Första tävlingen - check

Publicerat 2013-08-31 16:53:00 | i kategori Alva | 1 kommentarer

Haha, typ skrattar åt mig själv just nu... Varför kommer här i inlägget.

Första rundan (LC) gick bra. Felfria, dock inte världens finaste runda kanske då vi inte riktigt hade en så bra fart. Men ändå nöjd. Kändes bra annars!
Satsade dock inte alls i den klassen. Tog stora, bra svängar i både grunden och omhoppningen så att det skulle kännas bra.

Andra rundan (LB). Jag fick tips från både Maja & familjen att ha mycket mer tryck i galoppen i den klassen. Jag bestämde mig för att rida på ganska ordentligt. Gasade riktigt mycket på långsidan och red mot ettan. Sen tvåan, gick super. Allt flöt på, sen var det kombinationen som gick super den med förutom att vi var i lite i hindret ut ur den. Efter det var jag så jädra glad att vi tatt oss igenom den kombinationen så jag glömde bort vägen. Skulle rida mot åttan som var åt höger och var sista hindret i grundomgången. Men red åt vänster...sen kom jag på att "nej visst ja, andra hållet var det ja". Och då (utan att jag tänkte på det) korsade jag min egen väg och fick 4 fel för det. KlantAlva...

Hoppade ju förstås sista hindret i grunden i alla fall, vilket gick jättebra.
Så tråkigt när man gör såna ryttarmissar alltså...annars kanske vi skulle vart felfria. Jaja, sånt som händer. Men är jättenöjd ändå. Clover fick ett stort äpple och massa pussar för att han varit så duktig!

Vill ni ha film på LB:n och ryttarmissen haha?
 

 

På väg hem

Publicerat 2013-08-31 15:57:19 | i kategori Victoria | 0 kommentarer

Jättenöjd med dagens runda. Allt flöt på super, utan nedslag! Skriver mer utvärderat när jag kommer hem.

Nästa tävling höjer vi 10 centimeter & kör LA istället. Känner mej redo! :D

/Vickan

Tävling

Publicerat 2013-08-31 11:22:54 | i kategori Victoria | 0 kommentarer

Japp, då var man på tävling igen. En LB ska ridas idag & bra ska den genomföras.
Silver är taggad & jag med, lite trött bah ;)

Vi hörs senare under dagen med resultat & så. Annars kan ni även titta på Equipe under tävling "Gamleby Ridklubb".

Min kik - Victoriahavelid

https://cdn2.cdnme.se/4216478/6-3/pic_5221b5c2e087c302e1a8282c.jpg" class="image">

Spännande!

Publicerat 2013-08-31 10:12:50 | i kategori Alva | 0 kommentarer

På väg mot vår allra första tävling tillsammans. Maja hänger med som min coach, grymt ju! Hon sover btw i bilen just nu, haha Maja då...

Jag är i alla fall vaken och taggar som tusan! Rabblar i mitt huvud nu vad jag ska tänka på. Tryck i galoppen, halvhalter i svängarna, räta upp mig mot hindret och låta honom sköta sprången. Idag ska vi ha riktigt kul verkligen. Och film + bilder kommer senare.

Åh vad detta ska bli kul alltså!!!

Dagen & morgondagen

Publicerat 2013-08-30 23:32:29 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Godkväll (snart morgon dock). Alva & Maja här! Imorgon drar vi till Mälarhöjden för att tävla min & Clovers första tävling tillsammans. Maja hänger med för att vara min maneger, haha. Men lite så, hon får stå vid framhoppningen bland alla duktiga tränare och ge mig tips. Och sen gå banan tillsammans med mig. Känns bra!
 
Hoppas verkligen på att allt ska gå bra, är så jäkligt taggad! Jag har fått låna Majas urfräcka orangea schabrak, och till det kommer vi sticka ut med de blåa Jin stirrup's stigbyglarna. Udda, men riktigt snyggt var det konstigt nog!
Vad tycker ni? Bätte bilder kommer självklart imorrn!
 
Maja hjälper mig att knoppa imorrn, sen rullar trailern ungefär klockan 10 mot Mälarhöjden. En LC, och en LB står på schemat. Vi vill hitta bra flyt i de klasserna och bara känna att det rullar på. VI SKA HA KUL OCKSÅ.
 
Vi hörs imorgon med live update och resultat! Och sen kanske Maja får lov att sno min mobil lite då & då för att uppdatera ;)
 
 

Dagen e sluut..

Publicerat 2013-08-30 23:17:48 | i kategori Victoria | 0 kommentarer

Är verkligen riktigt glad just nu. Allt känns bara så underbart. Red ett SUPER pass på Silver idag med, måste varit en av dem bästa på länge. Sjukt nöjd så det känns bra inför imorrn - tävlingsdagen.
 
Släcker lampan här & nu. Mkt tankar just nu, men är så trött att jag knappt orkar hålla ögonen öppna en sekund till. Vi hörs imorrn!
 

Dags för trim...

Publicerat 2013-08-30 17:53:00 | i kategori Victoria | 2 kommentarer

 

Om my way to paradise

Publicerat 2013-08-30 15:19:00 | i kategori Alva | 1 kommentarer

Det vill säga stallet! Ska packa, rida & duscha ponnyn inför imorgon. Sen hänger Maja med mig hem för att sova över och åka med på tävlingen imorgon! Jag har bestämt att vi ska köpa Ben & Jerry till ikväll, hihi älskar den!

 

Tomorrow...

Publicerat 2013-08-30 14:05:00 | i kategori Victoria | 0 kommentarer

Då är det dags för tävling igen! Både för mig OCH Alva faktiskt. Jag & Silver har ju gjort några starter men för ALva &  Clover blir det debut, spännande!!
Exakt samma som förra helgen fast regionalt, men typ ingen skillnad. En LB bara. That's it. Ska satsa på en helt felfri runda & självklart kommer den att filmas!
 
