Nöjd!

Publicerat 2013-09-30 23:11:45 | i kategori Dagens Ridpass | 0 kommentarer

Gud va mycket med beröm jag fick från Malin idag på dressyrträningen. Silver var sååå duktigt & jag är hur nöjd som helst med honom. Avspänd & allt. Nästan helt perfekt. Hon verkligen ÖSTE beröm  över hur fin han var. Vi jobbade som vanligt mycket på att han ska kunna sänka huvudet & slappna av i halsen, vilket han gjorde väldigt snabbt idag. Mkt öka & minska volten, galopp piruetter & piaff...nästan :P
Galopperade även över en bom på voltspår, vilket är SÅ mycket svårare än vad det ser ut.
 
Imorgon är det träning igen. Hoppträning för Sofia. Egentligen känns det kanske lite tufft att åka på yttligare en träning men jag tar det lite lugnt & ska inte alls hoppa högt. Sen får ponnyn vila 2-3 dagar. Återhämta sej & bygga upp muskler :)
 
Vi hörs imorrn, natti!
 
 
 

Träningen

Publicerat 2013-09-30 20:36:30 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Dagens träning var den bästa dressyrträningen hittills hittills. Wow...han var så mjuk och fin...

Vi arbetade i förvänd galopp mycket, och han var så himla fin. Går knappt att beskriva...

Imorgon får han vila, sen på ons är det dags för hoppträning! YEY! :D

Bättre update kommer senare, och imorgon. Hörs!



Asså döda mig....

Publicerat 2013-09-30 15:28:08 | i kategori Victoria | 1 kommentarer

Ingen bloggning under hela dagen från min sida. Varför? Jo, jag glömde mobilen i mammas bil imorse. Åhh så klantigt.. Har gått en hel skoldag HELT utan den, har känt mig handikappad, seriöst. Mobilen är min trygghet. Utan den känner jag mig orolig haha.
Men nu är jag hemma & mobilen ligger fint på bordet bredvid. Ska ta dessa få timmar innan stallet till att plugga lite grann. Ligger efter ganska mycket nu.. Ikväll blir det i alla fall dressyrträning för Malin 19.30. Kul! Och behövs framför allt.
 
Senare får ni film från tävlingen igår. Det tar tid men den kommer, jag lovar.
Stay tuned ;)
 
 
 

Samshield hjälmen jag pratat om

Publicerat 2013-09-30 14:30:00 | i kategori Alva | 3 kommentarer

...Som jag tänkte önska mig till min födelsedag.
Många frågar var jag har hittat den för det så bra pris jag pratat om.
 
Jo, jag har sökt rund en massa på internet, och har hittat en massa internetbutiker i bland annan England som säljer Samshield hjälmar för riktigt bra pris, i alla fall jämfört med här i Sverige. Om ni orkar vänta lite tills den kommer, så skulle jag lätt rekommendera att köpa från utlandet. Just för att den kostar så mycket mindre då.
 
 
 

Veckoplaneringen SÅKLART

Publicerat 2013-09-30 12:00:00 | i kategori Alva | 2 kommentarer

Alltid ska man väl ha en veckoplanering? Eller vad säger ni?...
 
Min måndag ser riktigt simpel ut. Dressyrträning 17.30 för Lena, tillsammans med Maja. Jag ska försöka rida med MYCKET ytterhjälper idag. Maja red ju Clover lite igår, och hon rider precis som Lena...med massa ytterhjälper. Och jag måste lära mig att göra precis samma sak, för Clover behöver det stödet på ytter. Är ganska så taggad på dressyr idag faktiskt! Hoppas Clover är lika taggad som jag är ;)
 
Tisdagen ser lugn ut. Clover får nog vila. Och jag måste PLUGGA järnet inför prov.
 
Och sen var det onsdag, grymma onsdag. Då blir det hoppträning. Tror vi skulle hoppa lite lägre denna träning, då de flesta ska tävla nu i helgen. Bara känna på några språng så det känns bra liksom.
 
Torsdagen blir det antagligen en uteritt som gäller, med lite skritt och trav & kanske lite lugn galopp. 
 
fredag tar jag antingen och rider igenom Clover på banan/ridhuset. Eller så rider jag ut en sväng, ifall han inte skulle ridas ut dagen innan. Men troligtvis blir det att rida lösgörande bara, inför tävling.
 
LÖRDAG, tävling! Åker till Sollentuna Ridklubb som ni redan vet.
 
Söndag, tror jag rider en liten sväng i skogen med mestadels skritt så han får sträcka lite på benen efter tävling.
 
Så ser min vecka ut! Hur ser DIN ut? Länka din blogg så kikar jag in vad du har för dig.
 

Godermorgon!

Publicerat 2013-09-30 07:38:55 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Måndag - inte min favoritdag, men vad gör det? Vi ska göra den till en bra måndag ändå!
 
Istället för att se det negativa i denna tråkiga skolvecka, så ska jag istället ta fram det roliga med denna vecka. För det första blir det en rolig hoppträning som gäller @ onsdag. Sen på lördag är det ju tävling - GRYMT KUL. Och vi kommer bara NÄRMARE & närmare min praovecka (v.43), höstlovet & min födelsedag! Jippi!
 
Hjälmen (Samshield) jag prövade igår, den var MAGISK. Så himla snygg, och skön var den också! Jag prövade strl. 58 (med medium shell), och den satt PERFA.
Älskade älskade hjälm, hoppas, hoppas, hoppas du finns i ett av mina paket på min födelsedag. Och har du med dig din kompis "Svarta Racesafe"-västen, jadu...då älskar jag dig ännu mer (Y) ;)
 
Nej, nu ska jag inte sitta här & fillura mer. Nu är det dags för SKOLA! Jaaa, SÅ taggad! :D :D
Not ;)
Tur att denna fina ponny står i hagen och väntar på mig efter skolan, då blir man glad♥

3 saker jag vill förbättra med min ridning

Publicerat 2013-09-29 20:58:45 | i kategori Alva | 1 kommentarer

♥ Jag måste använda mer skänkel, och en massa ytterhjälper. Ytterhjälperna får absolut inte glömmas!
 
♥ Jag får INTE slänga mig framåt i sprången. Jag måste vänta på Clover, låta honom hoppa av på dessa lite lägre höjder när han tycker det passar bäst. Jag ska vänta, vänta, vänta på språnget.
 
♥ Jag måste sätta en mycket bättre galopp på hoppbanorna. Mycket mer tryck i galoppen måste jag ha. Om jag har det så vågar Clover ta egna intiativ till bättre språng. Men som sagt, då krävs en riktigt bra galopp.
 
Det här är bara SMÅSAKER jag vill förbättra. Men det finns så mycket mer. Och jag har SÅ otroligt MYCKET att lära mig. Oh ja...väldigt väldigt mycket! Men jag vill bli duktig, och då gäller det att kämpa på!
 

Godkväll alla trogna läsare!

Publicerat 2013-09-29 20:16:31 | i kategori Alva | 1 kommentarer

Idag reds Clover igenom på banan. Han var faktiskt riktigt fin mot slutet, då han lossnade mer i sidorna. Sen hoppade även Maja upp en stud på honom, och red honom lite. Det är verkligen roligt att se andra att rida honom, man lär sig så mycket då. Maja har ridit för Lena ett tag nu, och det märks. För hon rider väldigt likt Lena, vilket är väldigt bra. Båda rider med en väldigt stadig yttertygel, och berömer genom att lätta på inner ofta. Det är precis så jag måste komma ihåg att rida, med MASSA ytterhjälper. 
 
Längtar faktiskt lite till dressyrträningen imorgon. Lite taggad till och med! Det är tufft att rida i dressyrsadel, med rätt dressyrhand & sits samtidigt som man ska hålla koll på allt annat. Clover ramlar ofta inåt i dressyren, så samtidigt som jag ska tänka på massa annat så måste jag hela tiden vara där med inner & trycka ut honom. Alla vi hoppnördar ska nog inte klaga så mycket asså, för dressyr är tufft ;)
 
Sitter & kollar på film medans jag skriver lite inlägg inför imorgon. 
Nåt speciellt som ni trogna läsare vill läsa om?
Åh sommar...
 
 

Placerad!

Publicerat 2013-09-29 18:32:00 | i kategori Tävling & Resultat | 2 kommentarer

Låååång dag. NU åker vi hem från Jönköping. Tagga 2 timmar bil haha. Jättenöjd med dagen. Utvärdering kommer när jag kommer hem, eller imorrn ;) 
 


 

Tävlingar här framöver

Publicerat 2013-09-29 13:00:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer

SÅ taggad på tävlingarna nu, efter ett tre-veckors uppehåll. Här kommer lite info om de kommande tävlingarna:
 
Lördag 5 Oktober: Sollentuna Ridklubb. En LC & en LB startar vi. I LCn ska jag ha ett bra tryck i galoppen som vanligt, och hitta ett bra flyt inför LBn. Det är btw första inomhustävlingen för mig & Clover! Spännande! Jag tycker det är ganska kul att tävla inomhus iaf, hoppas Clover tycker detsamma.
 
Lördag 13 Oktober: Strömsholm! Där är det riktigt duktiga ekipage. Jag rider bara en LB där, och satsar nog bara på att gå nolla. Måste sätta en BRA galopp som vanligt, och tar nog ganska normala svängar beroende på banan förstås. Har hört att det är ganska många som ska dit förresten, riktigt kul ju! Hoppas vi ses där :)
 
Ska ni på någon av dessa tävlingar? Eller har ni några andra roliga tävlingar på G? 

Dagsplaner!

Publicerat 2013-09-29 11:29:58 | i kategori Alva | 1 kommentarer

En helt vanlig söndag då...jippie...NOT. Av någon anledning gillar jag inte söndagar, det är då allt plugg ska påbörjas inför veckan, man måste somna i tid igen & förbereda inför skolveckan. Nej usch, söndagar är inte min favvorit. Även fast de också kan vara ganksa mysiga ibland.
 
Idag ska jag rida Clover på banan/i ridhuset. Han ska ridas igenom i hoppsadeln. Får se om jag använder mig lite av travbommar kanske. Eller bara rider lösgörande.
 
Idag ska även pappa rida! Haha. Dock inte Clover förstås ;) Pappa ska nämligen på sin första riktiga ridlektion idag. Det är en nybörjarlektion för vuxna. Han har länge velat lära sig rida på riktigt, och nu äntligen får han det! 
 
Önska honom lycka till, för visst är det inte så enkelt som man tror? ;)
 
 
 

Let's go!

Publicerat 2013-09-29 10:27:00 | i kategori Victoria | 1 kommentarer

Lång bilresa ända till Jönköping. Blir en riktigt lång dag idag, men vi är taggade!
 


 

Behöver hjälp från proffsen - ER

Publicerat 2013-09-29 10:10:00 | i kategori Alva | 9 kommentarer

Jag har hittat en Samshield hjälm på rea, för ett PANGPRIS för att vara en så fin hjälm. 
Nu återstår bara frågan, ska det bli en svart eller marin hjälm?
 
Min övriga utrustning är svart, jag har svarta stövlar & svart kavaj osv. Clover har däremot MÖRKBRUN utrustning, näst intill svart. Såhär ser sadeln ut:
 
Och såhär ser de olika Samshield hjälmarna ut:
 
 
Svart utrustning kommer jag kunna ha till ALLT. Men marinblå är sååå snyggt. Jag lutar ändå åt den svarta, ihop med svarta stövlar, svart kavaj & svart väst. VAD TYCKER NI PROFFS?

Mys med kååmpiz

Publicerat 2013-09-28 19:18:23 | i kategori Victoria | 0 kommentarer

Sry för uppdateringen idag, men ni får live update från tävlingen imorgon istället. Taggar till här hemma. Vi hörs! 

/Victoria



Nom nom

Publicerat 2013-09-28 18:40:58 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Gpa First Lady, snygga eller inte? Vad tycker ni?





Hittade lite gamla bilder :)

Publicerat 2013-09-28 16:56:17 | i kategori Alva | 1 kommentarer

På mig och förra ponnyn! Hihi, så kul att kolla tillbaka på gamla minnen, bilder & videos!










Med Emmy @ tävling

Publicerat 2013-09-28 14:37:29 | i kategori Alva | 0 kommentarer




Plugg i intervaller

Publicerat 2013-09-28 10:57:55 | i kategori Victoria | 1 kommentarer

Får det överstökat nu på förmiddagen så är det klart sen. Har kört en timme redan, snart kör jag en till.
Efter lunch åker jag & mamma ut till stallet. Hon hjälper mig med mockning o sånt så går det snabbare. Ska tvätta av Silver lite snabbt inför imorgon. Då åker vi till Jönköping för tävling. Första inomhus tävlingen för oss någonsin tillsammans, spännande. Hoppar en LB & en LB+5. Taggaaa!!
Ikväll blir det lördagsmys med en kompis. Skönt att chilla ner lite..
 
Är verkligen en sucker för den här låten. Kan inte sluta lyssna på den. Sååå bra <3
 
 

Härliga lördag, välkommen

Publicerat 2013-09-28 08:44:24 | i kategori Alva | 1 kommentarer

Planerar idag att åka med min tränare, som jag inte tränat för på länge, på tävling när hon ska hoppa en 1.20 klass. Följer med som hästskötare, och hjälper nog till att filma osv också. 

Annars har jag inte så mycket speciellt inplanerat. Tror min syrra ville rida Clover idag, men jag kanske svänger förbi en snabbis bara för att pussa lite på honom. 

Jag och mamma pratade igår om det här med att utvecklas i ridningen. Jag vill ju verkligen göra det, UTVECKLAS och bli en bättre ryttare. Därför håller vi på att prata om jag ska åka till AW Sporthorses i början av sommarn. Nån som har varit där & vet hur det är? 

Det skulle va RIKTIGT kul verkligen. Och tror jag skulle lära mig riktigt mycket. 




Känner mig nöjd

Publicerat 2013-09-27 23:11:32 | i kategori Alva | 2 kommentarer

Gjorde ju en bloggdesign idag, till Maja! Känner mig faktiskt ganska så nöjd med den, hoppas hon är lika nöjd :) Den känns liksom fräsh för både höst, vinter, vår & sommar. Passar till allt liksom. Och ÄLSKAR de orangea inslagen. 
 
Sååå, VAD TYCKS?
Ska kanske göra en ny design hit till Ponny Piloter om ett tag också. Med lite nya fräsiga bilder & nåt nytt inslag av färg. Tror dock jag väntar med det till höstlovet, då några fler tävlingar har varit då, och vi har samlat på oss lite fler, antagligen, snygga bilder!

WORK IN PROGRESS

Publicerat 2013-09-27 21:49:17 | i kategori Alva | 1 kommentarer

Vad tycks? ;) Inte för att ni ser så mycket, men men...haha.
 
 

Regnig, men åh vad mysig fredag!

Publicerat 2013-09-27 17:56:08 | i kategori Alva | 1 kommentarer

Har inte så mycket planer för ikväll. Så tänkte passa på att göra lite bloggdesigner. Tycker det är så himla kul att göra sånt när man väl har tid att sitta & pilla länge liksom. Älskar webbdesign verkligen, så himla kul!
 
Vet ni några RIKTIGT babam snygga bloggdesigner som jag skulle kunna få lite inspo av?
   
Kommentera och länka isåfall.
 
Kram sålänge!
 
 
 
 
 

Mys

Publicerat 2013-09-27 17:03:17 | i kategori Alva | 0 kommentarer







Bästa just nu

Publicerat 2013-09-27 14:00:00 | i kategori Musik | 0 kommentarer

Dessa låtar är några jag verkligen kör 24 timmar om dygnet i lurarna. Grymt bra enligt mig & alla har sin egna mening. Dem får mig att tänka till....eller ja, inte den sista kanske..haha :)
 
 
 
 
 
 

Alva, vad tycker du om...

Publicerat 2013-09-27 11:18:57 | i kategori Åsikter | 1 kommentarer

Dyr utrustning?

Jag tycker att man får avgöra helt själv vad man vill lägga pengar på. Är det en bra sadel man vill ha, ja då får man vara beredd att lägga en lite större summa på det...är det snygga märkesschabrak så får du planera budgeten efter det ;)
 
Det är helt upp till en själv att bestämma detta.
 
När denna så kallade "debatt" går över styr, är när folk börjar på tok nörda sig över detta. Har man inte snygg utrustning, då är man inte bra nog att tävla & dittan och dattan. Ne, han är defenitivt en dålig ryttare. Han har ju inte ens en fin hjälp? Liksom duh.
 
Ingen bad dig uttrycka dina negativa & tråkiga åsikter? Kan du inte bara knipa igen istället...
 
Lite så känner jag då. Alltid är det någon, tyvärr, någon som ger de där bitchblickarna & snäser nåt helt onödigt. Men som var viktigt för den personen att säga för att höja sig själv ett snäpp & bli ett steg coolare bland sina balla polare. Eller?
 
Njaaa...jag skulle inte acceptera att min kompis höll på så. Min åsikt, men hoppas att många delar den med mig.
 
Det här är bara ett exempel, men det är ett så vanligt sådant. Jag överdriver lite, jag vet. Men jag tror de flesta hänger med i svängarna i alla fall. 
 
Nätmobbning?

ETT ord. USCH.
 
Storhästar?
 
Stora, häftiga & balla storhästar är coolt. Deras stora galopp & megahopp. Men jag vill rida ponny så länge det går!
 
 
 

Update om Givenchy

Publicerat 2013-09-27 10:30:00 | i kategori Victoria | 0 kommentarer

Blir så glad när man får höra att Grålle's nya ägare är så nöjda med honom. Det var verkligen OTROLIGT viktigt för mig att Grålle hamnade hos en bra familj & fick ett bra hem, vilket är precis det han gjorde.
Vi har rätt så bra kontakt med ägarna, hör hur det går med honom osv. Han verkar trivas jättebra & sköter sig super vilket får mig att bli väldigt glad.
Han bor långt ifrån mig nu. Ända uppe i Umeå vilket känns lite sorligt eftersom jag inte kan hälsa på honom så ofta som jag önskar. Men såhär i efterhand tycker jag att det är bättre att han har det bättre än bäst & bor långt borta, än att han skulle bo nära mig men inte ha det bra. Skulle ju bara svida i ögonen om man fick se det.
 
Det kändes som jag tog ett helt rätt beslut med att sälja honom. Jag var färdig på honom & tror inte vi hade kommit så mycket längre. I dressyr, jo visst hade han kapacitet där. Men det var ju inte den grenen jag ville tävla i. Han lärde upp mig & har gjort mig till en sjukt mycket bättre ryttare. Nu är det någon annans tur.
 
