, med matchande luvor och pannband. Känns så proffsigt på nåt udda sätt, haha.
 
Tänk att ha så många schabrak i olika färger att man kan ha olika outfits varje tävling. Eller i alla fall matcha olika med hjälp av luvor, pannband, benskydd, tröjor, hjälmar & kavajer. Åhhh drömen alltså...
 
För mig skulle det räcka med ett par, tre stycken riktigt balla/snygga tävlingsset. Då kan man variera mellan dom, och det räcker jättebra det :) Därför hade jag tänkt önska mig eller kanske köpa i alla fall ett tävlingsset (alltså schabrak & luva) på horseshow. 
 
Vilken färgkombination tycker ni är snyggast? Och vilken skulle passa bäst på Clover, ihop med mörkbrun och svart utrustning?

Tävling @ Jönköping 29 September

Publicerat 2013-10-01 12:00:00 | i kategori Filmer | 2 kommentarer

LB - Klassen va en A:1a vilket betyder att de som nollar grundomgången går in & rider omhoppning lite senare. På det stora hela hade jag en jättebra känsla genom hela banan. Fick riktigt bra distanser & hade ett bra flyt. Dock så släppte jag iväg han för mycket mot 4an, vilket gjorde att han blev för lång & hoppade av långt ifrån. Eftersom det var ett räcke var det lite fel av mig & det gav oss även 4 fel. Annars gick resten av banan klockrent. Det är en go känsla när man börjar tycka att LB är lågt.. :)
 
LB+5 - Samma grymma känsla banan runt om inte ännu bättre! Denna klass var en A:0 vilket betyder att man bara rider en omgång, och den med minst fel & snabbast tid vinner. Nollade nästan hela banan igenom, fram till SISTA hindret! Kortade upp honom för mycket med tanke på att det var en oxer, vilket gjorde att vi kom in för nära & han rev med bakbenen. Trots det hade vi en rätt så snabb tid & placerade oss 6a! Det var endast 2 starter som var helt felfria.
 
 
Är väldigt nöjd med båda rundorna (bara andra klassen i videon). Trots två pet som jag kanske blev lite besviken över, men men.. Huvudsaken är att det kändes bra och ENKELT. Känner att jag har börjat hitta knapparna till hur han fungerar nu & lär mig alltid något nytt varje gång jag åker från tävlingsplatsen.
 
Tyvärr var det här nog årets sista tävling. Inte helt säkert, men troligtvis är tävlingssäsongen 2013 slut för oss!
 
 
 

1 October

Publicerat 2013-10-01 09:59:00 | i kategori Victoria | 2 kommentarer

Helt sjukt va tiden går fort! Redan inne i October. Nu är det verkligen HÖST på riktigt. 
Planerna idag är lite oklara. Troligtvis blir det ingen träning som tänkt. Silver ska nog vila istället efter två dagars hårdare pass. Vi får se.. 
 
Btw utvärdering från tävlingen i helgen kommer under dagen! Kram
 

 
 

Hilma taggad !!!

Publicerat 2013-10-01 07:35:11 | i kategori Alva | 1 kommentarer

Längtar så mycket till tävlingen i helgen! Det är riktigt många starter. Men det blir kul ju, ändå. Bra att åka på lite större tävlingar och känna konkurrensen liksom, haha! Visst är det svårare att bli placerad då, men samtidigt är det väldigt kul. 

Tror jag startade som typ nummer 10 av 43 ekipage i första klassen. Inte jättekul att starta så tidigt. Men jaja, vi kör på ändå! Och sen var det som nummer 9 av 37 eller nåt liknande, i andra klassen. 

FÖRSTA INOMHUSTÄVLINGEN blir det! Är ganska så taggad på det faktiskt :)

Annars då? Jo, idag får Clover vila efter grym dressyrträning igår. Sen imorn blir det hoppträning & därefter uteritt. Älskar att lägga upp scheman för ponnyn. Så att det känns som man har koll liksom. Brukar ni också göra det?