Förra helgens start kändes som sagt riktigt riktigt bra. Ända fram tills jag själv gjorde en miss & nästan "missade" 7:an vilket gjorde att det blev lite pannkaka med vägen & med det 4 fel. Men man lär sej!
Här har ni rundan...
 

Hösten är på ingång

Publicerat 2013-08-30 09:45:00 | i kategori Victoria | 1 kommentarer

Mysiga halsdukar & varm choklad. Härliga uteritter bland dem färgade löven & mycket mys tid med ponnyn!
Det är SÅ jag vill att min höst 2013 ska se ut. Egentligen är nog inte hösten min favvo årstid precis, men måste hålla med om att den är mysig.
 
Enligt mig börjar hösten på söndag. 1 september. Även fast det är hemskt tråkigt att sommaren redan är slut, så blir det här nog bra ändå. Trivs bra i skolan nu & har många fina vänner runt om. Det ihop med min "nya" fina ponny ska vi börja träna PÅ RIKTIGT & snart debutera LA.
Min sommar har varit bra. Varm & härlig men kanske inte den bästa av alla åren. Jag vart sjukt lycklig med att Silver kom första dagen på sommarlovet. Men ändå har en ponny sålts & vi flyttat ifrån det huset som alltid varit min trygghet. Det ända stället som jag verkligen har känt H-E-M. Mycket packning under sommaren & inte alls mycket bad trots att vi haft pool, tyvärr.
Men så är det. Nu är sommaren slut & vi går vidare med hösten istället. Den ska jag verkligen göra till den bästa någonsin!!  Hösten 2013 kommer bli något att minnas, det kan jag lova!
 
Nä, bort med ballerina & shorts. Nu plockar vi fram kängor & stövlar ihop med mörka byxor. Sätter på oss höstjackorna & snurrar runt halsduken.
 
På söndag drar hösten igång på riktigt. Jag är redo, är du?
 
 
 
 

Ridstövlar inköpta!

Publicerat 2013-08-29 21:30:40 | i kategori Alva | 2 kommentarer

Blev ett par helt vanliga svarta som sitter som en smäck! De bruna jag tänkte köpa fanns inte, och sen efter lite tänkande kom jag på att till de starka blåa stigbyglarna är det snyggast med vanliga, stilrena stövlar. Mums! Köpte även nya vita ridbyxor, liniment och två supersnygga tröjor till syrran som jag tänker försöka få låna på tävlingen på lördag haha :)

/Alva

B Vertigo Tamara ridstövlar

Publicerat 2013-08-29 16:17:40 | i kategori Alva | 4 kommentarer

Tycker faktiskt att dessa från Horze är riktigt snygga. Såg även att de har rea på dom, 50 %, just nu. Kanske de jag ska satsa på? Vad tycker NI?
 
 

Love...

Publicerat 2013-08-29 13:48:00 | i kategori Victoria | 0 kommentarer

 

On the road

Publicerat 2013-08-29 11:34:00 | i kategori Victoria | 0 kommentarer

Med klassen! Ska till Norrköping på nåt museum eller nått. Chill dag idag igen.
Skolfotot är klart, blev säkert skit....men skitsamma :P

 

 

Godmorgon bloggen

Publicerat 2013-08-29 07:32:45 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Känner mig inte galet taggad på en torsdag om jag säger så. Typ tråkigaste dagen på veckan... Det enda bra är att det bara är en dag kvar till Fredag!

Idag ska Clover skrittas och travas ut. Tror min syrra ville rida, så får se om hon rider ut en liten bit eller så :) Träningen igår gick ju lite sådär, men jag ska ta nya tag istället...inte fastna på sånt som jag redan vet om att jag gjort fel & som jag redan lärt mig av.

Taggar jättemycket till tävlingen på lördag nu. Jag ska bland annat tävla mot duktiga Klara & My...kul! Sen följer antagligen även Maja med, jätteskönt då hon kan hjälpa mig att gå banan osv då. Roligt!

Vi hörs under dagen. Kram
/Alva

Lärorik träning

Publicerat 2013-08-28 21:29:12 | i kategori Alva | 1 kommentarer

Alla träningar går inte perfa, så är det bara. Bara att ta det. Clover var lika duktig som vanligt, dock försökte jag hjälpa honom lite för mycket när vi kom fel. Vilket jag inte ska göra. Lite små misstag som bara går att lära sig av helt enkelt. Blev tyvärr väldigt besviken på mig själv och de missarna jag gjorde...tur att man har världens bästa mamma och stallkompisar att prata med då!
 
Men somsagt, en lärorik träning var det & egentligen gick det väldigt bra. Men vissa linjer gjorde jag några missar vilket gjorde att jag somsagt blev ledsen och besviken på mig själv.
Detta ska jag ta igen på lördag på tävlingen på Mälarhöjden. Då vet jag vad jag ska tänka på, och förmodligen får jag även med mig en grym medhjälpare också, superkul Maja! :)♥
 
Är riktigt trött nu. Så uppdatering blir det imorgon, men inte mer ikväll tyvärr. Ibland får även jag ha såna dagar :)
Åh vad jag älskar dig Clovis <3
 
 

Sov sött

Publicerat 2013-08-28 21:27:00 | i kategori Victoria | 1 kommentarer

Imorgon är det dödens dag - SKOLFOTO!
Tänk att det aldrig kan bli bra. Har aldrig blivit nöjd med mina skolfoton. Men i år kanske?
Hoppade iallafall Silver på banan. Mamma hjälpte till arta bära hinder & sånt. Eftersom det inte är någon hoppträning den här veckan så får jag hoppa själv då jag tävlar på lördag. Avslutade med en oxer på 115cm. Silver hoppar det verkligen som ingenting! Han är högt över & hänger till & med med benen i luften. Haha fjunet då ;)

Godnatt alla bloggisar. Vi hörs imorrn, på dödens dag...

 

 

Ridstövlar eller Chaps?