I vår SKA jag upp & hälsa på honom. Troligtvis på sport eller påsklovet. Så kul det skulle vara att rida en gång på honom igen haha. Sååå stor skillnad om man jämför med hur det är att rida Silver.
Givenchy, min Grålle.......Inte många som faktiskt trodde på ponnyn först. Men efter lite träning, kan man ju tyyyp säga att vi fick folk att tappa hakan med våra GRYMT höga dressyrpoäng!!!
 
Vart han än hamnar & hur gammal han än blir, kommer han alltid att vara MIN Grålle....
 
 
 
 
 
 

Happy Friday!!

Publicerat 2013-09-27 07:36:00 | i kategori Victoria | 0 kommentarer

Så skönt! Tror dem flesta slappnar av när dem hör ordet fredag.
Den känslan man får när man kliver in i huset när man kommit hem från skolan, den där fredagseftermiddagen. Svårt att slå det asso.
Idag kommer bli en grym dag. Ska ha kul. Okey? Bra. Nu kör vi på det.
 
Rider ut en härlig tur på Silver i eftermiddag. Så trimmar vi på banan imorgon, dagen innan tävling. Livet känns bra, tror jag..
 
Let's kick this friday! :)
 
 Värsta låten ever. Men vafan, it's friday!
 
 

Ikväll släcker vi till det här citatet...

Publicerat 2013-09-26 22:15:29 | i kategori Victoria | 0 kommentarer

 
 

Fingrarna glöder!

Publicerat 2013-09-26 19:15:58 | i kategori Alva | 3 kommentarer

GLÄDJERUS känner jag. Känner mig så himla glad & energifull.
 
Clover är så duktig...och för mig gick det toppen på provet! Eller det kändes i alla fall toppen.
 
Jag ska skriva massa inlägg tills imorgon har jag bestämt, och även SPRIDA bloggen en massa. ÄR NI MED MIG ELLER?
 
KOM IGEN NU, SPRIIIIIID !!!
 
 

SÅ HIMLA HÄFTIGT

Publicerat 2013-09-26 18:40:28 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Vet ni vad Clover gjorde idag?????
 
HAN SKODDES UTAN LUGNANDE OCH STOD BARA I STALLGÅNGEN NÄR NH TRÄNAREN SKODDE HONOM HELT LÖS. HAN SATT INTE FAST ALLS & HAN BARA STOD DÄR !!!
 
Helt FREAKING amazing.
 
Fatta vad coolt, den där supermegaduktiga hästkillen är sååå himla duktig. Från att Clover gör kosparkar som skulle kunna göra så att en människa bryter ett ben till detta....HELT GALET.
 
Och han berömde Clover MASSA, för att han var så duktig & han var en så snäll ponny med ett superbra huvud osv. Åh vad glad jag blir! VÄRLDENS BÄSTA PONNY ♥

Jag kommer göra ett enskillt inlägg senare & lägga upp massa massa videos, länka till deras hemsida osv. Så himla coolt asså! Alla som har problem med sina hästar borde kontakta honom!
 
HELT FREAKING GALET :'D
 
 
 

En kall torsdag

Publicerat 2013-09-26 16:05:02 | i kategori Victoria | 0 kommentarer

Ush & fy så kallt det var ute idag. Var frost på gräsmattan & halt på altanen imorse, på med mysig halsduk! Nu känner man att det är höst på riktigt. Sommarn är waay gone. 
Ganska så tråkig torsdag idag faktiskt. Inget speciellt som hände i skolan & Silver vilar. Mamma är & promenerar honom idag så jag åker inte till stallet. Plugg istället då..
 
Juste, kanske ska berätta att på söndag åker vi till Jönköping för tävling igen!! Hoppar en LB och en LB+5. Kändes rätt att efter att ha debuterat 110 gå ner lite en klass igen. Inte kötta på för mkt i början lixom. 
 
Ne nu ska jag sätta mig & plugga litte grann... Vi  hörs snart igen :)
 
 

Godmorgon härliga, kalla torsdag!

Publicerat 2013-09-26 07:29:04 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Tror faktiskt vinterjackan får användas idag, det är ju så himla kallt! Samma för Clover, han ska nog få dra på sig sitt innetäcke snart. 

Ikväll ska han somsagt skos. Jag kommer antagligen inte kunna vara med dock, då jag sitter i skolan och pluggar till provet då. Men så kan det va! Då får jag helt enkelt se hans fina, nya silverskor imorgon istället!

Vi hörs under dagen. Med massa LIVE update. 

Hoppas ni är taggade på denna torsdag! Nu kör vi!

Kolla denna bilden på fina Clovisen och förra ryttaren. Fina fina häst <3






På toppen humör

Publicerat 2013-09-25 22:32:41 | i kategori Victoria | 0 kommentarer

Vet inte vart allt kom ifrån, men plötsligt kändes allt så mycket lättare. Fick massor lust till att blogga & trots att Silver inte riktigt lyssnade på mig idag så hade jag ändå väldigt kul när jag red.  Åkte in i en kurva & nu kör jag åt andra hållet. Det positiva hållet!
Jag tror att man inte ska ta allt för seriöst.  Ha roligt med det man har & inte kräva för mycket av sej själv. Tror man kan sätta sej själv i knipa då.. 
Lita på din egen magkänslan & låt inte andra bestämma vad du vill. Du själv är den ändå som vet vad du egentligen känner. Nu kör jag mitt egna race! 

Som Alva skrev förut så kan man ju inte säga att vi Ponny Piloter har leverat idag.. Men det kan vi båda lova att det kommer ändras på. Som jag sa har jag fått ny motivation till bloggen & det känns som jag plötsligt ligger på rätt spår igen. 
Dock så kraschade internet för datorn ikväll, vilket betyder att jag inte kan göra några inställda tills imorrn. Men men.. Vi hörs då, imorgon, torsdag.


 
/Victoria

Träningen 25/9

Publicerat 2013-09-25 22:02:00 | i kategori Alva | 1 kommentarer

 
Övningen idag var ganska så simpel. Det var en bana med både grunomgång och omhoppning, då ingen av oss ska tävla i helgen. Omhoppningen hade dock lite speciella hinder, som smalhindret & röd vattenmatta. Alltså inte direkt som en vanlig omhoppning, men det är ju bra att träna på lite kluriga saker ändå!
 
På de lite lägre höjderna råkade jag några gånger "hoppa hindret utan hästen". Alltså inte bokstavligt, men med överlivet liksom. Det blev dock bätte när vi höjde lite!
 
OCH JAG MÅSTE KOMMA IHÅG ATT HA TRYCK I GALOPPEN.
 
Ni ser ju på filmerna...det går INTE snabbt. Men grejen är att det känns som vi går i turbo, i 180 liksom. Haha. Men det kommer nog, jag måste bara hitta den rätta känslan liksom. :)
 
Annars kändes det riktigt bra. Han hoppar ju med lätthet över 1.10 hindrena, trots att det skulle bli så mycket lättare för honom om jag la ett bättre grundtempo. Men det fixar vi till nästa gång!

Måste även passa på och hylla Maja & Jacky. De har för några veckor sen debuterat 1.20, och idag tränade de på den höjden. Och OJ vad det ser snyggt & enkelt ut. Riktigt snyggt! Här kommer video, & Maja säg till om du vill att jag ska ta bort den eller nåt :)
 
 

Vad säger vi om bloggen idag då?

Publicerat 2013-09-25 21:45:26 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Njaaa...idag skulle man inte kunna kalla Ponny Piloter för duktiga blogguppdaterare tyvärr. Men det ska vi ändra på!
 
Jag kom i princip precis hem från stallet, efter en helt ok hoppträning. Det gick inte WOW-bra, men det gick heller inte dåligt. Lite småpet och några småtabbar fick vi till idag, och det är därför jag inte åker hem med den där "WOW-vilken träning"-känslan. Men sånt får man ta nu i början på de här lite mer intensiva träningarna. Mer utförlig utvärdering kommer strax.
 
För övrigt är det bara bra. Clover börja fatta det här med att det inte är så farligt att till exempel spola av bakbenen, utan man faktiskt kan stå stilla med båda benen på plats. Duktig ponny!
 
 
Imorgon ska han skos...på med snygga silverskor på pollen!
 
Han kommer skos med lugnande imorgon, för att han måste få öva flera gånger med den där NH-tränaren för att han ska våga sko utan lugnande. Utan lugnande gör han (just nu, när han inte har tränat med NH-tränaren så mycket) sånna där kosparkar för att han tycker det är så läskigt när hovslagaren lyfter upp bakbenen. Men vi hoppas på att det ska gå att lösa!
 
Brb alldeles strax, då kommer lite mer om träningen!
 

Efter en hel dag med endast plugg...

Publicerat 2013-09-25 14:44:03 | i kategori Alva | 0 kommentarer

...är det snart dags för att åka till stallet! Äntligen! Ska bli skönt med lite frisk luft och även sjukt kul med hoppträning! Tagga!

Älskar bilden :)



Skola hemma

Publicerat 2013-09-25 11:56:19 | i kategori Victoria | 0 kommentarer

Måste sitta som vilken dag som helst & jobba med tråkigt skolarbete, fast hemma idag iställt - hemstudiedag. Har jobbat rätt så bra under förmiddagen så jag tyckte att jag förtjänade en paus. 
Blir jag klar med plugget lite tidigare idag hoppas jag verkligen att jag kommer hinna träna. Det är kallt men så galet fint väder ute idag ju!! Inte ett moln så långt ögat kan nå typ haha. 
Bestämmer här & nu att jag SKA ta tag i träningen. Jag börjar idag! Inget mer små ätande & mat med kolhydrater i. Nej nu ska det bli en förändring på riktigt! 
 
Är på riktigt bra humör idag. Glad & känner mig pigg. Under tiden jag pluggar har jag denna grymma låten på repeat. HUR bra är den inte?!
 
 

Godmorgon bloggen!

Publicerat 2013-09-25 07:52:34 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Jag har precis som Victoria, studiedag idag. Hur skönt är inte det? Jag ska plugga inför ett prov, och en läxa men sen resten av dagen har jag nog inte så mycket att göra. Förutom hoppträning på kvällen då!

Jag satt precis och lyssnade på några podcast's. Tycker man kan bli så himla inspirerad av att lyssna på andra som pratar seriöst med bra ämnen liksom. Då slog det mig. Vore det inte kul att göra en egen podcast med hästinriktning? Man behöver självklart inte BARA prata om hästar, men delvis i alla fall. Hur kul vore inte det? Att lyssna på någonting man faktiskt är intresserad av. Och hur man ska bli motiverad inför hösten/vinterns kalla dagar i stallet, regniga ridpass & tävlingar med framridning i riktig GEGGAMOJA. 

Vad säger ni? Vore det nåt? Och har ni några idéer om vad ni skulle vilja lyssna på i så fall?

"Alvas podcast" NU MED HÄSTINRIKTNING haha...





Hejsan bloggen

Publicerat 2013-09-24 23:36:51 | i kategori Victoria | 0 kommentarer

Hoppträningen för Sofia idag gick riktigt bra faktiskt. Hoppade inte så höga höjder men det gjorde inget nu när det är tävling två helger i rad. 
Något jag verkligen måste jobba med med Silver är att forma honom runt innerskänkeln. Han ställer sej gärna utåt & spänner emot med halsen, jobba jobba på det. Även det här med övergångar, det kan man säga att vi behöver öva på...hehe..

Imorgon har vi hemstudiedag, vilket innebär att jag är hemma från skolan, men ändå måste plugga hela dagen. Så det blir som en skoldag fast hemma. Skönt men ändå inte.. 
Det här med motivationen går i vågor. Stora vågor. Men jag tycker ändå att de känns bra efter träningen idag! 

Godnatt 


/Victoria

Träning

Publicerat 2013-09-24 17:07:05 | i kategori Victoria | 0 kommentarer

Bilen rullar mot hoppträning. Vi hörs ikväll! 




Motiverad & inspirerad

Publicerat 2013-09-24 14:20:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Jag känner mig somsagt så otroligt motiverad just nu. Längtar som en galning till nästa tävling, bara att känna känslan i sprången är galen. Och på träningar, det är så himla kul! 
 
Jag kollar på videos dagligen, just för att bli ännu mer inspirerad & själv få egna idéer till min egen ridning. Man lär sig SÅ mycket på att bara titta. 
 
Pröva det, TITTA på ekipage & snygga ritter. Det kan man lära sig galet mycket på. 
 
Här tänkte jag så småningom börja lägga upp lite mer vad jag gör för övningar osv på träningar. Jag tycker själv att det är spännande att läsa om andra bloggar, så ni kanske också tycker om det...vad tycker ni om det? :)




TRE ryttare jag ser upp till

Publicerat 2013-09-24 11:15:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Det finns riktigt många duktiga i vår sport. Men trots det betyder det inte att vår sport är lätt på något sätt. Det är svårt att bli riktigt duktig, oh ja. Men med lite kämparglöd så!
 
Här kommer några ryttare jag ser upp till & som jag tycker rider grymt!
 
Caroline Bågfeldt - Jag tycker att hon rider sin ponny Chuck superbra. Han ser ut att vara väldigt svår och ganska "explosiv" i sin galopp. Och galet pigg...men jag tycker att hon rider honom riktigt riktigt bra. 
 
Danai Doverholt - Jag visste inte vem hon var innan, men när jag åkte och provred två ponnys hos henne så började jag ju även läsa hennes blogg. Och det är jag glad över att jag gjorde, för jag har fått riktigt mycket inspiration utav hennes ridning. För hon rider GRYMT. Både på storhäst och ponny!
 
Johanna Grant - MKT duktig ryttare hon med. Har mest sett henne rida storhäst, och då rider hon superbra! + hennes storhäst är superfin !
 
TRE ryttare jag ser upp till, som ger mig inspiration till min ridning. TACK för att ni är de ni är, och rider så grymt! Haha :)
 
Älskar att skriva positivt om folk, som jag verkligen tycker. Jag älskar att folk blir så glada & man känner sig stolt över att ha gjort nån glad!
 



Godmorgon :)

Publicerat 2013-09-24 09:17:29 | i kategori Alva | 0 kommentarer




Trött ponny

Publicerat 2013-09-23 17:19:55 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Mycket för honom att ta in mentalt nu, efter horsemanshipträningen. Han var väldigt, väldigt duktig. I början tyckte han det var superläskigt, men mot slutet fick tränaren röra honom med prasslande saker över hela kroppen & han stog lugn som en filbunke och väntade. 

Tränaren kostaterade att det skulle ta några gånger med denna träning innan Clover kan skos utan lugnande, men han trodde definitivt att det går att lösa. Så på torsdag skos han med lugnande. 

Det gick somsagt väldigt bra alltihop för att vara första träningen. Så nu ska han bara få stå inne och käka - och smälta all information. Så ingen dressyr blir det idag. 

Duktig ponny! :)




Cristina Sport

Publicerat 2013-09-23 14:00:00 | i kategori Alva | 1 kommentarer

Jag verkligen ÄLSKAR dessa snygga schabrak + huvor. Så himla stilrena & SÅ snygga. Ska önska mig ett sånt set i födelsedagspresent, men de kostar så mycket...så är inte säker på att jag kommer få ett. Framförallt inte om jag önskar mig en ny hjälm också.
 
Men oavsett vad jag önskar mig så vill jag fråga er, vilket schabrak tycker ni är snyggast?

Dagen idag

Publicerat 2013-09-23 12:15:00 | i kategori Victoria | 0 kommentarer

Inga planer tråkigt nog. Silver promeneras ca 45 minuter av mamma. Skönt för honom att ta de lite lugnt efter tävlingen, även fast egentligen kanske inte behövs. 
Så för mig blir det väl plugg som gäller. Men har hoppträning imorrn, så vi taggar till det istället :) 
 


A dream

Publicerat 2013-09-23 12:00:00 | i kategori Alva | 1 kommentarer

Suttit och läst alla grymma elitryttares bloggar...säger bara WOW, så grymma dom är alltså. Jag ser verkligen upp till dom. Deras rundor ser så himla klockrena ut. Det ser så himla enkelt ut...så vill jag få det att se ut när jag rider så småningom!
 
Hinder upp till 1.30 & hästarnas hoppar inte alls på fart, bara på styrka. Det är grejer alltså. En dag vill jag va där uppe, fightas i eliten...det är en av mina högsta drömmar... Kanske borde man inte hoppas så mycket, känns som drömmen inte blir sann då. Men samtidigt, det är väl bättre det, att sätta höga mål & verkligen tar en bra väg till dom. Då är det självklart större chans att man tar sig dit än om man sitter i soffan & tjurar över att alla andra KAN.
 
Ne, tänk istället. JAG kan också. DU & JAG är grymma. 
 
För elitryttarna är att träna på 1.30 höjd ingenting. Det gjorde jag i onsdags, hoppade ett 1.30 hinder. Men jag kände mig så sjukt stolt över det...från att ha hoppat en ponny (Hazena) som inte alls hade det rätta huvet för högre hinder & som jag hoppade som högst 1.10 på. Att sen hoppa med en liten d-ponny över ett 1.30 hinder kändes häftigt för mig. Även fast jag drömmer om att senare träna på 1.40 höjd & hoppa maxade elitbanor på 1.30 så måste man ju börja nån stans? Eller hur? :)
 
Jag känner mig så motiverad just nu. Jag vill ta mig långt, så är det bara. Sen om det kräver massa träning, okey...det är så det är. Om det krävs lite tårar...några fula ritter osv men som man ändå lär sig på... 
 
Det är inte alltid en dans på rosor påväg upp mot toppen. Men väl på toppen, där det visserligen är som blåsigast & mest konkurrans..., där uppe kan man sträcka på sig & känna. WOW, vilken resa jag gjort.
 
DEN känslan vill jag en dag känna.

Veckoplanerna!

Publicerat 2013-09-23 10:00:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Denna veckan blir lite speciell för Clovers del. Han ska nämligen få träffa en horsemanship person som även är utbildad & duktig hovslagare. Vi hoppas på det bästa, att det ska gå bra. 
 
Så idag ska han få träffa Clover, och pröva lite övningar och se hur det funkar. Sen beroende på hur lång tid detta tar & hur ansträngande det är för Clover får vi se om vi kör på dressyrträning eller inte.
 
På tisdag funderar jag på om det passar med vilodag för Clover. Kanske blir det så, beroende på hur det passar med schemat och om det blev dressyrtäning eller inte osv.
 
Onsdag, älskade onsdag. Vi har studiedag, yey! Sen blir det hoppträning på kvällen tror jag!
 
Torsdagen blir det nog då vi bokar in hovslagaren. Om det funkar som vi tänkt ska vi testa utan lugnande medel osv, vi får se hur det går!
 
fredag tror jag inte att det är så mycket speciellt. Eller så är det de...hm ;)
 
Lördagen har jag NO plans på. Kanske tar jag & konditionstränar Clover lite, eller liknande.
 
Söndag...ja ni. Kanske en lite mer chill uteritt? Kanske vill min syrra rida då :)
En lite speciell vecka som ni hör. Och jag ahr även ett par prov i veckan som ska tas itu med. Men ni hänger på som vanligt! Hope you'll like it!

Ny vecka, nya tag!

Publicerat 2013-09-23 07:22:52 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Veckoplanering kommer senare under dagen, men kan säga att det kommer bli en riktigt speciell vecka... Ja, så är det!
 
Just nu sitter jag i träningskläder och käkar frukost, jag ska nämligen till skolan snart & vi börjar med idrott. Så varför inte vara redo direkt liksom? Efter skolan åker jag direkt till stallet & möter upp mamma där. Sen ska vi träffa en duktig horsemanship kille. Utvärdering om det kommer senare!
 
Hoppas ni får en GRYM måndag. And don't forget to smile! :)

Love this pony

Publicerat 2013-09-22 18:37:05 | i kategori Alva | 0 kommentarer






Kings Lucky Clover's bakgrund

Publicerat 2013-09-22 15:10:00 | i kategori Alva | 1 kommentarer

Vill ni veta lite mer om min lilla studsboll till ponny? Isåfall gillar ni nog detta inlägget.
 
Kings Lucky Clover är hans namn, och han är en väldigt väldigt liten d-ponny från Irland. Hans föräldrar är okända, och hans ras är även den okänd. Men vi säger Irländsk Sportponny, då de flesta ponnyerna där ifrån kallas för det. Han skickades från Irland till Sverige när han var omkring 4 år, så han hade inte gjort så mycket på Irland innan.
 
Förra ägaren (vet inte om hon vill att jag ska skriva ut namn, så kallar henne för "förra ägaren) ;) tog hem honom. Sen vet jag inte så mycket om hur det gick i början, för inga resultat finns kvar tyvärr, då de gjorde om TDB då.
 
Men i varje fall vet jag att han gick upp till 1.30 klasser, den lilla fina studsbolleponnyn. Det har vi hört från förra ägaren, hittat på equipe och läst om i internettidningar från när han tävlades. Därefter hände det en privat sak i deras familj, vilket gjorde att Clover inte tävlades. Kanske tränades han någon gång sådär, men inte så mycket mer än så. 
 
Hittat lite bilder från tiden han tävlades förut, hoppas det är OK att jag lånar!
I ungefär 3-4 år fick han "stå" så. Sen bestämde väl sig familjen för att han behövde säljas. De skickade honom till en försäljare som fick rida till honom lite och börja tävla honom i storhästklasser, då hon var över 18 år. De tävlade upp till 1.10 i storhästklasser, och tänkte även starta 1.20 men struntade i det då avstånden blir så konstiga då. De tog hem några vinster, och några andra placeringar mot storhästarna osv. Somsagt, den lilla studsbollen. Världens finaste studsboll dessutom ♥
 
Jag kommer så väl ihåg lyckan efter provridningen...vilken ponny alltså. Och jag är SÅ glad att det blev just honom. SÅ SÅ glad. Nu ska vi tillsammans arbeta oss uppåt i klasserna, kungen & jag!

Filmen!!

Publicerat 2013-09-22 13:45:16 | i kategori Filmer | 0 kommentarer

Tänker inte sitta & skriva ut för er exakt varför vi fick några pet osv osv. Men huvudsaken är att JAG vet varför & vet att det berodde på mig själv & min ridning. Lite orutin. Men jag lär mig någonting efter varje start & Silver är verkligen en häst jag kommer lära mig väldigt mycket på. Han gör rätt när jag gör rätt.
 
Här har ni film gårdagen, enjoy!
 
 

Godmorgon / Eftermiddag

Publicerat 2013-09-22 12:12:41 | i kategori Victoria | 0 kommentarer

Håller på att ladda upp filmerna från igår. Den kommer upp under dagen. Är verkligen så nöjd & framförallt glad att vi startade LAn igår. Nu har vi gjort det & det kändes lätt. Det var så kul. Känns som en befrielse faktiskt haha.
 
Sitter just nu, såhär på en söndag & pluggar. Känner att jag måste börja göra mer i skolan så jag inte måste sitta såhär varje helg... Kommer ju inte bli kul direkt :( Men jag kör på ett tag till, tills jag åker till stallet lite snabbt. Jag rider ut på Silver medans mamma fixar resten. Ikväll blir det bio! :)
 
Nu måste jag tillbaks till skolarbetet men kände att jag behövde slänga in ett hej & säga att jag lever..
 
 
 
 

Nästa tävling?

Publicerat 2013-09-22 12:04:33 | i kategori Alva | 1 kommentarer

Nästa tävling för mig och Clover blir om hela två veckor. Känns som en väldigt lång tid, men samtidigt är det väl bra att ha små pauser emellan så att man får tid till att bara träna och gosa typ ;)

I varje fall blir nästa tävling på Sollentuna Ridklubb. Där kommer typ ALLA vara, vilket blir kul!





Och så var det söndag då!

Publicerat 2013-09-22 09:04:27 | i kategori Alva | 1 kommentarer

Hatar söndagar, tycker de är så himla tråkiga bara. Bara massa plugg som ska göras typ, inget kul som händer. 
Jaja, bara att ta tag i dagen ändå! Idag ska Clover ridas ut av min syrra, men jag förljer med för att gå bredvid. Han kommer nog mest få skrittas tror jag... 
 
Sen kanske vi åker förbi en hästbutik och kollar om det finns nåt oranget schabrak där, för jag tänkte nämligen ta och spara ihop till ett om jag hittar ett bra!
 
Och sen är det typ plugg som gäller efter det. Kul, nja... Men ska även se till att skriva några riktigt bra inlägg här!
 
 
 

Nu är det gjort!

Publicerat 2013-09-21 17:04:00 | i kategori Tävling & Resultat | 1 kommentarer

Vi har startat vår första LA! Är sååååå nöjd med rundan. Blev lite plockepinn men vad gör det första gången? Det är så mycket mer ridning & allt va så mycket roligare. Fina Silver. Nu känns det hur bra som helst! Film kommer senare!
 
 


Dagens ridpass

Publicerat 2013-09-21 15:33:32 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Clover var lite allmänt stel och lite osammarbetsvillig, men mot slutet av passet var han ganska så fin. Arbetade med mycket volter med MASSA massa ytterhjälper som jag inte får glömma bort...

Imorgon ska han ridas ut av min syrra tillsammans med en stallkamrat i hennes ålder. Skönt för honom att bara få sträcka på benen då!

Nästa vecka kommer han somsagt få träffa en superduktig, känd horsemanshiptränare som senare ska pröva sko honom utan lugnande, ska bli spännande att testa. Delar upp det på två dagar, så han kommer träna honom en av dagarna & sko honom den andra dagen. Hoppas verkligen att det funkar :)




Uppdatering från tävlingsplatsen

Publicerat 2013-09-21 14:51:00 | i kategori Tävling & Resultat | 0 kommentarer

2 skit pet men är ändå väldigt nöjd. Vet varför vi rev men förklarar det sen. Nu är Silver veterinär besiktigad & klar för LAn. Vi är redo! 
 

 

Tävling!!

Publicerat 2013-09-21 10:53:00 | i kategori Victoria | 0 kommentarer

Bilen rullar.. Idag startar vi LB (1m) & debuterar LA (110cm). Är riktigt jäkla taggad! 
Nu kör vi...
 

 

Saturday

Publicerat 2013-09-21 09:33:07 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Börjar göra mig iordning för att dra ut till stallet! Clover ska ridas lösgörande idag istället, då det passade bättre med schemat. Får se om det blir på banan eller i ridhuset. Tänkte arbeta med lite åttvolter, utåtställning & kanske nåt galoppombyte. 

Ikväll ska jag antagligen gå på bio med kompisar, kul ju! Kanske käkar middag i centrum då med :)

Nu ska jag fixa mig! Vi hörs under dagen. Och jag önskar även Victoria & Silver all lycka idag!




Kvällen innan tävling

Publicerat 2013-09-20 21:18:00 | i kategori Victoria | 1 kommentarer

Japp, imorgon var det dags. Kommer uppdatera under dagen hur det går, så gott det går. Är supertaggad!! Jag & Silver ska göra vår 110 debut!!
 
Idag red jag igenom honom på banan. Först lite lösgörande arbete. Tog sen några språng över en oxer. Bara få in en bra känsla & checka av lixom. Gick helt perfekt! Nu känns det hur bra som helst. Imorrn drar vi på tävling!!!
 
 


En läsarönskan

Publicerat 2013-09-20 21:11:32 | i kategori Alva | 0 kommentarer

En läsare ville att jag skulle förklara kärleken till sin alldeles egna häst, och visst gör jag det!
 
Det är faktikst galet hur mycket man kan älska ett sånt stort, hårigt & busigt fyrbent djur. Det är det faktiskt. Och att känna den kärleken är otrolig... Det är som att hitta sin soulmate, man känner liksom att man skulle kunna göra vad som helst för den speciella soulmaten.
 
Jag älskar Clover så mycket det bara går att föreställa sig, jag älskar honom SÅ mycket. Killarna i klassen skrattar när vi snackar om våra älksade djur, jag börjar le för att jag är så lycklig att jag ens äger honom. GALET var ordet.
 
Allt i ridsporten bygger på FÖRTROENDE. Du måste lita på din soulmate - & tvärt om för att ni tillsammans ska kunna bli ETT. Och jag känner redan att vi kommit ganska långt på vägen mot det förtroendet, det är självklart svårt att ta sig dit till 100% snabbt. Men om man jobbar som ett team så funkar det.
 
Jag vill ha kvar Clover tills han går i pension, redan nu efter att jag haft honom i ungefär 3 månader känner jag så. Jag vill vara hans bästa kompis så länge han finns kvar på denna jord ♥
 
 

Ändrade planerna lite lagom sådär

Publicerat 2013-09-20 19:35:34 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Red ut idag istället med Moa & Maja. Haha det var sjukt sjukt kul...vi galopperade på galoppbanan. SÅ himla kul. Hästarna gasade som in i...ja. Men galet vad kul det va ändå!

Putsade utrustningen sen, känner mig lite lagom duktig sådär! Nu är jag påväg hem, så lite grymme update väntar!




Mot stallet My friends!

Publicerat 2013-09-20 15:39:29 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Ponnyn ska ridas ett lösgörande pass på banan hade jag tänkt. Men först ska stallet göras så klart :)

Massa saker inplanerade för honom bästa vecka, blir en liten galen vecka för honom. Men i och med att inga tävlingar är då så funkar det. 

Uppdateringen från min sida idag har ite varit den allra bästa tyvärr. Men ikväll tänkte jag skiva ett par dunderinlägg om ni tillåter!

Nu kommer bussen. Vi hörs!



 

Vad tycker NI?

Publicerat 2013-09-20 14:30:00 | i kategori Victoria | 3 kommentarer

Titta på filmerna... Tycker DU att jag & Silver ska starta LA imorgon?
Är vi redo?
Säg vad ni tycker...ärligt. JAG vill veta :)
 
 
 
 
 

IT'S FRIDAY

Publicerat 2013-09-20 08:02:00 | i kategori Victoria | 0 kommentarer

Samma visa varje vecka. Den där speciella känslan man får varje fredagsmorgon. Känslan när man har hela helgen framför sig. När halva lördagen har gått tänker man "Åh nej imorrn är det söndag". För ingen gillar söndagar...det är ju dagen innan måndag :P
 
Idag ska det fixas lite mer än vanligt i stallet. Rider Silver ett pass på banan. Han ska tvättas & grejerna putsas. Ja, allt dedär man gör innan tävling ni vet.
Ska jag vara ärlig är jag inte speciellt nervös inför imorgon, alltså LA starten. Jag vet att jag inte måste starta om jag inte vill, men kan göra det om allt känns bra. Kan gå in & hoppa två hinder bara i värsta fall. Spelar ingen roll. Jag står med på startlistan & det har varit målet sedan långt tillbaka.
Vad jag bestämmer mig för kan ni bara följa här på bloggen. Jag uppdaterar efter första klassen så ni är med på vad som händer. Sounds good?
Rundan/rundorna kommer filmas som vanligt. Klart ni ska få se ni med!
 
 

Då stänger vi ner denna torsdag

Publicerat 2013-09-19 22:28:35 | i kategori Victoria | 0 kommentarer

Dagen e slut. Härligt med en bra helg att se fram emot!
Silver fick sig som planerat en uteritt idag. Mycket trav & galopp på grusvägar vilket han tyckte va skönt. Han frusta så glatt så. På med lite kyl linement, innetäcke & hö - mycket nöjd ponny.  
Imorgon är det fredag. Älskade älskade fredag!
Ska iväg med en del av skolan till ett gymnasium på lite föreläsningar. Så dagen blir nog inte allt för tråkig eftersom vi inte har vanliga lektioner hela dagen. Nice!
Efteråt drar jag till stallet & fixar inför en spännande tävling på lördag i skogskotten. En av mina favvo tävlingsplatser!
 
Nu blir det kudden så vi orkar med morgondagen med, natti!
 
 
 

Slutet av torsdagen

Publicerat 2013-09-19 18:59:54 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Trött efter en lång vecka, känns det som. Tur att det är fredag imorgon...

Ska dra till stallet nu, efter att ha pluggat hos en kompis! Ponnyn ska ridas av min syrra, och gosas lite med. Imorgon tar jag nog och rider igenom honom ordentligt, ett lösgörande pass blir det efter träningarna tidigare i veckan! Ska dra nu, kram





This Or That #Del 3

Publicerat 2013-09-19 15:37:18 | i kategori Frågor & Svar | 1 kommentarer

Justin Bieber / The Fooo
Isabell / Brunskimmel
Cristina Sport / Anna Scarpati
Matchad outfit från ÖoB / Omatchad outfit från Schockemöhle
Ponny / Stor häst
Rolf-Göran Bengtsson / Jens Fredricson
Gröna Lund / Liseberg
Hööks / Schokemöhle
sommar / vinter

Dressyr / hoppning / fälttävlan
Dressyr i hoppsadel / hoppning i dressyrsadel

fota / filma
sjunga / lyssna på andra som sjunger
USA / England
Flyga / åka tåg
Juice / Oboy

 

 
 

Back On Track

Publicerat 2013-09-19 11:30:25 | i kategori Alva | 3 kommentarer

Jag har hört mycket gott om Back On Track. Men nu vill jag veta...vad har ni för erfarenheter utav det? Skulle nämligen vilja veta hur bra dessa är :)









 

Sjuklingen drar till skolan...

Publicerat 2013-09-19 08:44:43 | i kategori Victoria | 1 kommentarer



Svar på läsarfråga

Publicerat 2013-09-19 07:23:43 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Angående denna bilden här ovanför.
 
Jag kan kort svara att denna bild är tagen när jag börjar skritta av honom, och lägga ner honom. Och ibland har han lite lättare för sig att gå bakom lod, men å andra sidan är detta bara 1 av 100 bilder vi klickade under det passet, och det här är den enda som han går bakom lod på. 
 
Tänk också på att vissa av bilderna/texterna här kanske är för att väcka lite reaktioner...hm...
 
 

Sweet dreams

Publicerat 2013-09-18 21:43:15 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Det är nåt riktigt allvarligt fel på datorn just nu, så detta får bli ett snabbt & något tråkigt inlägg tyvärr.
 
Däremot så lovar jag att imorgon på morgonen, när jag kan ta upp min skoldator, blogga massa inlägg till dagen! Så därför tänkte jag fråga, är det något speciellt ni skulle vilja läsa om? Det kan vara allt mellan himmel & jord!
 
För övrigt så håller mamma på och bokar in en hovslagare som även är typ "hästpratare" och horsemanshiptyp som ska pröva sko Clover och se om det funkar. Isåfall blir det nästa vecka, spännande!
 
 

Riktigt dålig update från min sida

Publicerat 2013-09-18 21:00:12 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Jag ber så mycket om ursäkt.

Sorry sorry. Precis som Victoria säger, det är detta som är så himla bra med att blogga två stycken - om en inte har så mycket tid en dag så har antagligen den andra lite mer tid. GRYMT. 

Idag vilade Clover, efter alla träningar. Imorgon tror jag han ska ridas lite lösgörande och kanske ridas ut en liten bit, men innan det ska det göras LÄXOR. Buhu :(

Jaja, bara att ta tag i det direkt när jag kommer hem så är man klar med det sen. Känns som en bra plan!




Mår inte så bra...

Publicerat 2013-09-18 19:38:04 | i kategori Victoria | 0 kommentarer

Förkylningen tar verkligen på krafterna. Är döttstrött efter att ha suttit i flera timmar med en skoluppgift som egentligen skulle lämnats in igår.. Är ÄNTLIGEN klar & jag kan pusta ut... Känner mig inte helt 100 i huvudet & helst av allt skulle jag bara vilja lägga mig & sova en vecka! Åhh så mysigt de hade varit.
 
Nu blir det en varm dusch för min del. Sen på med cozy socks & krypa ner i sängen.. Tidigt idag. Måste verkligen bli bättre till helgen. Hoppas..
 
 
 

Blir det någon LA debut?

Publicerat 2013-09-18 12:00:00 | i kategori Victoria | 1 kommentarer

En fråga som kanske många undrar över just nu.
Kan ju säga att efter gårdagens hoppträning fick jag massa power & känner wow, vi fixar nog det här på lördag. Fick verkligen ett såå bra flyt under banans gång & man ser på filmen att Silver är högt över hinderna.
 
Jag står just nu kvar på startlistan till LAn och kommer att göra det. Efter första klassen (LB) känner jag av hur det känns & bestämmer hur jag gör DÅ. Om allt flyter på bra & det känns enkelt går jag in & kör LA debuten, annars inte. Kanske går jag in & hoppar några hinder bara? Skulle det inte kännas bra kan jag ju bara utgå...
 
Ja, tiden får avgöra & jag bestämmer mig på plats. Vi får se vart det slutar...
 

Godmorgon onsdag

Publicerat 2013-09-18 07:55:53 | i kategori Victoria | 0 kommentarer

Plain and simpel onsdag. Inga speciella planer eller så, inte änns stallet. Silver ska promeneras en timme utav mamma.  Tack för hjälpen! Vi brukar göra så att jag får en dag ledigt från stallet i veckan. 
 Idag är det bara skolan som gäller, sen antagligen lite mer plugg efter det....*suck* 

Känner mig inte på topp idag. Förkylningen sitter fortfarande i, blir typ värre & värre för varje dag.. Halsont & nästäppa. Får hoppas att jag är bra till helgen iaf! Puss



Godmorgon everybody!