Publicerat 2013-08-28 14:30:00 | i kategori Utrustning | 7 kommentarer

Jag använder alltid något av dem då det ger väldigt bra stöd. Använder chapsen när jag rider hemma & ALLTID ridstövlar när det är träning/tävling eller liknande. Nu efter flera 100 timmar på hästryggen känner jag verkligen vilken skillnad det är att rida med dem, än utan.
 
Brukar du rida med ridstövlar eller short-chaps? Kanske inget av dem? U tell me.
 
 Dessa är mina älsklingar som än efter 1 1/2 år fortfarande är i bra skick.
 

Hur är Clover att rida?

Publicerat 2013-08-28 12:30:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Känslig, pigg, glad & possitiv till arbete och taggar på hinder! Precis som en drömponny ;)
Jag skulle säga att han är så pigg man vill att han ska vara. Jag och han har ju lärt känna varandra ganska bra nu, vilket har gjort att det blir mycket enklare att rida honom förstås. Nu vet jag hur mycket ben jag måste ha, och han vet hur jag rider. Så nu känner jag nästan inte av hans känslighet för skänkeln, även fast den finns där.
 
Själv tycker jag att känslighet är en väldig fördel i hoppningen. Det är enkelt att lägga en bra grungalopp, och ta tillbaka när det behövs.
 
Idag är den första hoppträningen hemma inbokad klockan 18. Jag är jättetaggad och hoppas på att det ska gå bra :) Perfekt med en hoppträning nu innan helgens tävling, åh så taggad haha!
 

Chill skoldag

Publicerat 2013-08-28 11:16:00 | i kategori Victoria | 0 kommentarer

Sammarbetsdag i skolan idag. Ska vara ute hela dagen & göra övningar typ. Inga lektioner. Chill! 

 

Mina svar då..

Publicerat 2013-08-28 10:15:00 | i kategori Frågor & Svar | 0 kommentarer

Hur många vinster?
Har endast vunnit tävlingar med min förra ponny Givenchy. Totalt har vi 8 vinter tillsammans (mest dressyr).
 
Högsta du hoppat?
Haha om det är så viktigt...så 120cm ;)
 
Hur många gånger VILL du gå till skolan?
Om du menar hur många dagar i veckan så vill jag gå alla 5. Inte för att det är kul med själva skolarbetet, men för att det händer mycket annat spännande där just nu....:P
 
Hur många hästar har du ridit/ägt genom åren?
Totalt 5 hästar under 4 år. Var medryttare åt en ponny i ungefär ett halvår. Hyrt en b-ponny, ägt en C-ponny & två D-ponnys.
 
 
Vilka klasser ska du tävla under HT 2013?
Än så länge har jag & Silver varit på tre tävlingar ihop, och jag känner mig redan redo för LA. Men jag vill nog att min tränare ska se lite när vi hoppar innan vi går upp en klass. Men definitivt kommer vi starta några LA innan tävlingssäsongen är slut. Påbörja kvalen till MSV.
 
Vad är det bästa med era hästar?
Silver är en speciell ponny. Han har en enorm vilja att hoppa men är inte lättriden. Han kan bli knäpp & få "kortslutning" i skallen ibland men är världens goaste. Världens bästa, mitt monsterfjun!
 
Mål med ridningen?
Vill ta mig långt inom ponnyeliten med Silver. Kände att jag inte var klar med ponnytiden & ville utföra MER innan jag gick upp på storhäst. Vill hoppa alla stora tävlingar med honom, så får vi se hur mitt liv ser ut & vad jag vill efter det.
 
 
 

Mitt i veckan

Publicerat 2013-08-28 07:18:19 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Fullt upp nu mitt i veckan. Skolan, lite småplugg, hoppträning ikväll och lite annat. Känner att jag börjat komma igång lite smått. Och snart börjar tävlingarna, allt börjar komma igång vilket känns riktigt bra! Uppdateringen kommer också bara bli bättre och bättre här, nu när faktiskt schemat börjar rulla lite.
 
Måste förresten visa er dessa bilder. Söta ponnyn hoppar av större än jag var beredd på, på ett väldigt litet hinder. Jihaaa!
Min fina ♥
 

Skitpass

Publicerat 2013-08-27 19:16:00 | i kategori Victoria | 1 kommentarer

Dressyrpasset på Silver idag gick rent ÅT SKOGEN. Vill bara glömma det & låtsas att det aldrig hänt. Känner mig som en kasst ryttare & ponnyn går inte som jag vill.
Det blir inte alltid som man tänkt sej.

Jag tror verkligen jag behöver hjälp från någon på marken med dressyren/markaretet. Silver behöver musklas & balanseras upp vilket jag inte kan fixa själv. Behöver någon där som kan säga exakt hur jag ska göra för att få han att jobba RÄTT.

Nej, inte på det bästa humöret just nu. Ska tänka på annat ett tag...

 

 

Tisdag eftermiddag

Publicerat 2013-08-27 15:38:43 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Idag, efter lite pluggande, ska jag lägga ner mycket tid på bloggen. Leverera bra inlägg ska jag göra, och sprida bloggen som tusan! Tror ni kommer gilla det :) Hoppas även ni trogna läsare hjälper oss! Here we go PONNY PILOTER.
 
Men först, somsagt...läxor. 
 
Mamma sa imorse vilka startnummer jag har på lördag. Det är ganska så många med i båda klasserna, men ändå ganska lagom. Är så taggad! Men vi kommer mest satsa på att gå nolla nu första tävlingen. Det är det allra viktigaste. Och att vi får ett bra flyt liksom. 
 
Idag får Clover vila, jag & mamma åker nog ut lite senare och mockar åt honom samt borstar av honom och ser till att han inte fått nått skrubbsår i hagen eller liknande. Imorgon däremot är det full rulle! Nämligen hoppträning, men det tar vi då ;)
 

10 ärliga svar, äntligen

Publicerat 2013-08-27 15:10:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Hur fann ni varandras bloggar från hela början? Och hur kom det sig att i fortsatte hålla kontakten, och tillslut startade blogg tillsammans? :D
Jag tror att vi först började kommentera varandras bloggar & prata genom bloggarna. Snackade lite om hästarna, bloggarna osv. Sen frågade Victoria om jag hade funderat på parblogg. Men då varken jag eller hon var helt säkra då blev det ingenting av det. Sen fortsatta vi läsa varandras bloggar, och jag tog upp kontakten med Victoria igen nu i slutet på sommaren. Verkligen roligt att det blev precis som det blev!!
 
hur många unika har ni pr dag?
Det ska ni få veta när vi ligger höst upp på alla topplistpor, haha. DEAL ;)
 
Hur många vinster?
Inte särskilt många med förra hyrponnyn, och har ju inte tävlat nåt med Clover än. Men då ni, då får ni akta er! ;) Vi ska sopa banorna vi, det ska vi!
 
Hur många gånger har du fått en 10 på ett protokoll?
Aldrig tror jag haha, har ridit dressyrprogram typ 1,5 gång och ridit stilhoppning bara ett par gånger.
 
Vad skulle ni gjort ifall ni hoppade 1 meter och samtidigt flyger av och landar i en vattenpöl?
Jag hade troligen börjat skratta som en tok...
 
Vilka klasser ska ni tävla HT 2013?
LC, LB och kanske någon LA. Men framförallt en massa LB om och så det känns bra. Det är så svårt att säga egentligen vilka klasser innan jag ens tävlat första tävlingen, men lite uppskattningsvis då.
 
Mål i ridningen?
Har en massa mål! Men klart EM skulle vara otroligt ballt.
 
Mål med bloggandet?
Få fler och fler ryttare och andra runt hela Sverige att inspireras av Ponny Piloter. Och förstås ligga högst upp på alla topplistor! I varje fall på djurkategorin.
 
Vad är det bästa med era hästar?
Typ....ALLT ;)
 
Ifall ni bara hade tagits ut till SM i hoppning när ni var på tävling och trodde att det var en helt vanlig och sen vann ni och ni blev uttagna till SM 2014. Vad skulle ni gjort?
Om det skulle vara så enkelt haha, så skulle jag bli otroligt glad!
 
Hur många hästar har ni ridit/ägt genom åren ni ridit?
Har haft tre hyrponnys, och Clover då!

 
 

Film i repris

Publicerat 2013-08-27 13:00:00 | i kategori Victoria | 0 kommentarer

 

 

Jag & Silver under dem två månader jag haft honom :)

 

Foto

Publicerat 2013-08-27 10:30:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Jag har alltid tyckt om att fota, tycker det är otroligt kul att kunna få ett ögonblick på bild. Jag tycker framförallt om att fota hästar och ekipage. Helst hoppande ekipage, haha. Jag tycker att det blir mer action i bilderna då, vilket alltid är kul.
 
Jag tänkte visa er ett litet, väldigt litet urval av bilderna jag fotat. Alla dessa bilder tagna på Runsten.
Är det någon som inte vill vara med på bild? Skicka en kommentar eller sms! 

För att jag ska fastna för en blogg

Publicerat 2013-08-27 09:15:00 | i kategori Alva | 2 kommentarer

Krävs det...
 
* En ordentlig & snygg design. Den behöver nödvändigtvis inte vara särskilt avancerad, men stilrent & fräscht diggar jag och säkert många av er med.
 
* Någorlunda bra uppdatering. Helst minst 5 inlägg / dag. Men det beror helt på bloggen. Vissa bloggar är lika bra trots att man bara får läsa ett inlägg i veckan.
 
* MASSA BILDER. Nästan prio 1.
 
* Välskrivna inlägg. Både korta och långa, men bara inte mobilbilder i varje inlägg med jättekort text. Usch, tråkigt.
 
Vad vill ni att en bra blogg ska innehålla?
 

Dagen idag

Publicerat 2013-08-27 07:54:00 | i kategori Victoria | 0 kommentarer

Godmorgon på er!
 
Skola & stallet. Simple as that. Silver ska jobbas på banan idag. Ska trimma han till en ren dressyrponny! Nää...men nästan. Han kan nog vara lite trött efter konditionsträningen igår på fältet (vilket gick grymt btw). Men lite dressyr dör han nog inte av.
Ska jobba på att hålla han avspänd i övergångarna. Vill kunna bryta av till trav utan att huvudet höjs & ryggen sänks. Nu ska han få ta i!
 
Hoppas alla får en bra tisdag. Love you!
 
 

Förbereder inlägg inför imorgon

Publicerat 2013-08-26 21:35:07 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Tror ni kommer gilla de. Bland annat kommer svaren på frågestunden upp, förlåt för förseningen men äntligen kommer de upp imorgon! Imorn är det även skolfoto för min del, lite smårolig dag ändå.
 
 

Träningen

Publicerat 2013-08-26 20:27:00 | i kategori Alva | 1 kommentarer

Träningen för Lena (första dressyrträningen hemma) gick över förväntan ändå. Först var han lite allmänt stel och ville helst inte gå fint. Men efter ett tag lossnade han och gick jättefint. Framförallt i galoppen, ÄNGEL-HÄST-GALOPP. Yes, now we're talking...
 
Han ramlar lätt inåt i båda varven så jag måste vara på hela tiden med innerskäneln och ledu utåt med yttertygeln. Vilket gör att inåtställningen ibland knasar till sig. Så det ska vi absolut jobba på. Att stärka upp både honom och mig behövs för att kunna rida bra dressyrpass. Han ska stärkas i båda sidor, och jag ska försöka få honom mer jämn i båda varven.
 
Idag red jag tillsammans med duktiga och snälla Maja & Jacky. Maja om du ser detta (har redan sagt det men ändå) det såg verkligen superfint ut! 
 