Publicerat 2013-09-18 07:37:51 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Onsdag idag...vilodag för lille ponnyplutten.
 
Känner mig så glad efter gårdagen. Tänk att vår lilla ponny kan hoppa 1.30! Weho! Känslan var magisk, på 1m höjderna så pallade han knappt hoppa för han tycker det är mycket roligare med högre höjder haha. Sen när vi höjde till 120 och 130 så ba WEHO! Haha, sötnos :)
 
Världens finaste ponnyplutt.
 
Nästa vecka ska han skos - vilket han inte tycker om ALLS. Han är så rädd om bakhovarna...tror verkligen att det har hänt något när han stod i Irland. Så tråkigt att han är så rädd...att kratsa hovarna och hålla på är lugnt, men just när bakhovarna ska skos så blir det superläskigt...
 
Måste dra till skolan nu. Ni får live update under dagen då jag inte förberett nåt speciellt inställt. Men det är lugnt, right? :)
 
 

Film från träningen!

Publicerat 2013-09-17 22:59:37 | i kategori Filmer | 2 kommentarer

Here it is!! Gick verkligen såå bra på träningen för Sofia. Fick precis den där känslan jag ville ha efteråt. En VI KAN känsla.
Bana 110, här har ni det! :)
 
 
God natt!
 

Godnatt bästa bloggen !

Publicerat 2013-09-17 22:32:35 | i kategori Alva | 1 kommentarer

Imorgon är det onsdag. Clover får vila, mamma åker ut på dagen och mockar. Så en stallfri dag blir det...ska istället spendera eftermiddagen framför läxböckerna och i kommunhuset med klassen. Fråga mig inte varför ;) Haha, nej men vi håller på med kommunen på So:n...

Somsagt, träningen gick superbra! Synd att vi inte fick till så bra filmer eller foton bara...jaja. Nästa gång så!




HÖJDREKORD

Publicerat 2013-09-17 19:41:08 | i kategori Alva | 2 kommentarer

Idag körde vi lydnads och teknikträning. Det var kryss, bom, kryss, bom osv övningen vi körde. Sen efter ett tag höjde vi upp sista hindret...:)

Han var galet fin idag, men självklart så var det ett fel på kameran, så inga bilder som jag lovade blev det...

Tillbaka till ämnet, han var riktigt fin. Inte riktigt hans grej med lydnadshoppning dock, men det gick super ändå! 

Sista hindret i övningen slutade på 1.30 !!! HÖJDREKORD för mig! Glad Alva :) Och han var så himla fin över det! Världens finaste ponny fick massa godis och bena insmörja med kyl gel. Sen i med betfor i krubban. 

Älskade häst...

Vi hörs. Ska käka middag bara. 






Sorry sorry sorry...

Publicerat 2013-09-17 16:36:30 | i kategori Victoria | 1 kommentarer

Uppdateringen från min sida idag har verkligen varit sämst! Inget alls rättare sagt.. Men sån tur är har jag bästa Alva som gjort grymma inlägg till er! *fördelen med att vara två st*
Är just nu på väg till en spännande hoppträning för Sofia. Är riktigt taggad!! Film kanske kommer, vill ni ha det? :) 



Mina åsikter

Publicerat 2013-09-17 14:00:06 | i kategori Åsikter | 1 kommentarer

SäkerhetsvästMan väljer själv. Men en säkerhetsväst är otroligt bra, och skyddar mer än vad man tror. Så varför inte liksom? Dumt att strunta i den tycker i alla fall jag...

Sporrar
Ska de användas så ska de användas rätt. Inte av vem som helst alltså. Sporrar kan skada hästen om man använder de fel.
Spön
Samma sak där. Även spön måste användas på rätt sätt för att de ska fungera bra. Spörapp är EJ TILL FÖR BESTRAFFNING. Tänk efter innan du använder det, TROTS att du är arg. @@
Oh ja, utrustning kan göra stor skillnad. OM man använder den rätt. Remember that.

Vi hästmänniskor...why?

Publicerat 2013-09-17 12:00:29 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Det är ALLTID någonting. Förut var det klappdebbatten, sen var det "osäker ridning"-debatten och nu är det om det är ok eller själviskt mot hästen att hålla på med mobilen på ryggen... Kan inte alla bara ta det lite lugnt...vad är det som gör att vi hästmänniskor alltid ska överdriva så himla mycket? 
ALLA andra gör tydligen fel, jo för så är det ju. Sen vågar vi inte inse att vi själva har brister. Hallå...var är hästvärdlen påväg? 
" Nej asså sånt proffs som jag är liksom, så vet ju jag hur bra eller dåligt det är för hästens självkänsla när man sitter på den och håller på med mobilen. Asså det är ju liksom så respektlöst, duh "

Haha, nej men typ lite så känns det. Lite oseriöst liksom...Kan inte allihop ta en titt på sig själv i spegeln... Är du så mycket bättre än alla andra? Och så pass mycket bättre att du har rätt att haspla ur dig saker om folk som du har hittat på, eller själv gör... Eller det kanske bara är jag som inte tycker det är helt ok?
Att behandla sin häst riktigt fel är inte samma sak som att sitta med mobilen på hästryggen. Det ska ni veta. Däremot tycker jag själv att man kan tycka lite olika om det där med klappdebbaten till exempel. Det är en OTROLIG skillnad på att klappa sin häst & slå sin häst. Så är det. Dock tycker jag det är onödigt att när hästen gör rätt, "klappslå" hästen. Bättre att "klappsmeka" den om ni förstår vad jag menar :) Efter att ha gått på en horsemanship kurs lärde jag mig att man alltid ska anvädna sig av "klappsmek" klappen, för att hästen ska förstå att det är beröm. Efter det han jag ENDAST använt mig av den. 
Kom ifrån ämnet lite. Men tror ni fattar grejen trots den korta texten. Min sista fråga är till er....Varför är vi hästmänniskor såhär? Överdriver det mesta & vågar inte själva erkänna våra bristerTELL ME.

Då var det tisdag

Publicerat 2013-09-17 07:28:59 | i kategori Alva | 2 kommentarer

Tror att det blir hoppträning idag, eftersom jag inte kan imorgon. Så då får jag hoppa in i gruppen med de från mitt förra Allsvenska lag tror jag, kul ju! Ska bli roligt att träna med dom. 

Annars då. Jo det är skolan som gäller, ganska chill lektioner idag ändå vilket är galet skönt i början på veckan! Tror jag drar direkt till stallet sen, vi får se. 

Btw, såhär såg Clover ut igår innan dressyrpasset. Älskar täcket verkligen, tycker det är så himla snyggt. Dressyrponny! Oh yeah ;)




Dressyrträningen

Publicerat 2013-09-16 21:10:20 | i kategori Alva | 0 kommentarer

OJ, vad svårt det är alltså. Men somsagt, OJ vad glad man blir när det går bra!
Idag fick jag tänka om. Jag behövde ta upp 100 gånger mer på ytter för att han inte skulle springa iväg. Sen på med en massa innerskänkel för att han inte skulle trilla inåt och samtidigt forma honom. Sen var det skänkelvikningar, färvänd galopp och grejer. Vilket gick ganska bra.
Trots allt har varken jag eller han gått nån dressyr förut. Så om jag ska vara ärlig så är jag grymt nöjd över våra prestationer tillsammans hittills :) 
Han var riktigt fin mot slutet i alla fall, framför allt när jag skulle lägga ner honom. Kändes bra!

Jag som har en skimmel...

Publicerat 2013-09-16 15:00:00 | i kategori Utrustning | 9 kommentarer

Vilken färg på kavaj tycker ni skulle passa bäst??
Svart, röd eller marinblå?!
Jag själv är nog ganska inne på det marinblå spåret då det passar så bra till brun utrustning som jag troligtvis kommer skaffa senare, alltså sadel & träns osv.. Är så fundersam, men nu vill jag veta vad ni tycker?!
 
 
 

Första gångerna på hans rygg...

Publicerat 2013-09-16 13:15:00 | i kategori Victoria | 1 kommentarer

Något jag aldrig glömmer, den känslan..
Provred Silver två gånger innan vi köpte honom. Var helt övertygad om att det var HAN, just DEN hästen jag skulle ha <3
 
 

Ny vecka!

Publicerat 2013-09-16 11:00:00 | i kategori Victoria | 1 kommentarer

Vi början veckan med... dressyrträning för Malin. Gick ju så grymt bra sist & hoppas verkligen Silver sköter sig lika bra idag igen. Tid klockan 20.00. Dressyren blir så mycket roligare när man vet att man trimmar för att det ska gå bättre i hoppningen!
 
Tränings tisdag... Taggad? O ja! Vill verkligen få till en BRA träning. Åka där ifrån med en grym känsla, en "vi fixar det här" känsla. Vill känna på yttligare några fler 110 språng. Självförtroendet måste vara på topp!!
 
Wednesday... Silver får sin vilodag & jag är stallfri. Mamma åker ut & promenerar 1 timme med honom. Efter två dagars intensiva pass tycker jag han förtjänar en liten vila.
 
Typiska torsdag...Har inte helt bestämt än vad jag ska göra med Silver men troligvis blir det en längre uteritt. mycket galopp så han får upp pulsen lite.
 
Älskade älskade fredag...Ponny plutten ska tvätts skinande ren. Utrustning ska putsas & allt ska packas. Rider ett kortare pass på banan. Bara checkar av så att allt fungerar som det ska. Får han det FÖR lugnt dagen innan tävling kan det bli kortslutning i hjärnan på han på tävlingsplatsen, vilket har hänt förr & jag gör gärna inte om det igen..
 
Saturday - TÄVLING! Om det blir en LA debut eller inte bestämmer jag DÄR beroende på hur det känns i LBn. Men mest troligast är att jag startar, och utgår om det inte fungerar. TAGGAD!
 
Sista dagen på veckan....Silver joggas ute i skogen. Många morötter & pussar. Brukar ge mina hästar lite lugnt dagen efter tävling. Även fast det kanske inte behövs, tycker jag det är schysst.
 

Höst...höst...höst

Publicerat 2013-09-16 08:43:04 | i kategori Alva | 3 kommentarer

Jag tycker att det är supermysigt med hösten. Framför allt när inomhusträningarna börjar, det duggar lite smått och när min födelsedag börjar närma sig. Och skriva önskelista...det är grejer asså ;)
 
Detta funderar jag på att önska mig nu.
 
1. Samshield hjälm (den med "plast" yta, blå eller svart, så billig som möjligt)
2. RaceSafe väst i den färgen jag önskar att ha hjälmen.
3. Christina Sport set
4. Ny tävlingskavaj (blå, svart eller röd beroende på vad jag har för annan utrustning)
5. Nya löparskor
6. Pengar till horseshow
7. Kläder osv
 
Så mysigt att skriva önskelista tycker jag...då känns det verkligen att hösten/vintern är på väg. 
 
Vad har jag mer att se fram emot då?
Framför allt inomhusträningarna längtar jag efter, och kanske inomhustävlingar lite. Sen skulle det vara galet kul att åka iväg och träna för någon riktigt duktig hoppryttare i nåt stort och rymligt ridhus, lätt att det skulle vara GALET kul! Annars kommer jag träna som vanligt för superduktiga Lena Bredberg! :)
 
Längtar ni efter den riktiga hösten/vintern?
Minnen...

God morgon guys!

Publicerat 2013-09-16 07:35:51 | i kategori Alva | 2 kommentarer

Sovmorgon idag, galet skönt på en måndagsmorgon!
 
Det betyder att jag får lite tid vid datan...ska kolla nåt avsnitt på en serie, sen blogga lite till inför dagen. Det gillar ni va? :) Och därefter blir det skolan som vanligt.
 
Sen är det dressyr som gäller i eftermiddag då. Tycker verkligen det är jätteknepigt med dressyr, det är jättekul när det går bra...men så himla svårt i och med att varken jag eller Clover gått dressyr förut. Aja, bara att kämpa på helt enkelt!
 
I LOVE HOPPNING ;)
 
 

God kväll :)

Publicerat 2013-09-15 22:00:03 | i kategori Alva | 1 kommentarer

Suttit och kollat på film. Känns som ett bra avslut på veckan liksom ;) Åsiktsinlägget som jag lovade kommer i veckan istället, ska inslipa på det så det blir PERFEKT. Sen ska ni få läsa! 

Imorgon blir det dressyrträning. Shit det är jobbigare än vad man tror asså...den träningsvärken sitter kvar ett tag kan jag lova, oavsett vad fotbollskillarna i klassen säger ;) "Ridning är ingen sport" Haha, ni kan ta och slänga er i väggen...

Vi hörs imorn. Taggad på ny vecka!



Lite här & nu..

Publicerat 2013-09-15 19:01:22 | i kategori Victoria | 0 kommentarer

Sitter i sängen med datorn i knät. Svarar på en hel drös med kommentarer som ramlat in igår, skriver lite inlägg till imorrn & ja ni fattar. Njuter av dem sista timmarna på denna söndag, denna vecka. Blir att lägga mig tidigt ikväll. Har fått jätteont i halsen så lite extra sömn skulle nog vara bra.
Egentligen har jag inte så väldans mycket att säga just nu. Dagen har varit chill. Väääldigt chill.
Fixade stallet på förmiddagen med mamma till hjälp. Har pluggat & tränat, sen är det inte så mycket mer.. Skönt med sånna här dagar också ibland, då man känner att man inte riktigt behöver göra något.
 
Nu laddar jag inför en ny grym vecka med nya möjligheter & utmaningar *samma visa varje vecka haha*. Träningar & tävling. Kanske en LA debut? Ni får hänga med på allt!!
 

 

Hm...

Publicerat 2013-09-15 14:00:00 | i kategori Alva | 7 kommentarer

Än en gång frågar jag er, vilken är snyggast?

Lite hoppning från igår

Publicerat 2013-09-15 13:20:46 | i kategori Filmer | 0 kommentarer

 

Hej bloggen :)

Publicerat 2013-09-15 13:14:11 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Tar en liten break i pluggandet, för att uppdatera alla er grymma läsare!
 
Idag ska Clover endast ridas lugnt, han ska få ridas ut lite hade jag tänkt med lite lösgörande övningar inbakade satt han inte bara står helt stilla och blir stel. Nej, ponnyn ska självklart få röra på kroppen!
 
Här ska det skrivas ett åsiktsinlägg senare hade jag tänkt. Något babam liksom ;) Vi får se vad det blir. Sen till imorgon ska det skrivas lite saftiga inlägg såklart. BTW, hoppas alla nya läsare stannar kvar! Jag lovar att ni inte kommer ångra er...
 
Om ett tag tänkte jag även försöka få till någon slags bloggtävling om ni skulle vara intresserade av det. I så fall något hästrelaterat, men vi får se vad. Är det något ni skulle gilla?
Kolla bilden! Tyckte den var jättehäftig av någon anledning :)

Dagen efter lördagen

Publicerat 2013-09-15 11:58:14 | i kategori Alva | 1 kommentarer

Jag tycker INTE om söndagar. Det känns redan som helgen är slut då på nåt underligt sätt... Och precis som Victoria ska jag spendera mestadels av dagen framför dator och böcker för att PLUGGA. Kul? nja...

Känns lite som dagen efter jul typ, haha. Har fått massa beröm över rundorna igår vilket gör mig superglad verkligen. Bara lite surt med nedslaget, men det får vi rätta till nästa gång. Vi kommer rida LC & LB ganska länge till. Ungefär till våren skulle jag tro, om det inte dyker upp någon tävling med ett jätte GRYMT ridhus där jag skulle kunna tänka mig debutera LA i vinter. Jag skulle helst vilja rida vår LA debut i vinter, men som sagt beror det helt på...
Om man kollar på de som idag är elitryttare så är det precis såhär de gör. De tar det lugnt i början, för att spara allt till de högre klasserna. Man måste inte rusa fram, trots att man känner sig lite "pressad" med alla duktiga runt om en. Det lönar sig i slutet. Så tänker jag när jag tar beslutet att inte rusa upp till LA nu i höst, utan väntar lite till. 

Hur tänker du?




Hola mi amigos

Publicerat 2013-09-15 11:20:00 | i kategori Victoria | 2 kommentarer

Har redan hunnit vara i stallet & ridit ponnyn. Det var vår tur att ha utsläpp så lika bra att fixa allt på morgonen då. Tycker det är skönt när stallet är klart på förmiddgen, då har man hela dagen kvar till att göra andra saker. I mitt fall plugga den här gången...ugh.. 
Håller på att ladda upp lite videos från igår. Hade filmer på när vi hoppade så det tror jag ni gillar. Kommer ut senare under dagen. 
Vi hörs här, snart igen. Ni hittar mej vid skrivbordet idag IGEN, med papper & böcker & allt vad de e...
 

Måste lita på min fyrbenta vän...

Publicerat 2013-09-14 21:52:00 | i kategori Åsikter | 2 kommentarer

Något otroligt viktigt om man ska lyckas med det man håller på med. Att lite på sej själv & sin häst elr ponny. Hästen känner av såå lätt när ryttaren blir osäker, spänd, nervös eller vad det nu kan va för något. Klart hästen själv blir osäker då! Man måste kunna lita på varandra till 100% & då är vi åter tillbaka till det här med att vara ETT TEAM.
 
Jag är ny på dessa höjder jag snart ska börja tävla på. Har aldrig varit där förut lixom. Kanske har jag hoppat några enstaka hinder någon gång men aldrig tävlat.
Efter träningen hos Sofia i tisdags blev jag lite osäker. IDAG blev jag osäker. 
När den där parallella oxern på 110/115 ställdes upp blev jag nervös, även fast jag vet att det är nemas problemas för Silver. Men jag är rädd att förstöra hans eget självförtroende, om jag sätter han i dåliga situationer..
 
Klart Silver känner av det. Om jag blir spänd uppe på ryggen & inte är 100 på att vi ska över kommer ju han inte våga ge allt heller, vilket kommer leda till stora problem. Jag vet ärligt inte hur jag ska göra nästa helg.. Gå in & chansa på att man vågar sej runt en bana på 14 hinder på 110 eller stryka mig helt. Visst kan det gå bra men det kan också gå åt hellskotta - vilket kan leda till ännu mera osäkerhet & sämre självförtroende.
Problemet är inte höjden för Silver, nej nej. Men åter igen är JAG ny på höjden & 10 centimeter skiljer faktiskt ganska mycket i den här sporten. Jag är "rädd" att jag ska bli rädd. Förstår ni?
 
Jag måste våga lite mer på min ponny...
 