På onsdag blir det hoppträning istället. Då ska jag för första gången hemma vara med i gruppen med ponnysarna som hoppar lite högre och har tävlat ett tag. Det ska verkligen bli superkul, att få rida med så duktiga ryttare & träna för en sån bra tränare - Lena Breberg. RIKTIGT taggad är både jag & Clover.
Eller jag får hoppas på att Clover är lika taggad i alla fall...haha.
 
Men nu åter till dressyrsnacket. Somsagt, han är ingen dressyrponny ÄN. Men jorå, det ska han bli! Trots att jag inte vill tävla dressyr är det så nyttigt att träna. Så självklart ska vi träna! Dock vågar jag inte visa mig på tävlingar som en dressyrtant, nej usch nej vad jag skulle skämmas! ;)
Skämt & sido bloggpoliser.

Från i lördags...

Publicerat 2013-08-26 15:32:54 | i kategori Tävling & Resultat | 3 kommentarer

LB i Gamleby. Här har ni den, våran tredje tävling!
 
 
 

Veckoplanering för ponnyn

Publicerat 2013-08-26 12:00:00 | i kategori Silver Dan | 0 kommentarer

Måndag - Konditonspass med intervaller på gräsfält.
 
Tisdag - Ordentligt dressyrpass
 
Onsdag - Hoppning hemma
 
Torsdag - Mamma promenerar Silver. Stallfritt för mig.
 
Fredag - Kort lösgörande pass på banan.
 
Lördag - Tävling. En reg. LB i Gamleby.
 
Söndag - Klättring i backe.
 
Lite annorlunda schema än vanligt. Hoppträningarna drar ju inte igång förens nästa vecka så jag får hoppa själv hemma sålänge. Tävling lördag. Samma plats som förra helgen. Nu kör vi vecka 35!
 
 

Ny dag

Publicerat 2013-08-26 09:23:47 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Känner mig faktiskt någorlunda taggad på dressyr idag. Då jag tycker det är viktigt att kunna rida sin häst ordentligt på marken, så har jag inte så mycket emot dressyr. Dock är det inte min favorit...föredrar hoppning ;)
 
Så dressyrträning för Lena Bredberg står alltså på schemat. Drar dit direkt efter skolan. Sen efter träningen kommer mamma med mat så käkar vi i stallet, härligt! Funderar sen på om Clover ska få sin vilodag imorgon då det passar bäst med schemat. Vill inte att han ska vila på torsdag (efter hoppträning) då jag vill att han ska gå, men lugnt efter såna intensiva träningar för att släppa träningsverk.
 
Såhär ser veckan ut:
 
Mån: Dessyr för Lena Bredberg. 
Tis: Antagligen vila för Clover. Åker nog ändå ut och myser lite med honom.
Ons: Hoppträning. Ska bli jättekul!
Tors: Clover får nog skrittas/travas lite ute.
Fre: Lugnt lösgörande pass inför tävling.
Lör: TÄVLING PÅ MÄLARHÖJDEN, ses vi?
Sön: Skritt ute för att släppa eventuell träningsverk.
 
Låter det som en bra vecka? Det tycker jag! Vad har ni planerat?
 

Sweet dreams

Publicerat 2013-08-25 22:23:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Jag drömmer om vår första tävling som är på söndag... Vad drömmer DU om?

 

Allt & lite till...

Publicerat 2013-08-25 20:46:00 | i kategori Victoria | 1 kommentarer

Alla måste väl hålla med om att bloggningen denna helg varit mer än kasst?
Dock har jag själv varit iväg & gjort sjukt roliga saker så nu fick det bli som det blev. Man kan inte alltid lägga bloggen prio 1 för då tror jag man tröttnar, right? Eftersom ni inte riktigt hängt med vad jag har gjort under helgen kan jag lite snabbt berätta det för er.
 
Fredag - Efter skolan drog jag till stallet i all världens fart. Red Silver, tvättade honom & packa. På kvällen var jag & ett gäng på Rix FM vilket var galet kul! Något jag verkligen inte glömmer!!
 
Lördag - Tävling. Hoppade en klass (LB) i Gamleby vilket jag även ska göra i helgen som kommer! Allt kändes super. Fick jättebra distanser på dem flesta hinderna men gjorde själv en ryttarmiss. Svängde ALLDELES för sent till 7an då jag hade fokus på ett annat hinder för att kolla om han hade rivit 5an. Svängen blev heeelt fel vilket gjorde att vi kom in jättekonstigt & fick nedslag. 4 fel. Det var helt mitt fel & om jag hade fokuserat på rätt hinder & tittat i förväg hade det aldrig hänt. Men sånt händer. Film kommer imorrn! Håll utkik.
På kvällen åkte jag in till statsfesten igen, men hade en mindre rolig kväll..
 
Söndag - Kalas hos kusinerna. Min farbror fyller år!! God mat & tårta, mysigt. På eftermiddagen åkte jag in till stan igen & tog en fika med några kompisar på Espresso House & snackade lite. Kul! Snälla mamma tog åkte till stallet & promenerade Silver åt mig. Alltså en stallfri dag.
 
Imorgon får vi se vad som väntar.. Allt kan hända. Känner på mig att jag kommer gilla denna måndag... ;)
 
 Feeest!! :D
 
 

Satelitas & Clover

Publicerat 2013-08-25 18:46:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Bästa kompisar! Typ ;) Fick bilden skickad från Estrid. (Satellits ägare som jag har stått i samma stall som länge) Himla kul att Clover och Satelitas har funnit varandra haha :)

 

Riktigt härlig uteritt

Publicerat 2013-08-25 12:52:00 | i kategori Alva | 2 kommentarer

Stressar hem lite nu. Ska slänga i mig mat, duscha & göra mig i ordning för konsert. Stallet idag var hur mysigt och härligt som helst! Vi tog en lång sväng ut bort till galoppbanan, Clover älskade det! Han bara galopperade på i ett jättebra reglerbart tempo. Perfekt söndagsuteritt verkligen.

Imorgon taggar vi dressyrträning för Lena. Inte det jag tycker är roligast och är bäst på, men det ska ändå bli lite kul faktiskt!

Söndags morgon

Publicerat 2013-08-25 11:19:00 | i kategori Victoria | 0 kommentarer

Äntligen fick man sova uuut! Så skönt att bara sova hur länge man vill, tills man vaknar av sej själv. Inte ofta jag gör det.
Strax åker jag & familjen bort till kusinerna, en i släkten fyller år så det blir säkert god tårta & sånt. Ponnyn idag ska joggas lite i skogen tror jag. Egentligen var det inte så ansträngande för honom igår på tävlingen men jag tycker ändå att han kan få vila.
Kvällen igår var väl sådär... Häftig upplevelse men tycker fredagen blev bättre... 

 

Mot stallet

Publicerat 2013-08-25 10:00:00 | i kategori Alva | 1 kommentarer

Drar iväg mot stallet nu. Clover ska skrittas/travas ut. Senare idag tänkte jag lägga upp 10 ärliga svar på frågestunden här, som vi lovat.

Halv två åker jag mot stan för att ha konsert med skolan. Därefter blir det bara en lugn söndagskväll hemma tror jag, kanske passar på att bada i sjön då det är härligt väder. Men annars händer inte mycket. Längtar sjukt mycket till nästa vecka bara, då det händer massa skoj! Men det tar vi sen :)
Kram

 

Långa luvor

Publicerat 2013-08-24 20:21:29 | i kategori Alva | 4 kommentarer

Har inte riktigt bestämt mig än för vad jag tycker... Långa luvor skulle nog kunna vara riktigt fräckt på vissa hästar, men på andra se helt fel ut. Om jag skulle ha någon, så skulle det inte vara en helt vanlig enfärgad i alla fall. Det tycker jag ser jättetråkigt ut. Däremot en marinblå med lite blingbling på kanske jag inte skulle ha så mycket emot...förutsatt att jag tycker det passar på Clover!
 
Vad tycker NI?
 

Blev ändrade planer idag

Publicerat 2013-08-24 18:47:43 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Clover fick vila idag...riktigt skönt för honom då han inte fått en vilodag den här veckan. Blir uteritt imorgon istället, vilket ska bli otroligt mysigt. Älskar att rida ut tidigt på morgonen...jättehärligt! Sen imorgon ska jag & min skola även sjunga inne i stan då vi är en musikskola. Ska bli riktigt kul faktiskt!
 
Idag när jag och mamma var ute i stallet för att mocka gick vi även ut till Clover i hagen. Jag tog med mig en äppelbit för att bjuda honom på den... haha :) Men han hade det så troligt gött & härligt så att han inte alls ville ha den där äppelbiten. Han bara gick iväg och betade. När jag tillslut fick komma fram till honom så drägglade han över mitt ansikte...haha, äppel-dräggel-puss. Usch ;)
 

Tävlingsdag

Publicerat 2013-08-24 16:59:00 | i kategori Victoria | 0 kommentarer

Hade en grym kväll igår med några kompisar på Rix FM! Hade riktigt kul!
Ifdg var det tävling i Gamleby. Startade en klass vilket gick väldigt bra. Hade verkligen 0 teckning så kunde inte uppdatera något, men film kommer!
Nu är det snabba ryck som gäller. Ska ner på stan igen & gå på statsfesten med samma gäng. Sjukt kul!
Mer om mina resultat kommer ikväll, njuter & älskar livet just nu!! 

 

Min egna Black Beauty

Publicerat 2013-08-24 10:50:00 | i kategori Alva | 4 kommentarer

Funderar...

Publicerat 2013-08-24 09:27:36 | i kategori Alva | 4 kommentarer

Om jag ska lägga mina pengar på ett par nya ridstövlar, vilka ska det då bli? Har ni något tips på några SNYGGA ridstövlar (begagnade eller nya) för ett bra pris. Allra helst under 1500.
 
 

Godmorgon lördag!

Publicerat 2013-08-24 08:06:06 | i kategori Alva | 3 kommentarer

Vaknar upp bestämd. Varför...ja, det förstår ni antagligen lite senare genom att läsa bloggen.
PONNY PILOTER ska regera ;)
 
Idag ska Clover ridas ut. Klättra lite kanske, och ta någon lagom lugn galopp. Tror jag ska rida ut med Ebba, kul! 
Kan inte säga att jag bara längtar lite till nästa vecka. Två träningar inbokade, och en tävling på Mälarhöjden. Vilka ska dit?

RIX FM nudåå!!

Publicerat 2013-08-23 22:33:00 | i kategori Victoria | 1 kommentarer

 

Skulle inte kalla det för bra uppdatering

Publicerat 2013-08-23 20:18:22 | i kategori PonnyPiloter | 3 kommentarer

Men tro mig, det blir bättre! Nu har vi i varje fall haft en vecka på oss att vänja oss lite med ny blogg osv, så nu börjar det bli dags att sprida den ordentligt! Självklart (somsagt) ska uppdateringen bli 100 gånger bättre. Men det är lite full fart just nu med massa nytt kring skolan och stallet osv, så bloggen kommer i detta fallet lite i andra hand :)
 
Så snart allt har kommit igång ordentligt, med tävlingar, träningar & skolan och allt rullar på som vanligt så kommer det även bli full fart här med! Massa skoj ska vi se till att hitta på åt er!
 
Men vi kan ju passa på att fråga...Vad skulle ni vilja se mer / mindre av på PONNY PILOTER? Vad vill ni läsa extra mycket om?
 

Dagens dressyrpass

Publicerat 2013-08-23 16:20:28 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Sällan jag självmant sätter på dressyrsadeln och rider riktiga dressyrpass. Och om jag gör det är det mest för att jag vet att man tjänar på det i längden, i hoppningen då det är så sjukt viktigt med en lyssnande häst mellan hindrena. Idag var i alla fall en sån dag då jag kände att, jo ett dressyrpass skulle nog sitta ganska bra.
 