BARA FÖR ATT NI LÄSARE ÄR BÄST

Publicerat 2013-09-14 20:00:00 | i kategori PonnyPiloter | 3 kommentarer

...Så får ni välja EN RUBRIK, ETT HETT ÄMNE som vi senare ska skriva om. Det kan vara allt mellan himmel och jord! Kom igen nu, VAD VILL NI LÄSA OM?
Vi är inga vanliga ponnyryttare... Vi är PONNY PILOTER. We are going to rule the world...
 
 

Tänk att man kan göra någons dag bättre så lätt...

Publicerat 2013-09-14 19:20:00 | i kategori Alva | 4 kommentarer

Vet ni vad jag gjorde idag? Någonting som jag tycker ska stå i TR...så viktigt är det.
 
Jag var en riktigt bra tävlingskompis idag. Även fast jag inte känner de människor jag tävlade mot så sa jag lycka tillbra ridet och snygg runda till ett flertal ryttare. Tänk att jag så lätt kan göra en människas dag bättre...
 
Tänk på det ni med, att TVÅ ord kan göra så stor skillnad. Efter en stressig och lång tävlingsdag kan det vara så skönt att få höra de två små orden. Då känner man sig helt varm i kroppen och så glad över att någon uppmäksammat ritten och tycker den var snygg. Eller tvärt om att man önskar någon lycka till - det blir man minst lika glad över!
 
Brukar ni göra något utav detta? Det hoppas jag, annars...BÖRJA med det!
 
Bilder från LC:n idag. Vi fick tyvärr inga bra bilder på LB:n...
 

Film från tävlingen

Publicerat 2013-09-14 17:13:42 | i kategori Alva | 2 kommentarer

LC & LB. Förlåt för den dåliga kvalitén på LB rundan, filmade med iphonen då.
 
Så...vad tycker ni om rundorna?
 

Svar This Or That #Del 2

Publicerat 2013-09-14 14:28:46 | i kategori Frågor & Svar | 2 kommentarer

Victoria's Secret / Ralph Lauren
Idol / X-Factor

Eskadron / Kingsland
Tyrashastar.se/linnolsson.se *läser ingen av dem*
Rida själv / rida med andra
Stall / lösdrift
Träna / tävla
Stilrena färger på outfit / utstickande färger på outfit
Blogg utan bilder / blogg utan text

Ulla-träning / Malin-träning
Dyon Anatomic träns / Dyon the difference
Brun / blå utrustning *haha va? Kan man ha blå sadel eller vadå?*
Katedral / klara / folkunga / ljunkan / jensen / berzan

 
 
Ungponny med GRYM kapacitet / läromästare
Träna enbart en gång i månaden för Roffe / träna som vanligt för Sofia
HG-schabrak / Anna scarpati
Nellieberntsson.se / linnolsson.se
Enbart äta chokladgodis / äta vilket godis du vill förutom choklad
Mörk choklad / ljus choklad
Veredus carbon Gel / dyon läderskydd
Animo ridbyxor / kingsland ridbyxor
Samshield hjälm / uvex hjälm
Mörkbrun / skimmel
 
 
 

Resultat!

Publicerat 2013-09-14 14:23:30 | i kategori Alva | 3 kommentarer

LC: VINST!! Det kändes galet bra! Hade ett jättebra flyt, kanske kom lite halvdant på nåt hinder men det kändes så himla bra. Vi tog snäva svängar vilket ledde till vinst!

LB: Känslan var fantastisk i början. Tyvärr fick vi ett nedslag pga lite obalans i omhoppningen. Men det är sånt vi behöver rutin på bara! Men det kändes ändå riktigt bra, för vi hade den bästa tiden ändå. Så utan nedslaget skulle vi vunnit haha :)

Världens bästa ponny var jätteduktig idag! Mer utförlig utvärdering kommer även senare!




Live update by Alvas lillasyrra

Publicerat 2013-09-14 11:32:33 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Tjabba! 
Alva's syrra här! :D
Just nu är Alva på framhoppningen å hon ville att jag skulle uppdatera lite (: Ha en bra dag!! 

's syrra Tilde.



När man sätter sej & pluggar tidigt en lördag morgon...

Publicerat 2013-09-14 11:25:00 | i kategori Victoria | 0 kommentarer

Inte på topp humör. När man måste lägga halva sin helg på plugg så nej, då kanske man inte är den gladaste i stan. Här vid skrivbordet med papper & böcker & allt vad det är kommer jag att sitta hela dagen. Men det är väl straffet man får när man inte gör klart det i skolan... Aja, nog om det.
 
Ingen tävlingshelg för mig denna helg, men nästa! Då smäller det till i skogsslotten haha. Om det blir en LA debut eller inte får vi se.. Men jag åker dit & hoppar en klass helt säkert i alla fall!
Planerna för Silver idag är ett tufft markarbetspass på banan, med lite bommar & småhinder.
Ska jobba på det vi gjorde när jag red för Malin i måndags. Ponnyn är även nyklippt så nu kommer han inte svettas lika mycket som han brukar göra. Sköönt för han :)
 
Nu måste jag fortsätta med mitt plugg här. Världens sämsta lördag typ.. Men så är det.
 
 
 

Tidig lördagsmorgon

Publicerat 2013-09-14 07:39:24 | i kategori Alva | 1 kommentarer

För att åka till stallet - och sen vidare till Ekerö! Jag är riktigt taggad idag, det är dock en ganska liten tävling då alla tävlar DM i Roslagen istället. Men det gör inte så mycket tycker jag, ganska skönt att åka iväg på någon lite mindre liksom!

Vi startar LC och LB idag igen. Ska försöka få flyt i båda, och nolla. I LCn kanske jag tar nån lite snävare sväng om vi kommer till omhoppning, i LBn är bara målet att få flyt och nolla. Låter det bra tycker ni?

Vi hörs under dagen med live uppdatering. Kanske ber min syrra att skriva lite små inlägg här också! :)



Lite snabba svar...

Publicerat 2013-09-13 18:00:00 | i kategori Frågor & Svar | 2 kommentarer

Blogga två stycken/blogga själv
Hoppa/markarbete
Långt hår/kort hår
Ödla/orm
Vad tycker du är ABSOLUT viktigast när man rider? Hjälm/väst 
Shorts/jeans
Morgon/Kväll
Brunett/blondin 
En kudde/två kuddar
Mössa/utan mössa *om den är snygg*

Tomat/Gurka
Flygplan/tåg
Sverige/utomlands
Godis/chips

Sova/vaken *Wake up to your Dreams and Watch them come true instead ;)*
Silver/Grålle
klänning/tröja
sommar/vinter
Chaps/Ridstövlar 
Göteborg horse show/Stockholm horse show

 

 

Att gå in och göra sitt allra bästa

Publicerat 2013-09-13 15:00:00 | i kategori Alva | 1 kommentarer

Ibland sätter jag en sån j*dra press på mig själv, en väldigt onödig press som egentligen inte behövs. Och det är så onödigt, ingenting blir bättre av det ändå? Bättre att bara gå in & göra sitt ALLRA bästa...
 
Oftast händer det på träningar och tävlingar. Jag sätter så höga förväntningar på mig själv, och hästen. Och sen får vi ett nedslag & jag känner verkligen att NEJ det där var bara mitt fel och det var så himla dumt. Men egentligen är det faktiskt bra att göra fel ibland, så att man lär sig vad man ska göra efteråt.
 
Med min förra tränare Emmy pratade vi massa om sånt här. Att jag måste se det BRA i varje träning och tävling. Det är så man blir bättre, kollar på det som man gjorde riktigt bra & känner sig stolt, och sen kan man även kika på sina misstag & komma fram till vad man ska göra bättre nästa gång utan att bli arg på sig själv. Och om det ändå skulle hända att man blir sur på sig själv, då ska man tänka på alla BRA språng man fick till & känna sig stolt över dom.
Tänk ändå, trots alla missar alla vi gjort, hur duktiga vi allihop är. Hur mycket de flesta av oss faktiskt KÄMPAR och vill lyckas. Och nyckeln till framgång finner man bara genom att KÄMPA, och gå igenom misslyckanden som ibland kan kännas som världens jobbigaste...men sen ta tag i det igen & göra det 100 gånger bättre!
 
Måste slutligen ge oss ryttare ett stort-mega WOW, vi är trots allt riktigt coola. Vi som handskas med så stora djur, lär oss att ta ansvar...ja ni...vi må vara speciella. Men OJ vad kul vi har! 
 
 

Ibland blir man ju så glad... :)

Publicerat 2013-09-13 12:42:00 | i kategori PonnyPiloter | 0 kommentarer

5 ♥an om Clover

Publicerat 2013-09-13 11:00:00 | i kategori Alva | 2 kommentarer

Han är oftast precis lagom pigg. Han är varken seg, eller EXTREMT pigg. Utan man väljer själv hur han ska vara, dock kan han vara väldigt känslig. Så det gäller att vara försiktig med framför allt benen...
 
♥ Ganska ofta gnäggar han när man kommer... Söta ponny, vad glad man kan bli av dig...
 
Han är SÅ himla lugn på tävling. Nästan lite för lugn haha, peppar peppar. Nej, men han är verkligen cool som en filbunke, nåt som vi inte är vana vid alls då den förra ponnyn var stressad som en youghurtbunke ;)
 
♥ Han är så säker på hinder, så han räddar mig nästan alltid när jag lägger honom helt tokigt. Då hoppar han av stort, eller tar ett litet extra språng och fixar till det. 
 
Han är väldigt snäll mot andra hästar. Han har än så länge inte brytt sig alls om hästar som springer in i rumpan på honom eller så, utan han är väldigt kompisvänlig haha!
 
Han är den bästa ponnyn jag kan tänka mig...min fina Kings Lucky Clover.
 
 

Fredag den 13de...

Publicerat 2013-09-13 07:21:00 | i kategori Victoria | 1 kommentarer

Är ni rädda eller? Det är jag.. Denna dag kan gå åt skogen eller bli ovanligt bra. Man vet aldrig när det är fredag den 13de.
 
Med eller utan otur så är det faktiskt fredag. Dagen alla längtar efter. Ändå en ny dag med nya tag, eller?
 
Hoppas på att det blir en bra, härlig fredag. Stallet åker jag inte till eftersom Silver bara ska skrittas från konditonsträningen på fältet igår. Så sjukt härligt var det förresten.. Älskar känslan att rida rakt ut över ett gigantiskt fält, helt själv med sin egna ponny. Underbart! Precis lagom varmt & solen sken. Galopp i solnedgång är svårt att slå asså ;)
 
Så antagligen åker jag väl in till stan eller så efter skolan. Något lär jag väl hitta på för sitta hemma tänker jag inte göra i alla fall!
 
Ha det gott alla Visomälskarfredag barn! :)
 

Titta vad mamma kom hem med!

Publicerat 2013-09-12 18:32:46 | i kategori Alva | 4 kommentarer

Bland annat ländtäcket jag & Tilde stod och dregglade över här om dan...mums! Älskar verkligen Hööks nya kollektion, det lila ihop med det marinblå är bara VOILÀ!
Sen hängde lite andra grejer med också! Bland annat detta raka gummibett som vi tänkte rida Clover lite på, som variation så han inte bara är tvungen att gå på tvådelat. Tycker ni det låter bra? :-)
Och även Kylgel & hästgodis köpte hon, tack så mycket mamma!

It's that feeling....

Publicerat 2013-09-12 18:21:56 | i kategori Victoria | 2 kommentarer

....något så grymt härligt. Bara jag & ponnyn!

/Victoria

Träningen 11/9

Publicerat 2013-09-12 16:48:23 | i kategori Alva | 1 kommentarer

Här får ni ett par filmer från träningen. Den första är en kort film när vi hoppar kombination med andra hindret på 1.20, och den andra filmen är på en liten bana på en meter. Kändes riktigt bra faktiskt :) Hoppas vi håller den känslan till på lördag!
 

Tre mål...

Publicerat 2013-09-12 12:00:00 | i kategori Victoria | 1 kommentarer

*Binda ett riktigt starkt band med min ponny. Bli ETT grymt team tillsammans som kan varandra utan & innan till.
 
* Kunna vara så ärlig här på bloggen som möjligt. Dölja så lite som möjligt. Få bort känslan att det blir blankt så fort jag sätter mig vid datorn & ska skriva av mina tankar.
 
* Starta Baltic nästa år
 
Här är två rundor Silver & jag har gjort tsm som jag tyckte kändes sådär gryyymt bra. Sånt jag vill härma & göra om igen. Dessa två är mina favvo rundor. Sån goo känsla, trots lite missar av mig ;)
 
 

Planer för lördagens tävling

Publicerat 2013-09-12 12:00:00 | i kategori Alva | 2 kommentarer

På lördag drar vi iväg till Ekerö när alla andra åker och tävlar DM i Roslagen...haha. Känner mig lite ute men jaja, vi satsar på lite mindre tävlingar nu i början. Så då blir det gräsbana på Ekerö!
 
Imorn så ska ponnyn duschas och broddas, göras redo inför tävling. Han ska bli helt glänsig i pälsen... När vi klippte honom i tisdags så kom ALLT damm fram, fräscht...inte. Så han ska få sig en riktig schamponering imorn så han ser fin & glansig ut i pälsen. Han ska bli den finaste ponnyn på tävlingen ;)
 
Lite planer inför klasserna då:
 
LC: Vi kanske tar lite snävare svängar i omhoppningen om vi kommer dit. Eftersom att vi var felfria förra gången. Vi ska sätta ett bra tempo och jag ska försöka rida bra!
 
LB: Sätta ett riktigt BRA tempo. Och sen låta Clover sköta sprången, jag ska inte försöka reglera  avsprångspunkterna, utan det får han göra. Bara tänka BRA TEMPO hela tiden.
 
Låter mina planer bra?
Åh, älskar den bilden! Känns så "in action" haha!
 
 

Godmorgon hälsning & video

Publicerat 2013-09-12 07:56:00 | i kategori Filmer | 0 kommentarer

Lite sent...men bättre än inget...;)
 
 

Vi flyger över hindrena, för vi är PONNY PILOTER

Publicerat 2013-09-12 06:33:23 | i kategori Alva | 7 kommentarer

Godmorgon allihop. Ligger kvar i sängen, ska precis ta och gå upp. Ska sätta mig lite vid datan så länge jag hinner också, och fixa träningsfilmerna så de kommer upp under dagen...
 
U like? Yes!
 
Nu under hösten 2013 ska Ponny Piloter äga sönder! Är ni med och sprider bloggen??
 

Feeling happy :)

Publicerat 2013-09-11 20:48:17 | i kategori Alva | 1 kommentarer

Träningen gick super! Hoppade bana på 1m igen för att få bra flyt. Och hoppade ett hinder på 1.20 i en kombination också. Kändes super! Fick några inte helt perfekta språng, men inga nedslag eller stopp i alla fall! Världens finaste ponny!!!

Jag har ett par filmer om ni vill ha. Dock inte alls med den kvalitén jag tänkte...jaja, det är ju nåt iaf! Vill ni ha dom?



THIS OR THAT - Victoria

Publicerat 2013-09-11 18:03:58 | i kategori Victoria | 13 kommentarer

Som rubriken lyder, så tänkte jag att det var dags för en this or that här på bloggen. Dock är det endast JAG, Victoria som håller i svaren den här gången!
Så fråga på HÄR & NU i DETTA inlägget med grymma & kanske lite udda frågor, så kommer svaren senare i veckan..
 

På väg till stallet!

Publicerat 2013-09-11 16:08:05 | i kategori Allmänt | 1 kommentarer

Idag blir det träning på den nyklippta och förmodligen ganska pigga ponnyn för Lena! Hoppträning i grupp. Sjukt bra träning är det verkligen. För det första att Lena är en sån bra tränare, och sen just att det är i grupp vilket gör det mycket mer intensivt och man måste spetsa öronen lite extra ;)

Jag ska försöka rida bra idag. De tidigare gångerna har allt blivit så hastigt på träningen (vilket inte jag är van vid) så att jag knappt hinner tänka på hur jag rider. Nu ska jag göra annorlunda. Gör om - gör rätt. 

Vi hörs ordentligt ikväll igen. Har inte varit top notch på varken bloggning eller svar på kommentarer idag. Men jaja, det får fixas ikväll!



Som hästmänniska, bloggare och vanlig tonårstjej...vad vill jag?

Publicerat 2013-09-11 13:00:00 | i kategori Alva | 1 kommentarer

Skarpt ämne, om det är...
 
Vad vill jag, vad vill jag bli? De allra flesta hästmänniskorna drömmer kanske om att få jobba på ett träningsstall & rida till hästar. Visst vore det en dröm för vissa, och jag tycker själv att det skulle vara otroligt kul. Men NEJ, jag vill något mer med mitt liv.
 
Jag vill inte gå på hästgymnasium för att sen känna sig stucked...finns ingen utväg. Man tänkte bli hovslagare, men sen fick man höra om det coola advokatjobbet. Men hallå? Vad ska man ta vägen då...?
 
Hästgymnasium och hästskolor över huvud taget kan ställa till det regält om man inte är helt säker på vad man vill göra. Just för att det inte finns någon självklar utväg. Trots att jag ibland drömmer om att gå på Strömsholm, rida till hästar & bli något stort inom ridsporten så känner jag också att nej...jag vill ha något annat som JOBB.
 
Då säger jag däremot inte att jag inte vill fortsätta rida & tävla. För det vill jag VERKLIGEN. Jag vill ta mig LÅNGT i sporten, men bara inte jobba med BARA ENDAST hästar. Är det någon annan som känner likadant? Eller är det bara jag?
Igår hörde jag att det fanns någon skola som hette någonting med ridsportgymnasium, men man kan gå vanliga linjer där. De anpassar schemat så att man kan åka och träna sin häst, tävla m.m. Det tyckte jag lät lite intressant...ska kika lite mer på det. Annars finns ju Strömsholm, men den skolan inriktar väl sig på hästar även på skoltid va? Så det är svårt att bli någonting annat...
 
Kanske låter det lite flummigt att prata om sånna här framtidsplaner redan nu. Men det är trots allt inte så länge kvar innan jag börjar på Gymnasiet, och då måste man veta lite vart man vill någonstans. Annars blir det lite problem...
 
VAD VILL DU BLI?
 
 
 
 

Jag...

Publicerat 2013-09-11 12:00:00 | i kategori Victoria | 1 kommentarer

...älskar att sova i oversizetröjor
 
...har VÄRSTA fobin för spindlar
 
...har bott i USA i 9 år.
 
...har alltid velat testa ha rött hår

...älskar att bli kliad på ryggen
 
...får alltid stressa innan jag ska till bussen på vardagar
 
...vill åka till New York
 

Mitt uppe i veckan

Publicerat 2013-09-11 08:23:00 | i kategori Victoria | 1 kommentarer

Godmorgon bloggisar / läsare / readers / lover&haters, what ever you call it ;)
 
Känns som fredag.. Varför känns det som fredag? Vi är ju bara inne på onsdag.. En dag närmare helgen i alla fall!
 