Clover var lika rolig att rida som vanligt. I början är han alltid lite stel och vill hellre gå upp med huvudet i luften. Men efter lite ordentlig uppvärmning så blev han sjukt fin och mjuk. Arbetade lite lösgörande. Använde mig av serpentinbågar, volter, åttor och massa sånt. 
 
Själv tycker jag att det är så sjukt mycket enklare att arbeta på böjt spår. Blir lätt så att jag omedvetet lägger mig på en volt för att jag tycker det är mycket skönare & enklare. Sen när jag går ut på rakt spår igen krävs det mycket skänkel, en stadig hand & nästan lite utåtställning för att Clover inte ska ramla inåt igen. Men jag tycker att det är enklare att arbeta på det sättet.

Efter passet svabbade jag av Clover som vanligt, och han går SOM VANLIGT ut i hagen och rullar sig i närmsta sandpöl. Gullisen då. Smörjde även all utrustning. Känner mig riktigt duktig ;) Nu taggar jag (som tusan!) till alla träningar & tävlingar som sätter igång nästa vecka! Är så förväntansfull & pirrig, shit vad detta ska bli kul!

1 Månad utan Givenchy

Publicerat 2013-08-23 15:31:00 | i kategori Victoria | 0 kommentarer

Igår var det 1 månad sedan Givenchy *Grålle* åkte hela vägen upp till Umeå till sitt nya hem. Vet att han har det jättebra där & vi har bra kontakt med ägarna. Självklart kommer jag & hälsar på han någon gång, snart så. Han var & är fortfarande en stor del av mitt liv som bidragit sjukt mycket till den ryttaren jag är idag.
Mycket av våran tid ihop finns på min förra blogg. Den hittar ni HÄR.
 
Love U <3
 
 
 
 
 
 
 

Nu i helgen!

Publicerat 2013-08-23 14:00:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Då banne mig ska ni räkna med GRYM update, och besöksrekord! Ser du detta Victoria...du vet att vi klarar detta! Vi ska inom kort toppa många topplistor, ni ska få se PONNY PILOTER ta plats. Förbered er...
 
Här kommer lite bilder på mig, Alva. Som jag inte har laggt upp innan då vi mest lägger fokus på hästarna, hästbilder & hästinlägg här :)

Varför hoppning?

Publicerat 2013-08-23 12:20:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Varför väljer jag att satsa, träna & tävla i hoppning?
 
Det är mest action i hoppning. Snäva omhoppningssvängar, tid att tänka på och allt det där medans konkurrenterna står utanför och håller tummarna för ett nedslag. Men det är det som gör hela grejen så speciell, verkligen ACTION. Sen krävs ett sånt otroligt samspel mellan häst och ryttare... Ett exempel är lag EM som gick igår, där fick man se att småsaker verkligen kunde göra skillnad. Den ena ryttarn tänkte lite för mycket på guld och slängde sig över halsen på hästen. Hästen blev ofokuserad...därav ett nedslag. 
Ett annat ekipage var HELT felfria...publiken jublade...till sista hindret. Där släppte ryttaren fokus och tänkte antagligen "åh, äntligen är vi i mål", inget fokus = ett nedslag.
 
Det krävs så otroligt mycket från både häst och ryttare i hoppningen. Det gör det visserligen i andra inriktningar med, men hoppning är speciellt på något sätt... Kan inte förklara det bättre än så.
"Roffe", en av de allra största stjärnorna inom hoppningen. En av mina största förebilder inom hoppningen med...
 

Helgens Planer

Publicerat 2013-08-23 10:00:00 | i kategori Victoria | 0 kommentarer

En awsome helg ligger & väntar runt hörnet. Ni ska få hänga med på allt genom dataskärmen. Jag lovar er att uppdatera el grymmo så ni inte missar något.
 
Skolan degar...klockan tickar mot två. Då drar jag till stallet i all världens fart & rider ponnyn, tvättar honom tävlingsfin & packar lite snabbt. Ska försöka vara så snabb som möjligt men vill ändå inte slarva. Kommer få lite brådis eftersom jag ska på RIX FM festivalen i stan med ett gäng folk. Vet inte riktigt vilka hahah, men det får bli vad det blir.. Inte allt FÖR sent ska jag hem & lägga mig. Tävlingsdag väntar..
Startar 1 LB i Gamleby på lördag. Ska in & rida som jag gjort förut. Lugn & bra runda är målet. Sikta på nollan. Två noller till i 1m & vi är redo för 110cm. Med lite träning också såklart! Så det är verkligen DET jag vill nu.
Lördag kväll är inte helt 100% bestämt vad som ska göras än. Antingen drar jag in till festivalen igen eller så blir det bara hemmamys med en vän. Får se..
Söndag hoppas jag på att göra något kul med kompisarna. Skulle egentligen åkt till Grönan men eftersom det hade blivit så dyrt så tar vi det en annan gång istället. Kanske blir det bio eller bara nån fika & shopping?
 
Jag är i alla fall grymt taggad inför denna helg. Tro verkligen det kommer bli AWSOME! :D
 
 
 

Finally Friday!

Publicerat 2013-08-23 07:52:00 | i kategori Victoria | 1 kommentarer

Så jag har längtat! Älskar den där känslan när man vaknar upp fredag morgon & känner YES, finally friday!! Skolveckan är slut & man laddar för allt grymt man ska göra under helgen. Och just denna kommer bli waaay bra asso.
Första hela veckan i skolan är slut. Nu är vi verkligen back to normal. Gamla rutiner. Plugg & ännu mera plugg. Häst & ännu mera häst. Jag & Silver ska upp några steg & leverera! Denna hösten/terminen kommer bli awsome.
 
Nu kör vi FREDAG. Love it! Inlägg ligger & väntar som släpps under dagen. Även lite live såklart. PonnyPiloter är på språng!
 
 
 

HEJA SVERIGE !