Blev lite ändrade planer på Silver's planering denna vecka. Eftersom han fick sig två tuffa pass mån/tis får han en vilodag idag. Skrittpromenad en timme av snälla mamma - stallfritt för mig! Ska passa på att ta tag i en del plugg när jag väl har tiden. Fixa lite med bloggen & ja, sånt där ni vet..
Åker inte till stallet även på fredag, men då hoppas jag kunna hitta på nåt kul med kompisar istället! Men somsagt onsdag - plugg all the way :/
 
Senare idag kommer det film från träningen igår. Håll utkik! :D
 

Godmorgon bloggen!

Publicerat 2013-09-11 07:37:11 | i kategori Alva | 3 kommentarer

Måste skynda till skolan nu. Men vi hörs under dagen. Hoppträning ikväll, mamma kanske filmar lite. Vill ni det? I så fall kommer ni få se mig & den nyklippta ponnyn på video senare! Spännande ju :) Han blev supersnygg.
Puss sålänge.
 
 
 

Besviken...

Publicerat 2013-09-10 22:30:32 | i kategori Dagens Ridpass | 2 kommentarer

På mig själv framför allt. Träningen gick inte så bra.. Hittade inget bra flyt & bommar flög hit & dit. Lite high chaparall typ... Tror Silver kanske hade lite träningsverk från igår, var rätt så hårt pass då med.
Asså, det har gått bättre. Men det var ändå inte katastrof lixom. Ne..bara en inte så bra träning.
 
Vad var et som gick dåligt då?
 
Egentligen tror jag inte det är höjden som var problemet. Speciellt inte för Silver. För jag hade lite samma känsla redan innan vi höjde hinderna. Det är mest jag själv som måste lära mig hur jag ska rida honom ännu bättre. Hur mycket hand & ben jag faktiskt måste använda. Man borde väl tycka att efter att ha ägt ponnyn i tre månader, borde jag väl veta hur han ska ridas? Men det är faktiskt inte så lätt! Det ser enklare ut än vad det är, tro mig..
Vi får se hur det blir med LA starten nästa helg. Ska fundera lite ett tag & bestämmer mig nog helt efter nästa hoppträning nästa tisdag.
Film från träningen kommer imorgon, stay tuned! Youtube laggar så ni får vänta.. :P
 
Puss & god natt lovers! <3
 
 

Det som är så svårt i ridsporten

Publicerat 2013-09-10 19:38:15 | i kategori Åsikter | 1 kommentarer

Det är TVÅ individer i hästsporten. TVÅ som kan göra fel, TVÅ som kan skada sig & TVÅ som tillsammans kan prestera. 
 
I ridsporten är det lite "vinna eller förlora" känsla. Är både ryttare & häst friska, jo men då är det bara att ge sig in i leken. Men så blir ponnyn halt... Det finns inte så mycket att göra liksom. Teamet går itu, och det går tyvärr inte att göra något mer än att bara vänta.

Ridningen är så mycket mer än att hålla i "tömmarna", som tyvärr många tror är det enda man gör om dagarna. Förutom att mocka "skit" då, och arbeta på hästmusklerna. Det handlar om ETT TEAM. Nej, inte som ett fotbollslag eller innebandylag. MER än så, en gemensam koppling liksom. 

Teamet måste kunna varandra utan och innan för att kunna prestera som bäst. 

De två individerna måste tillsammans bli ETT...

Det låter kanske i vissa öron som värsta poesin som jag sitter och hasplar ur mig på någon minut eller så. Men det jag skriver kommer direkt inifrån, det är verkligen såhär det är. För vissa låter det fånigt, för andra låter det häftigt. Att hitta sin soulmate liksom, det är en cool känsla. 

Vi ryttare blir så otroligt fästa vid våra hästar. Man gör allt för den liksom, i alla lägen. Men tyvärr händer det fruktansvärda saker med våra ömtåliga djur, och som sagt där går teamet sönder... I alla fall tävlings / träningsmässigt. 

Men fortfarande har vi våran kompis där i ALLA lägen. Det sägs ju att hästar är bra lyssnare också...jo, det kan nog alla vi hästmänniskor intyga tror jag! Är man ledsen - SNACKA MED HÄSTEN ;)



Före och efter!

Publicerat 2013-09-10 19:30:23 | i kategori Alva | 1 kommentarer

Vad tycker ni då? Han blev lite gråaktig som jag trodde, men snygg tycker jag faktiskt att han blev ändå! Emma var superduktig, så är riktigt nöjd. Känns riktigt bra.

/Alva

Hoppträning!!

Publicerat 2013-09-10 16:41:43 | i kategori Victoria | 1 kommentarer

Yes!! Äntligen dags för lite riktig hoppträning!
Har ju tränat nån gång efter sommaren men inte på några riktiga höjder med linjer eller så.. Men IDAG så!!
Kommit överens med Sofia att jag ska få känna på en 110 bana, taggad till tusen! Filmkameran, check. Ni kommer få se ni också, lovar :)

/Victoria

Nu: plugg

Publicerat 2013-09-10 15:25:52 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Tråkigt nog så är det plugg som gäller nu :(
Men om ni är snälla så blir det bloggning efter det. Hade tänkt att fylla på med ett eller annat åsiktsinlägg som jag VET att ni älskar. So just stay tuned!
 

Idag ska en nallebjörn bli till en stilig tävlingsponny!

Publicerat 2013-09-10 12:00:00 | i kategori Alva | 1 kommentarer

Precis som rubriken lyder - idag ska vår nallebjörn till ponny rakas. Känns riktigt bra då han har svettats jättemycket de senaste träningarna. Han har SÅ mycket päls verkligen. Mer än vad många tror. Det är på tiden att raka honom nu.
 
Undrar hur han ser ut där under den där tjocka lurvpälsen...Antagligen blir han lite gråaktig, vi får se!

Emma i stallet ska hjälpa oss att raka honom, då varken jag eller mamma är proffs än. Känns som ett säkert drag, haha. Eller det får vi hoppas på i alla fall! Trots att detta är den första hästen Emma rakar på "beställning". Men vi hoppas på bästa resultat!
Vad vill ni läsa om mer här idag om ni får välja?
(Dock bild från i början av sommarn)

Nämen hallå bloggen...

Publicerat 2013-09-10 08:50:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer

How are you?
 
Med mig är det bra i alla fall! Känns bra att ha kommit ett par dagar in på veckan, då börjar man sakta men säkert pigga på sig lite efter helgen. Och sakta men säkert försvinner skolveckan iväg...och äntligen sen blir det lördag = TÄVLING. 
 
Ekerö Ryttarförening, aka Skå Ridcenter blir det somsagt...är det några av er som ska dit? I så fall, tveka inte att komma fram! Eller ta kort och skicka till vår mejl, det är bara superkul.
 
I eftermiddag ska jag mest plugga, och sen dra till stallet. Det blir nog lite ändring i veckoplaneringen förresten, så att han får ridas lite lätt idag av min syrra & sen på torsdag vilar han istället. Det blir säkert toppen!
 
 

En tisdag full av förväntningar

Publicerat 2013-09-10 07:24:00 | i kategori Victoria | 0 kommentarer

Om min hjärna lyckas komma ihåg allt jag pluggat på några veckor (men fortfarande inte riktigt fattar), så borde det gå hyfsat på dagens prov i fysik. Kanske inte min starkaste sida, men det måste göras det med!
 
När jag har fått det överstökat längtar jag till hoppträningen ikväll!
 
Har kommit överens med min tränare Sofia att jag ska få känna på en LA bana idag. Känns som det var på tiden om vi ska debutera nästa helg...typ..eller vad säger ni? Kameran åker med så ni också kan få se. Sägs som det?
 
Ne, klockan tickar.. snart rullar bussen. Får ju inte missa den. Vi hörs!
 
Älskar denna bild :P
 
 

Sen update...

Publicerat 2013-09-09 22:51:09 | i kategori Victoria | 0 kommentarer

...men ändå update, right!?
 
Idag åkte jag & Silver på vår första dressyrträning någonsin tillsammans för en tränare jag aldrig har ridit för förut - Malin Hanson. Hon var verkligen GRYM & träningen gick helt SJUKT BRA!!!
Aldrig har Silver gått så fint han gjorde idag asså. Såå fin var han! Fick massor beröm om honom både från tränaren & andra vänner där. Synd att det inte blev någon film, men det får bli en annan gång.
Ne, helt magiskt bra det flöt på mellan mig & "monsterfjunet" idag. Grymt nöjd!
 
Imorgon taggar vi om för hoppträning! Hoppas verkligen det kommer gå bra, speciellt efter arbetet vi gjorde idag. Eftersom jag kom hem så sent ikväll & jag har fysik prov imorgon hinner jag tyvärr inte göra några inställda/lite "bättre" inlägg tills imorrn. Men vi kör på lite live från skolan istället oså har jag ju Alva såklart ;)
 
Vi hörs tomorrow, tuesday!
 

Dressyrträningen

Publicerat 2013-09-09 20:00:45 | i kategori Alva | 1 kommentarer

...Gick sådär. Arbetade mycket lösgörande, men som sagt det gick inte superbra. Inte min bästa träning helt enkelt. Men det måste få gå dåligt ibland med.

Lena satt upp på honom på slutet för att känna lite, vilket kändes bra då jag kunde se lite hur hon skulle rida honom :)

Vi hörs, nu ska jag kolla Idol.

Nåt jag funderat över...

Publicerat 2013-09-09 17:15:00 | i kategori Alva | 2 kommentarer

Efter att ha varit med om alldeles för många gånger (under de FÅ tävlingarna jag ens varit på) då ryttare på framhoppningen, eller ryttare över huvud taget...beter sig illa, respektlöst och elakt...sätter jag nu ner foten. DETTA är inte okej.
 
Nästan varenda människa som går upp till sekreteriatet på tävlingen för att visa vaccinationsintyg är MINST lika nervös som du är. Den ena är rädd att sin ponny ska hoppa överhoppa sig på framhoppningen så den blir trött, och den andra är orolig för att hennes ponny ska tvärnita & vägra ut sig i LD:n. Oavsett vad det är, ALLA är nervösa.
 
Är det då ok att bete sig illa?
 
"Men akta på dig, jag ska hoppa" "Men sluta rida så nära mig" "Asså, kan du flytta på din ponny?"
 
Eller den klassiska *bitch-utfysar-jag-ska-vinna-över-dig" blicken. Känner ni igen den?
 
Kan inte alla bara ta & kolla sig själva i spegeln? Är DU så mycket bätte än Anne-Marie, är Greta så himla mycket sämre än Calle? Och även fast det skulle vara så...och även fast Anna-Britta inte ser dig och råkar vara ivägen när du ska hoppa fram...måste man då snäsa åt Anna-Britta? Måste man ge en *bitch-utfysar-jag-ska-vinna-över-dig" blick? Är det så viktigt att sätta kniven i ryggen?
 
Vi som tävlar, ni äldre, vi yngre...VI ska vara förebilder. Vi ska visa vår sport utåt. Kan vi inte se till att vara lite trevligare då? Kan vi inte för en gång skull visa vad vi går för, TILLSAMMANS.
 
På nästa tävling...lova mig att du säger lycka till, till MINST tre ekipage. Och känn dig stolt över att du gjort det sen. Tänk att du faktiskt hjälpte Anna-Britta där, när hon var så himla nervös att hon knappt vågade gå in på bannan...då räckte det med TVÅ ord...
 
Fattar ni hur mycket TVÅ ord kan betyda i den situationen...Tänk på det nästa gång...
 
 

Ni hittar mig även på...

Publicerat 2013-09-09 15:00:00 | i kategori Victoria | 2 kommentarer

Youtube * Victoria Hävelid
 
Videofyme * Victoriahavelid.blogg.se (kanske är dags att byta namn haha)
 
Instagram * Victoriahavelid
 
Snapchat * Victoriahavelid
 
Kik * Victoriahavelid
 
Facebook * Victoria Hävelid
 
 
Inte så komplicerade namn direkt haha. Följ mig på insta, skicka ett kik/snapchat eller wut ever. Bara kul att snacka lite med sina bloggläsare ju!! :)
 
 
 

På tal om önskelistor ;)

Publicerat 2013-09-09 12:30:00 | i kategori Alva | 1 kommentarer

Kavajen...*smälter* Den röda är så himla snygg, men även den svarta är snygg till mörk ponny tycker jag.
Vilken tycker DU är snyggast?
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ny vecka, nya utmaningar

Publicerat 2013-09-09 10:00:00 | i kategori Alva | 2 kommentarer

Veckoplaneringen ser hej dundrande kul ut ! Känner mig riktigt taggad faktiskt.
Veckan startar med...dressyrträning för Lena. Trimma på alla svåra grejer där, oh...dressyr asså. Egentligen inte riktigt min grej, men oj vad kul det är när det går bra. Och dressyren är så viktig, så jag väljer att ta de där svårigheterna.
 
Och därefter var det den där halvroliga tisdagen...Clover får sin vanliga vilodag där. Passar bäst till träningarna, och att få gå i hagen hela den dagen efter en ansträngande dressyrträning...det gillas av Kungen! Sen kanske vi tar hjälp av Emma i stallet då också för att raka Clovers (SUPERLÅNGA) päls, så han slipper bli så otroligt svettig på träning & tävling.
 
Sen var det onsdag ja. Hoppträning as usuall! Vet inte hur upplägget ser ut där, men någon liten bana på slutet blir det nog i alla fall.
 
Thursday. Tror syrran kommer rida ut Clover tillsammans med en stallkamrat. Han får nog mestadels skritta, kanske trava lite.
 
FREDAG..my precious fredag...;) Kanske drar jag ut med ett gäng stallkompisar och rider en tur. Lite mer trav & galopp blir det nog då!
 
Hallelujah, äntligen lördag! HOPPTÄVLING. LC & LB på Ekerö Ryttarförening. Ses vi?
 
Sunday, veckans slut. Lite uteritt med mestadels skritt. Skönt för ponnyn... Länga på steget med lång tygel & morrötter efter.
 

Oså var det vecka 37...

Publicerat 2013-09-09 08:50:00 | i kategori Victoria | 0 kommentarer

Monday - Dressyr/Markarbets träning för ny tränare. Ska bli riktigt spännande då jag aldrig ridit för denna tjej förut.
 
Tuesday - Hoppträning, som alltid kommer vara på tisdagar framöver. Är riktigt taggad på denna träning då vi har bestämt att jag ska få hoppa en LA bana. Film på det eller?
 
Wednesday - Dressyr arbete hemma på banan. Ska lägga fokus på det jag kommer få i uppgift av Malin på måndagen. Dressyren/markarbetet är verkligen något jag & Silver kommer behöva jobba ordentligt med ett bra tag framöver. För att det ska funka på högre höjder senare måste jag känna att han verkligen lyssnar på mig, går i balans osv..
 
Thursday - KONDITIONSTRÄNING! Är det för blött i backen tar vi trailern med honom bort till en galoppbana & konditions tränar. Annars blir det på fältet as usuall. Rinner inte svetten är det inte tillräckligt..
 
Friday - Silver vilar & jag är ledig från stallet!
 
Saturday - Bommar & småhinder hemma. Åter igen jobba på det jag får i uppgift av Malin + klippa Silver's långa varma päls (som inte blev av igår).
 
Sunday - Skön & mysig uteritt
 
 
 

Vaknar upp med regn utanför fönstret

Publicerat 2013-09-09 07:26:14 | i kategori Alva | 1 kommentarer

Kanske inte det roligaste att vakna upp till på en redan innan tråkig måndagsmorgon. Men jaja, bara att göra det bästa av det helt enkelt. Då vi tar tag i måndagen då! 
 
I eftemiddag är det dags för dressyrträning för Lena. Lite taggad är jag, men inte lika mycket som jag brukar vara innan hoppträning dock ;) Stallet ska göras direkt efter skolan i alla fall, sen ska en väldigt smutsig ponny borstas på länge... Han gick nämligen direkt ut i hagen igår och rullade sig i tre omgångar, efter att jag borstat honom fin. Tack för den liksom ;)
 
Det ligger flera inlägg på g, som väntar på att få läsas av er. De kommer upp under dagen, hoppas ni gillar dom!
 
 

God kväll ...

Publicerat 2013-09-08 20:14:26 | i kategori Alva | 5 kommentarer

Såg nyss klart världens finaste, och sorgligaste film. Fick mig att inse hur mycket jag älskar min familj...och alla mina nära och kära. & Clover...
 
Massa tankar spridda i huvet nu. Ska försöka samla alla i ett inlägg som kanske publiceras senare. Får inspiration från allt möjligt. Men framför allt filmen...den var så himla fin. Jag grät till och med...♥

Bästa just nu...

Publicerat 2013-09-08 16:04:00 | i kategori Musik | 0 kommentarer

 
 
 

Vägen mot egen häst del #2

Publicerat 2013-09-08 13:00:00 | i kategori Allmänt | 0 kommentarer

LÄS DEL 1 HÄR.
 
En annan ponny som vi förälskade oss i skrev vi kontrakt på...och så var det bara besiktningen kvar.
 
Tror ni redan nu kan lista ut hur det gick där... 
Han var halt. Vi bestämde oss för att vänta på honom, men märkte ganska snart att det skulle ta lång tid och att vi trots allt inte borde köpa en ponny som precis varit halt. Vi fortsatte istället, väldigt ledsna, leta vidare och hittade snart en annan drömponny. Hon hoppade så himla LÄTT och fint. 
 
Vi skrev kontrakt... Sen åkte vi upp med en stor hästlastbil redo att efter besiktningen direkt ta hem henne. Men NEJ, hon var inte ren. Vi väntade två veckor och besiktade henne på en klinik istället. Den gången var hon halt på ett helt annat ben. Då kände vi att, nej detta funkar inte heller.
 
Vi fortsatta instället leta i vad som kändes som 100 år...så ledsna över att vi haft sån otur. Men jag hade fortfarande ett litet hopp inom mig om att det var som alla sa, tredje gången gilt...
 
Och VISST var det så. Vi hittade världens finaste ponny på annons. Jag fastnade direkt. Det fanns inte mycket filmer på honom, men han var så söt & fin. Och resultaten var så fina... Mamma fick kontakt med både ägaren & försäljaren och vi åkte för att provrida. Jag var SÅ nervös...
 
Provridningen av världens finaste ponny, Kings Lucky Clover.
Åh känslan var magisk... Han var så fin. I stallgången såg han ut som en liten köttbulle, svankrygg, bara 141,9 i makhöjd...precis över d-ponny måttet. Men OJ vad han hoppade, 1.25 hoppade vi på provridningen. WOW, vilken känsla.
 
Vi lovade att tänka över beslutet i bilen påväg hem, trots att jag redan visste vad svaret var. Detta var världens finaste ponny...
 
JAG ÄR SÅ OTROLIGT GLAD ÖVER ATT VI VÄNTADE. Att vi fortsatte leta. Galet vad glad jag är ! ♥
Allt lönar sig i slutet...låt det få ta tid.

Varma filtar & halsdukar var det ja...

Publicerat 2013-09-08 12:25:35 | i kategori Victoria | 2 kommentarer

Inte direkt va? Vad är det här?
Vi är inne på 8 september & det är ju värsta sommarn ute. Har ju varit minst 20+ dem senaste dagarna. Sjukt härligt...men var är hösten haha?
Vi får väl ta vara på dem sista dagarna som är såhär varma & sköna & låtsas att sommarn e påväg..typ.
 
Söndag idag, dagen innan nya veckan. Denna vecka ska Silver's planering göras noga noga. Han har haft det rätt så lungt i veckan som var, men nu blir det lite mer hårdträning! Uteritt idag rätt så lungt. Hoppade studs igår vilket är väldigt muskeltränande & konditionstränade på ett fält i fredags så det blir bra med en  mellan dag :)
 
Om vi får tid ska han även klippas idag! Han svettas så sjukt mycket den där ponnyn.. Även lera & annat smuts fastnar ju inte lika lätt när dem är klippta. Så troligtvis inviger vi vår nya klippmaskin!! :)
 
Ha en toppen dag allihopa & sparka av den där söndagsångesten..
 

 
 
 
 
 

Ibland blir man glad !

Publicerat 2013-09-08 11:00:00 | i kategori Alva | 2 kommentarer

 

Önskelista & hjälmar

Publicerat 2013-09-08 10:30:00 | i kategori Alva | 3 kommentarer

Det är ett tag kvar, men om inte allt för länge fyller jag år... Och jag funderar på vad jag ska ta och skriva på min önskelista...
 
Jag behöver en ny hjälm, så det ska antagligen stå högst upp på listan. Men VILKEN hjälm har jag inte bestämt mig för... Jag älskar Samshield's, och hos vissa återförsäljare finns de att köpa för ett ganska så bra pris jämfört med vissa andra hjälmar. Självklar vet jag inte ens om jag kommer få en även fast jag skriver den högst upp på önskelistan...haha, men värt ett försök är den!
 
 
Och isåfall vilken modell skulle det vara? För att den inte ska bli så dyr måste det vara en basic, men vilken färg och material?
 
Tycker även om Charles Owen, de är riktigt snygga & sköna. Dock gillar jag nog utseendet på Samshielden mer.
Charles Owen:
Hmm...vad tycker NI ?

Söndag - sista dagen på veckan

Publicerat 2013-09-08 09:13:24 | i kategori Alva | 3 kommentarer

Börjar sakta men säkert tagga om till ny vecka...men innan det ska vi göra denna Söndag till en riktigt bra sån!
 
Har förberett ett par inlägg till idag som jag tror ni kommer digga - & glöm inte att kommentera mycket vad ni tycker på dom då! Jag vill ha så mycket tips / åsikter jag kan få! REAKTIONER.
 
Idag ska Clover ridas ut, IGEN. Det har varit en så härlig helg för honom, han har bara fått ridas slappt, lite markarbete & ut i skogen. Idag drar vi antagligen till galoppbanan och tar nåt varv där. Tänkte egentligen hårdträna idag, men i och med att han galopperade ganska mycket ute i fredags blir det nog ett mellanpass idag! Det förtjänar han :)
 
Vi hörs idag med både live & tidsinställda inlägg. Planerar även att göra någon videoblogg snart vilket jag tror ni kommer tycka är kul!
 
Glöm inte att följa mig på youtube & videofy me förresten !
 

Variera bett?

Publicerat 2013-09-07 18:00:00 | i kategori Alva | 3 kommentarer

Jag har hittills bara ridit Clover på ett helt vanligt tvådelat, för att han funkar så bra på det. Men självklart tänkte jag så småningom börja variera lite mer. Så nu frågar jag er där ute som kanske har lite erfarenheter utav detta, vad är då bra att variera med? Ett vanligt tredelat, gummibett eller vilket?
 
Vad har ni för erfarenheter utav detta? 
 
 
 

 

New In Saturday...

Publicerat 2013-09-07 16:56:27 | i kategori Några kronor fattigare | 1 kommentarer

På väg hem

Publicerat 2013-09-07 13:12:00 | i kategori Victoria | 3 kommentarer

Bussen...

 

Maja & Jacky

Publicerat 2013-09-07 12:09:03 | i kategori Alva | 1 kommentarer

Just nu håller ett meeting på @ Gagnefs Ridklubb. Ett STORT meeting där alla duktiga ponnyekipage från hela Sverige är och tävlar just nu.
 
Bland annat Maja Rudolfsson & Jacky är där!
Idag ska de debutera MSV B och jag vill i detta inlägg önska dem ALL LYCKA TILL!!
 

Wannabee... OR ...gonnabee ?

Publicerat 2013-09-07 11:08:52 | i kategori Alva | 2 kommentarer

Finns allt för många tjejer & killar inom ridsporten som sitter & väntar på att något otroligt ska hända. Typ att pappa ska komma hem med 1000 000 som han vunnit på lotto..och självklart ska dottern då få en ponny för 100 000 att börja tävla på. 
Funkar det verkligen så?
 
SVAR: Nej.
 
Nästan alla topp ryttare som tävlar i eliten började precis som alla andra. På ridskola, och red de allra envisaste, tjurigaste & tråkigaste hästarna. Intresset växer kring sporten, trots de tjuriga ponnysarna...och där PANG börjar resan.
 
Själv deltog jag i klubbhoppningar, programridningar, ridläger, blev skötare, tog blått kort, medverkade i julshower och sov över i stallet...allt det gjorde jag. För jag ville bara VARA i stallet, med hästarna & allt duktigt folk som fanns där.
 
Därefter var det att övernatta på de allra bästa ridlägrena. Rida de allra busigaste ponnyerna...för att sen en dag hösten 2011 börja leta stallplats åt min heltokiga hyrponny. 
 
Jag hade tjajat i ALLA år. Min önskelista hade sett ut såhär i alla år fram till dess: 1. Egen häst 2. Egen häst 3. Egen häst .... 99. Egen häst 100. Ett blått schabrak till min blivande egna häst
 
Jag var så envis. Jag VILLE verkligen, och jag SKULLE. Jag var en GONNABEE. 
Tre stycken hyrponnys hade jag, och innan det tre olika medryttarhästar. Sen var jag fodervärd på en häst också. Allt lärde jag mig NÅ OTROLIGT mycket på. Tror ingen förstår hur lärorika de åren varit...
Det går inte att bara sitta & vänta på att något plötsligt ska hända. Det är inte som i trisslott reklamen. Verkligen inte. Man måste TA TAG i det själv. Det är så man tar sig nån vart. Jag kämpade mig uppåt...trots att alla "världens bästa ponny" texter kanske inte alltid gör att det låter som det...
 
Somsagt, ALLT för många som är WANNABEES. Det funkar inte så. Man måste vara BOMBSÄKER på det man vill. Man måste KÄMPA, BLI skötare, medryttare, fodervärd, hyr ponny...allt det hör till. Det är DET man lär sig på. 
Kolla på mig nu...ser ni vilken skillnad från förut. Hur OTROLIGT mycket jag lärt mig på alla dessa år.
 
"Sluta aldrig kämpa...om din dröm är så pass stor att du skulle kunna ge allt för den, så kommer den någon gång uppfyllas..."

Goodmorning Sunshines

Publicerat 2013-09-07 11:01:00 | i kategori Victoria | 1 kommentarer

Lördag idag, det gillar alla va?
För mig är planerna idag ganska chilla. Sitter just nu i bilen på väg in till stan. Ska köpa lite grejer som behövs & använda några presentkort jag fått.
Mer update när jag kommer hem, lovar!

Godmorgon

Publicerat 2013-09-07 10:28:06 | i kategori Alva | 2 kommentarer

Känner mig riktigt taggad på bloggning idag! Ska leverera grym update och ge er de bra inlägg ni fina läsare förtjänar. Bloggen ska SPRIDAS (hjälper ni till?) och PONNYPILOTER SKA REGERA.
 
Igår red jag ut Clover tillsammans med Moa & storhästen Rutan. Riktigt mysigt var det, tok några ordentliga galoppsträckor i fältsits & lät Clover rulla på... Idag tror jag min syrra ville rida, men hänger nog med ändå & kanske håller en liten lektion för henne eller nåt. 
 
Sen ikväll ska jag nog träffa lite kompisar. Kanske går på bio, vi får se.
 
Kollade igenom lite fler videos från träningen i onsdags och hittade "omhoppningssvängarna". Vi tog det lite lugnt i svängarna, inte världens fart men ändå... Tränade det på lite lägre höjder för att hitta känslan, och det kändes faktiskt ganska bra då. Kolla videon, bästa ponny...
 

Kvällen

Publicerat 2013-09-06 19:03:00 | i kategori Victoria | 1 kommentarer

Ska strax ner & käka middag tsm med en annan familj som är här. Tacos blir de ;)
Red ut en tur på ca 1 timme på Silver idag. MASSOR skritt & rätt mycket galopp vilket bidrog till en svettig ponny. Såå härligt väder var det med. Mys ju!

Nu ska vi chilla på, fredagskväll. Den bästa kvällen på veckan LÄTT. Vi hörs sen.

Onsdagens träning - film 1

Publicerat 2013-09-06 16:57:50 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Ni ser tabben jag gör. Vi missförstår varanda - en vill ta ett till galoppsprång innan vi hoppar av & en annan vill hoppa av stort. Därav att vi "krashade" i de bakersta bommarna. Men sen tar vi det en gång till, och det går galant! Världens finaste Kung ♥
 

Outfiten jag drömmer om att tävla rida i...

Publicerat 2013-09-06 15:00:00 | i kategori Utrustning | 2 kommentarer

Åh detta skulle vara rena drömmen att få åka & tävla i. Med brun utrustning såklart.
Gahh så snyggt!!
Har ju kommit en liten bit på vägen men vi får väl se vart det slutar.. Det här är i alla fall högsta önskan att få tävla i, lätt!
Dags att börja spara kanske..?
 
 

Än en gång...

Publicerat 2013-09-06 10:00:00 | i kategori Victoria | 3 kommentarer

...VAD JAG ÄLSKAR MIN VITA SAGOPONNY!
 
 
 
Helt sjukt att jag har ägt honom i nästan tre månader nu. Världens bästa ponny skrutt...
 

Onsdagens hoppträning

Publicerat 2013-09-06 10:00:00 | i kategori Alva | 3 kommentarer

Banan låg på en meter. Kändes riktigt bra, det flöt på liksom. Fram till sista hindret då, då vi missförstod varandra lite och typ "krashade" i bakersta bommarna. Men vi tog det igen direkt, och det gick mycket bättre då. Jag måste bara komma ihåg att VÄNTA på språnget. 
 
Vill ni ha videon också? I så fall bjuder jag på tabben på den videon, på sista hindret! Haha :)
 

About to be a great day...

Publicerat 2013-09-06 08:01:00 | i kategori Victoria | 0 kommentarer

Känner det på mig.
Ska plugga hårt i skolan men också ha kul såklart! I eftermiddag är det snabba ryck till stallet & troligtvis rida ut en rejäl runda på Silver med mycket galopp oså. På kvällen kommer några över & käkar middag. Ska mysa & njuta av fredagen som jag har längtat så efter.
Ingen tävling denna helgen, vilket ger tid till annat kul. Drar nog in en sväng till stan & shoppar lite grejer. Träning är också prioriterat & såklart plugg. Ugh..
 
Nu kickar vi igång denna som jag tror kommer bli grymma fredag. Hoppas alla får en bra dag! :D
 
 

Godmorgon!

Publicerat 2013-09-06 07:34:50 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Har lagt lite försenade hoppträningsbilder på inställt, hoppas ni diggar dom :)
 
Hinner inte skriva särskilt mycket. Men i eftermiddag/kväll så! För det är ju FREDAG. Så otroligt skönt. Clover ska antingen ridas ett hårt galoppass på galoppbanan idag (om nån i stallet vill följa med), eller ett lite mindre krävande, men ändå lite trimmpass på banan. 
 
En lugn helg väntar, inga tävlingar eller så. Lite tråkigt, men detta gör att jag kan lägga mycket tid på bloggen i alla fall, som jag antar att ni gillar.
 
Vi hörs.
 
 
 

Throwback Thursday...

Publicerat 2013-09-05 22:44:00 | i kategori Victoria | 1 kommentarer

Till tiden med Grålle :')
 
 

Klart jag är med!

Publicerat 2013-09-05 16:16:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer

God eftermiddag bloggisar

Publicerat 2013-09-05 15:41:00 | i kategori Alva | 1 kommentarer

Sitter och käkar lite chokladbollar som syrran bakat - det gillas! Ska snart ut till stallet, Tilde ska få rida ut honom lite och trava lite smått nu dagen efter hoppträning.

Ni ska även få filmen från gårdagens träning. Ni ska få se tabben jag gjorde på sista hindret...ser inte så kul ut, och det var det inte. Men vi tog om det och det gick super, så nemas problemas var det efter det. :)

Chokladbollarna väntar, men vi hörs om ett tag!

 

Animo VS Spooks

Publicerat 2013-09-05 14:15:00 | i kategori Utrustning | 3 kommentarer

Åhh ge mig... :*
 
 
Vilken gillar du bäst?
 

Brain goes insane..

Publicerat 2013-09-05 10:45:00 | i kategori Victoria | 1 kommentarer

Jag känner mig inte helt 100 för tillfället. Inte för att jag är förkyld eller sjuk eller något. Utan för att det är ganska rörigt i mitt huvud just nu. Är ofta trött & då menar jag mentalt. Skulle behöva sova i en vecka om jag kunde men vet inte om det kommer hjälpa något & lösa alla problem direkt..
 
Klagar inte på livet, inte så jag menar. Men just nu är det väääldigt många tankar som snurrar i huvudet & är nog anledningen till att jag ständigt känner mig trött.
Jag funderar mycket på stallet, att det tar sån tid. Tycker inte att det ska behöva ta tre timmar varje dag för att fixa iordning & rida ett pass på banan lixom. Mycket av tiden beror ju på avståndet till stallet & det är mycket det jag funderar på. Hur skulle det vara om vi hade Silver i ett annat stall närmare där vi bor? Hur mycket annat skulle jag hinna?
 
SKOLAN. Ämnet som ligger i fokus, all lights on! Jag har efter att ha stått i kö över 1 år äntligen kommit in på skolan jag alltid velat gå i. Men nu trivs jag så pass bra på skolan jag går i nu, att jag kanske ska tacka nej till denna chansen!? Jag vet ju inte vad jag kommer få om jag byter, men vet vad jag har nu & trivs med det än så länge. Är rädd att jag kommer ångra mig senare om jag tackar nej. Men vill & vågar inte tacka ja. Och det hjälper ju inte heller att jag har så kort tid att bestämma mig. Håller på att gå under :/
 
Snurrar också i huvudet med betygen. Hur mycket mer måste jag arbeta i skolan för att höja mina betyg från förra terminen? Jag vill ju hinna med hästarna också & lägga mycket fokus på träningar & tävlingar & sånt. Har inte tid att sitta & plugga hemma varje dag efter skolan. Och eftersom stallet tar så lång tid - tillbaka till funderingarna kring det.
 
Känns som det inte är någon ordning på någonting alls just nu. Rörigt med skolan, träningar, tävlingar, stallet & Silver. Och jag har knappt någon tid att sätta mig ned & tänka igenom det här heller..
 
 
Ne, jag har mått bättre. Även fast skolan typ precis har börjat skulle jag behöva ett lov.. Tur att gud skapade något som kallas H-E-L-G.
 
 
 Bästa beatet just nu ;)
 
 

Godmorgon torsdag

Publicerat 2013-09-05 07:49:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Är nöjd efter hoppträningen igår, trotts min "tabbe" på sista hindret. Kollade på filmen igår och kände mig så dum för att jag förstörde för Clover på det hindret...men ska försöka att fokusera på det bra nu och så att jag bara kan göra det bättre nästa gång.

Följande dagar i veckan blir ganska så slappa för Clover. Men på fredag eller i helgen hade jag tänkt att ta ett ordentligt konditionspass på galoppbanan. Tror han behöver det. Och nästa vecka ska vi raka av hans långa, långa päls så att han slipper bli så himla varm varje tävling och träning. Min lilla nallabjörn...

Nu är det dags för skola. Men i eftermiddag blir det bra uppdatering kan jag lova! 

 

Träningen

Publicerat 2013-09-04 21:01:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer

ÅH vad det flöt på idag. Snäva omhoppningssvängar, bred trippelbarr och en bra bana. Allt flöt på tills sista hindret på banan (trippelbarren). På den låg vi konstigt och då ska jag låta Clover, endast Clover, sköta det och taxera själv. Men jag försökte fixa det ändå vilket ledde till att han hoppade av men kom i obalans och typ kraschade i de två sista bommarna. Kände mig besviken på mig själv igen då. Men tog den igen och det kändes SÅ mycket bättre.

Ska fokusera på det vi gjorde bra. Inte det dåliga. Han är världens bästa ponny och försökte verkligen, det är bara jag som måste få fler språng i kroppen för att kunna prestera som bäst.

Älskar dig C <3

 

 

Tråkig dag

Publicerat 2013-09-04 19:30:00 | i kategori Victoria | 0 kommentarer

Har inte gjort något speciellt idag. Bara gått till skolan & varit i stallet, som vanligt. Skolan var tröök på riktigt & jag funderar fortfarande som en tok över vilket beslut jag ska ta. Svårt det här..

Silver gick som en klocka på ridpasset idag. Mjuk & lyhörd, nästan som en dressyrponny! Det är nåt magiskt som händer varje gång jag sätter på dem där vita beskydden haha. Borde rida med dem varje dag ;)
Kan ju inte säga att uppdateringen här har varit på topp idag, men sånt händer..
Nu blire lite plugg sen en varm & skön dusch. Hörs vi inte ikväll så gör vi det imorgon. 

 

HOPPTRÄNING IDAG

Publicerat 2013-09-04 16:15:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Mamma följer med, kanske kan hon filma/fota lite :) Filma iaf.

 

 

Rekommenderar en bra blogg!

Publicerat 2013-09-04 12:00:00 | i kategori Allmänt | 0 kommentarer

AUJM.BLOGG.SE
Bloggen drivs av två riktigt duktiga ryttare, Josefine & Annie. Båda två tävlar riktigt hög klasser i hoppning, och Annie har bland annat varit med i SM några gånger med sin ponny Texas. 
 
Annie har jag känt ganska länge, men tyvärr tappade vi kontakten när vi bytte skolor... Men i somras så träffades vi på Gotland, och då var även Josefine där. Båda två är supersnälla, och deras ponnys är jättefina! Så jag tycker verkligen ni ska kika in på deras blogg! + att deras blogg är superbra förstås!
 
AUJM.BLOGG.SE
 

Godmorgon onsdag

Publicerat 2013-09-04 07:57:00 | i kategori Victoria | 0 kommentarer

Trött & fundersam idag. Tankarna går i 120. Ett sjukt svårt beslut måste tas som kommer avgöra dom närmsta två åren.. Inte lätt det här asso. Nuff said.

 

Hoppträning Tisdag

Publicerat 2013-09-03 23:06:00 | i kategori Victoria | 0 kommentarer

Sängen, finally! Är så trött att jag skulle kunna sova en vecka typ! Hallå höstlov? Where are you..?

Som rubriken säger var jag & tränade för Sofia under eftermiddagen. Silver gick klockrent från början till slut & jag är verkligen supernöjd med passet! Längtar redan till nästa gång.
Jag & Silver fick fokusera mycket på att hålla galoppen genom svängarna & ända fram till hindret. Får inte korta honom för mycket så jag sabbar rytmen.
Känns som jag kommit ännu en bit på vägen & vi klättrar mot vårt närmsta mål - LA den 21 september.

Dagen idag

Publicerat 2013-09-03 22:11:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Har lagt all min tid idag på skola, plugg och kompisar. Clover vilade, så stallet gjorde vi senare mot kvällen. Men en fullspäckad dag har det varit trotts allt, därav den något sega uppdateringen från min sida.

Åh vad jag längtar till att alla rutiner funkar perfekt och bloggen hinns med ordentligt varje dag. Då ni...då ska jag bjuda på de bästa inläggen asså! Allt ifrån tävling och träning...till långa provocerande åsiktsinlägg och tips.

Btw, imorgon välkomnar vi för första gången Obama hit till lilla Sverige! Superkul ju :)

 

Höst Inspo by Victoria

Publicerat 2013-09-03 17:00:00 | i kategori Victoria | 1 kommentarer

 
 

AW Sporthorses nästa sommar?

Publicerat 2013-09-03 14:40:00 | i kategori Alva | 4 kommentarer

Funderar & funderar... Har hört SÅ oerhört mycket gott om AW, så funderar på att åka dit nästa sommar. Men frågan är om jag vill åka dit, eller satsa mer på träningar och tävlingar hemma...
 
Är det någon av er som har varit på AW, och skulle kunna lämna sin åsikt i kommentarsfältet?
 
Verkar verkligen vara ett grymt läger. Men samtidigt vill man ju inte missa alla mysiga sommarmeetings. Hm... Så himla svårt att planera typ ett år i förväg, då jag inte vet nu hur jag kommer känna i vår liksom. Men jag måste bestäma mig snart. Vad tycker NI?
 

Inte bara häst

Publicerat 2013-09-03 11:31:00 | i kategori Victoria | 1 kommentarer

Mitt liv består till största delen utav hästar & ridning ja. Men det händer annat runt omkring det med. Jag vill inte rama in denna bloggen som en REN hästblogg, för då tror jag att det inte kommer bli något kul. Denna bloggen ska handla om två vanliga tonårstjejers vardagliga liv, som visserligen har intresset för ridsporten. Jag vet inte exakt hur Alva tänker om det här, men vem har sagt att vi två måste skriva så samma sätt?
 
ALLA mina inlägg på denna bloggen finns under kategorien "Victoria". Och då är det BARA mina inlägg som kommer finnas där. Jag kommer skriva ur min synvinkel, om vad jag tycker & tänker om olika saker. Om hästrelaterade ämnen & andra inte. Vill att mina inlägg ska handla om mitt liv & inte bara vad jag gör med ponnyn varje dag, varför jag älskar att tävla eller steg för steg hur man lindar korrekt. Asso ne... Mina inlägg kommer från & med nu vara mer MITT LIV & allt finns ännu en gång under kategorin Victoria. Punkt
 
 
 
 
 
 
 

Visste ni att Clover...

Publicerat 2013-09-03 09:30:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer

...Är så rädd om sina bakben att man måste ge honom lugnande när han ska skos. Att kratsa hovarna eller hålla på med bakbenen är inga problem alls, eller att sko framhovarna. Utan det är just bak som är problemet. Och grejen är att han har varit såhär enda sen han var liten och kom från Irland, jag tror att han har något gammalt minne av något hemskt som hänt för länge sen i Irland...stackars ponnyplutt.
 
...Bara är 141,9 cm hög. Men har tävlat 130, och måste alltså ha hoppat ca. 140 vilket är typ lika högt som han själv är. Plus att han har väldigt korta ben. Haha, min lilla studsboll till ponny. Hoppas han vill studsa upp till de klasserna igen, med mig, om ett par år!
 
...Har en jättefin "dressyrgalopp". Han är väldigt stadig i galoppen och går väldigt fint i just den gångarten. Traven däremot är lite knepigare.
 
...Är ett riktigt charmtroll. Han vet ärligt talat vad valpminen är för något. Och när han ser söt ut & kollar sådär gulligt på en som han kan göra ibland kan man inte motstå att ge honom en till morot...
 
...Är lugn som en filbunke i all hantering, även på tävlingsplats (peppar peppar). Men skulle kanske kunnat tro att han skulle vara stressad osv på tävlingplats, men har var riktigt lugn med kunde ändå gå in på banan och tagga till! 
 
 

Me today

Publicerat 2013-09-03 08:50:00 | i kategori Victoria | 0 kommentarer

Skola sen stallet. Hoppträning för Sofia kl 18. Tagga!!
Ha en bra tisdag!

 

Just a normal tuesday

Publicerat 2013-09-03 07:36:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Startar dagen bra, med en riktigt god frukost & läsa lite ur min grymma bok som jag ska recensera i skolan. Känns bra :)

Nu i morse låg jag och tänkte lite på hur jag vill lägga upp tävlandet för Clover. Först ska vi rida LC & LB massa gånger, och sen beroende på när det känns & har känts riktigt, riktigt bra i LB:n kan vi debutera LA. Och där ska vi till en början bara sätta snygga 0 fels rundor med en jäkla fart! ;) Typ så hade jag tänkt mig. Låter det bra?

Idag ska Clover få vila, efter ett hyfsat hårt dressyrpass igår och inför hoppträning imorgon. Passar på och låter honom vila nu, så kan han få ridas lugnt efter hoppträningen på torsdag. Jag försöker vara riktigt noga med hans schema nu. Lagom av allting ska det vara. Hade tänkt att galoppträna lite på galoppbanan någon dag också, om nån vill hänga på i stallet. Så himla kul att galoppträna där verkligen, då sjukt bra underlag på den banan så att det finns inte! Och Clover älskar att galoppera snabbt...haha. 

 

Godnatt sunshines

Publicerat 2013-09-02 21:54:34 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Är så otroligt trött - dags att släcka lampan.
Dressyrlektionen idag gick ganska bra faktiskt. Traven är lite svår då han gärna ramlar inåt. Men det är bara att träna på, han tycker ju att allt är lite småjobbigt eftersom han aldrig har gått nån dressyr förut. Så han försöker sakta men säkert smita från arbetet lite. Men i galoppen - wow. Där är han så mycket lättare i handel, dinare i formen, ramlar inte inåt och arbetar på med bakbenen ordentligt! Bästa ponny :)
 
Fick framför allt beröm av Lena för galoppen, vilket gjorde mig glad.
 
Även fast jag inte kommer tävla dressyr så är jag glad över att en gång i veckan få träna lite smådressyr för Lena då jag tycker det är viktigt för oss mellan hindren!
 
 

Måndagsmys ;)

Publicerat 2013-09-02 20:06:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer

B&J och Idol! Måndagsmys oh yeah! Bättre update kommer senare, och utvärdering från dagens dressyrträning.

 

Tränat

Publicerat 2013-09-02 19:51:00 | i kategori Victoria | 0 kommentarer

Yes, då har man tränat & det känns BRA. Försöker komma igång & göra det så ofta jag hinner nu. Älskar känslan efteråt när man känner sej så stark i kroppen!
Nu blir det käk, sen fixa lite grejer här hemma & sen dejta kudden. Hoppas på en bra vecka i skolan nu.. No, you don't know what I mean ;)

 

My little pony

Publicerat 2013-09-02 17:00:00 | i kategori Alva | 1 kommentarer

Modell nästa? ;)

STORT paket på posten

Publicerat 2013-09-02 14:47:00 | i kategori Victoria | 0 kommentarer

Nyfikna?
 

 

Rusa upp i klasserna - nej

Publicerat 2013-09-02 14:00:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Jag vill rida uppåt i klasserna i lagom takt. Varken rusa, eller sega uppåt. Jag & Clover ska känna oss riktigt trötta på LB när vi debuterar LA för första gången. Vi ska känna att "nej usch, LB känns på tok för enkelt". 
 
Dock menar jag då inte att vi ska sitta och nöta LB i ett år, nej inte så. Men i alla fall till i vinter, eller i vår. För det kommer kännas SÅ mycket bättre på högre höjder när vi gått upp i klasserna i lagom takt. Det är så mycket bättre att göra så, än att rusa upp & sen väl uppe på 1.20 så visar det sig att trycket i galoppen man skulle lärt sig att ha redan i LB inte finns där. Oj...hästen krashar i hindret & pang så vill den knappt hoppa 60 cm l.
 
Tror ni fattar vad jag menar i alla fall, trots att hästar som krashar i hindret & vägrar att hoppa 60 cm inte förekommer särskillt ofta.
 
Men jag hoppas ni hänger med i min tankegång... Jag vill inte riskera att för snabbt rusa upp i klasserna, då det sen kan bli problem. Bättre att ta det lugnt i så fall.
 
Jag & Clover ska bli ett riktigt bra team först. Han ska känna att han litar på mig, och vice versa. Trots att han redan kan de här höjderna bra så behövs hans kondition tränas upp och jag måste få in mer av hans språng i kroppen.
 
Träna, träna, träna...nöta, nöta. 
 
Men det är faktiskt precis så det är i ridsporten! Det är svårt att födas med "talangen". (Om man typ inte föds med att kunna prata med hästar eller nåt, haha.) Utan man måste TRÄNA sig uppåt. 
Vet inte varför...men jag tycker om denna bilden så himla mycket. Den känns så levande och "in action". Världens finaste kille är ju med på den också! ♥

Måndag & jag är ledig

Publicerat 2013-09-02 10:38:08 | i kategori Musik | 0 kommentarer

Tog en skön sovmorgon & vakande upp seent. Blev ingen sovmorgon under helgen så denna studiedag behövdes nog. Planerna idag är allt & ingenting. Mamma är i stallet med Silver just nu & är med equiterapeften som kommer idag. Silver ska få fortsättning på hans behandling han fått dom andra gångerna. Så ponnyn får vila idag & jag blir stallfri.
Det ger mig all tid i världen att göra saker jag aldrig hinner annars! Ska bl.a plugga, TRÄNA, städa rummet osv. Idag tycker jag vi kör på lite mer live update från min sida i alla fall. Kan uppdatera mycket men mer levende istället så ni ser vad jag gör hela dagen.
 
Kommer ni ihåg att målet förra månaden var att vara redo för LA vid månadens slut?
Well guess what? Igår gick jag bestämt in på TDB & anmälde mig. Den 21 September gör vi LA debut!!
 
Yes, nu börjar en ny vecka, en ny månad. Nya mål & nya utmaningar. Allt det där mysiga jag skrev om här om dagen börjar ju nu, sommaren är slut på riktigt. Men istället för att sura över det gör vi hösten 2013 till det bästa någonsin!
 
Denna har spelats inne på mitt rum hela morgonen, och kommer nog göra det ett tag framför!
 
 

Orange kombo

Publicerat 2013-09-02 10:00:00 | i kategori Alva | 1 kommentarer

Tyckte det blev så snyggt och häftigt med Majas orangea schabrak, ihop med våra blå Jin Stirrup's. Verkligen en outfit som sticker ut ur mängden... Kanske inte den outfiten jag brukar ha, brukar liksom inte vanligtvis dra mig efter starka färger och sånt. Men jag har verkligen ändrat uppfattning nu! Tyckte det såg riktigt snyggt & färscht ut faktiskt.
 
Vad tycker ni?
 
Jag har bestämt mig för att skaffa ett egen oranget schabrak. Eller i alla fall ett schabrak med inslag av orange. Eller kanske önska mig ett lite mer "proffsdesignat", dyrare och med bättre kvalité från tophorse. Älskar deras tävlingsset...
 
Har kikat på lite olika, men framför allt dessa två schabrak har fallit mig i smaken. Riktigt snygga!
Gillar det mörkare för att det nog är enklare att matcha med svart, som jag har på min utrustning. Men samtidigt var passpoalen riktigt snygg på det ljusblåa! Dagens ilandsproblem...vilket ska jag önska mig?? ;)

Söndag kväll

Publicerat 2013-09-01 20:32:47 | i kategori Alva | 2 kommentarer

Veckan har ärligt talat bara rusat iväg. Knappt att jag hängt med själv. Tävlingen har varit veckans höjdpunkt, och jag längtar verkligen till nästa... Men klart att ponnyn ska få en liten lugn vecka mellan det först, då han varit så duktig!
 
Skulle inte säga att bloggen varit ala top, men samtidigt så behövs det lite mindre bra veckor för bloggen för att vi ska veta vilka sorts inlägg ni gillar. Live uppdatering, eller långa ibland lite långtråkiga tidsinställda åsiktsinlägg som nötas i skallen om och om igen? Och om vi ska ta oss någonstans med bloggen så gäller det att läsarna faktiskt stannar, oavsett om vi själva har bra eller dåliga veckor. Vilket ni gör, världens bästa läsare.
 
Idag satt jag och mamma och kollade igenom kommande tävlingar. Ekerö om två veckor, sen Sollentuna Ridklubb Hösthoppet och sen Strömsholm. Ska rida LC, LB på alla tävlingar tror jag. Eller bara LB på någon kanske, vi får se. Funderat på att åka på något meeting också, men har bestämt mig för att det får bli lite senare, kanske senare i vinter om det finns nåt bra då, eller i vår. 
 
Men nu ska jag ta och skriva lite mer på inläggen tills imorgon. Inget mer plugg för denna kvällen, någon måtta får det ju vara! ;)

Känner mig duktig

Publicerat 2013-09-01 16:59:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Har pluggat i flera timmar nu... Började även skiva på ett par inlägg tills imorgon som jag tror ni kommer gilla!

Imorgon börjar en ny vecka. En vecka som innehåller typ ingenting. Känns skönt, men samtidigt tråkigt. Jag hade så gärna velat anmäla mig lite snabbt till någon rolig tävling i helgen. Tror inte riktigt jag fattat innan hur mycket jag faktiskt har saknat tävlandet och allt som hör till det. Det är så otroligt kul, och jag längtar hur mycket som helst till nästa tävling. Vi funderade faktiskt på att anmäla oss till en liten tävling nästa helg, men känner att nej... Nu i början ska man ta det lugnt, och inte hetsa fram. Så vi väntar två veckor, sen drar vi till Ekerö istället!

Men både dressyr och hoppträning blir det i veckan i alla fall! Riktigt kul :) Och annars blir Clovers upplägg ungefär som förra veckan. Utom tävlingen då.

Nu ska jag iväg på restaurang med familj och kompisar, sen hem & *suck* plugga lite till...

I'm Alive...

Publicerat 2013-09-01 16:44:00 | i kategori Tävling & Resultat | 0 kommentarer

Även fast det inte verkar som det just nu...så ja, jag lever.
Har tillbringat HELA min söndag i stallet då vi ordnade en lokal dressyrtävling. Gick väl rätt så bra men frös som tusan! Vilket väder det har varit, höst eller vad?
Red ut en sväng på Silver & klättrade mycket i backar. Mest skritt & trav, kändes som jag faktiskt fick ut nåt av det :)
 
Tävlingen igår då..
Är som sagt väldigt nöjd med min runda från igår. När jag fick startsignal började Silver krångla vilket gjorde att min plan gick i kras. Tiden tickade & jag fick panik & tillslut fick igång en galopp i full fart. La ingen volt innan första hindret som jag hade tänkt, vilket gjorde att vi inte riktigt hade på bra kommunikation. Silver var så GALET stark att jag fick ruska i munnen på honom om & om igen. Men nej, han lyssnade INTE. Styrde upp mot första hindret ändå. Tänkte för mycket på min "dåliga" känsla & glömde att fokusera på själva hindret. Omedvetet släppte benen & PANG tog det stopp!
Ett stopp på första hindret...känns ju inte sådär jättebra.. Klappade han lite på halsen & kom igen utan probem., fortsatte resten av banan felfritt & fick en grym känsla!
Det var MKT ponny att rida igår. Silver var väldigt pigg & stark men det var grymt roligt att rida banan. Hade en superbra känsla under rittens gång & la inte så mycket fokus på stoppet. Vet ju varför det hände så det är inget att haka upp sej på.
 
Jag kan här & nu, rakt upp & ner säga JA, vi är redo för 110. Känner att jag har koll på hur jag ska rida min ponny. Han är HÖGT över hinderna & jag känner mig säker på LB. Nästa tävling debuterar vi LA!
 
 
 

Mälarhöjden, igår

Publicerat 2013-09-01 11:40:12 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Hoppade som sagt en LC och en LB. I LC:n hade vi lite för dålig galopp. I LB:n var det bättre, men fortfarande skulle jag kunna sätta lite mer tryck i den. Det var vår första tävling, så vi kom lite nära på vissa hinder, och andra språng blev lite konstiga på annat sätt. Men ändå var det två riktigt bra första rundor tycker jag. Inga stopp, och inga nedslag. Bara en ryttarmiss som jag bara skrattar åt nu... Jag var så himla glad över att halva LB:n hade gått bra och att vi klarade kombinationen så att jag lyckades glömma banan...
 
Ni ser på videon vad som händer. Jag tror att jag ska åt vänster, och sen när jag kommer på att jag ska åt höger så rider jag över min egna väg och får 4 fel. Haha, så klantigt av mig...men ett misstag som jag lärt mig mycket på!
 
Inte bästa kvalitén, men det får funka!

Some tävlingsbilder LC & LB

Publicerat 2013-09-01 09:57:23 | i kategori Alva | 1 kommentarer