Publicerat 2013-08-22 19:01:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer

 

Eftermiddag

Publicerat 2013-08-22 16:16:00 | i kategori Alva | 3 kommentarer

Huh, helt färdig i kroppen efter dagen. Passet blev lite markarbete, la fram både trav och galoppbommar. Galoppbommarna på voltspår, och travbommarna på diagonalen. Clover vart galet fin efter ungefär halva passet, och i och med att det kändes så pass bra tog vi även ett hinder på LB höjd (1m) för att känna lite på den höjden. Han var dock lite trött (och jag med) så han var i hindret lite, men sista gången jag tog det hoppade han jättefint, trots att han inte riktigt tar i på den höjden. Världens bästa ponny :)

Nu ska jag bege mig hemåt! Så update kommer hemifrån kan jag lova er. Självklart ska jag även kolla EM ikväll, ska ni också kolla?

 

Provridningen av Clover

Publicerat 2013-08-22 15:35:00 | i kategori Alva | 1 kommentarer

Många har frågat...och många har undrat. Hur gick det till på provridningen, hur "klickade" det mellan häst & ryttare?
 
På provridningen av Clover kändes allt jättebra. Eller vid första syn av honom kanske han inte direkt såg ut som någon pigg hopponny, då han stog med huvudet neråt och halvsov i stallgången, men när jag började rida...wow. Först fick jag rida precis som jag ville. Liksom lägga upp ett lagom pass som jag brukar. Jag arbetade igenom honom så gott det gick, med tanke på att det var alldeles första gången jag red honom.
 
Sen fick jag hoppa lite småhinder (som jag tyvärr inte har några bra bilder, eller videos på), vilket gick väldigt bra. Han var väldigt känslig och det märktes verkligen vilken hopponny han kunde vara då. Jag fick hoppa lite småbanor på 1.10 och till sist ett hinder på 1.25.
Känslan var MAGISK, och jisses vad stolt jag var! Höjdrekord för mig på en provridning liksom, ännu ett WOW.
 
På vägen hem babblade jag bara om ponnyn vi just sett. Vilken ponny alltså... Trött i stallången - men galet duktig, känslig & pigg på banan. Precis en sån jag letat efter... 
 
Jag är så glad att vi väntade med att köpa någon innan vi hittat den alldeles rätta. För det var så värt det, verkligen. Världens bästa ponny har vi hittat...♥
 
Kort sammanfattning av en, somsagt, MAGISK provridning. Men eftersom folk har undrat och frågat :)
 

Följ oss via Bloglovin

Publicerat 2013-08-22 14:00:00 | i kategori PonnyPiloter | 0 kommentarer

Ni har väl inte missat att ni kan följa oss på bloglovin HÄR?
Genom att följa oss där kan ni vara 100% säkra på att ni inte missar ett enda inlägg som kommer upp här på PonnyPiloter. Bra va?
 Allt ni behöver göra är att klicka HÄR & sedan FÖLJ knappen - Done.
 
 

Drömponnyn

Publicerat 2013-08-22 11:29:00 | i kategori Silver Dan | 1 kommentarer

Silver är MIN drömponny. Så det så!
 
Kolla biffen... ;)
 

Dream on Alva

Publicerat 2013-08-22 09:40:00 | i kategori Alva | 5 kommentarer

Somsagt, riktigt mycket fina grejer det finns inom våran sport alltså... Går varken att jämföra pris eller stil & kvalité med andra sporter. Jag har klickat fram lite saker som ligger riktigt högt upp på önskelistan i år. Här kommer de.

Marinblå GPA-hjälm / Marinblått schabrak med rosa passpoaler från Tophorse.se /
Bruna Pioneer Crocodile / Marinblå Spooks tävlingskavaj
 
Nå, vad tycks? Är dessa grejer värda att spara ihop till & önska sig? HISS / DISS ?
 
 
 
 
 

Godmorgon alla fina

Publicerat 2013-08-22 09:25:00 | i kategori Victoria | 0 kommentarer

Börjar dagen med skolan, tråk men ändå liite kul...woop woop! Silver ska vila idag, eller joggas lite men inget ansträngande eller så. Tar stallet direkt efter skolan så är det done. Fixar det mesta inför tävlingen på lördag redan ikväll eftersom jag nog inte kommer vara hemma imorgon kväll. RIX FM då ju.

Nu börjar skolan, gotta run!

/Vickan

 

Torsdag

Publicerat 2013-08-22 07:28:39 | i kategori Alva | 2 kommentarer

Godmorgon bloggisar! 
 
Torsdag idag, tror ni redan vet det men ändå. Snart är det dags för skolan, sjukt tråkiga lektioner idag men vi slutar i alla fall halv 12. Riktigt skönt första veckan! Sen drar jag direkt till stallet. Har redan packat ner massa morrötter i väskan, haha. Så blir det lätt om man har en havre- och morrotsmoppe!
 
Får se om jag kanske plockar fram lite bommar idag istället för galoppass, alltid bra för ponnyn att få lyfta på fötterna lite! 
 
Mina planer för dagen är alltså inte så mycket mer komplicerade än det. Ikväll ska jag bara sköta bloggen och svara på kommentarer, och förstås skriva lite grymme inlägg till er! Låter det bra eller?
+
= ♥♥♥

Lite tid vid datan - finally ;)

Publicerat 2013-08-21 21:46:46 | i kategori Alva | 3 kommentarer

Vart med Linda hela eftermiddagen. Snackat, lagat pannkakor, följt med på hennes träningsgrej & kollat idol. Haft kul helt enkelt! Nu är jag rejält trött & känner att jag skulle kunna somna direkt.
 
Ponnyn reds av syrran idag. Mamma & Tilde hade lite egen tid i stallet då Tilde vill & ska lära känna Clover lite bättre - på egen hand. Så det blev tyvärr ingen Alva-ridlektion idag. 
 
Imorgon tänkte jag kanske köra lite galopparbete, men inte för långt pass. Han ska fortfarande inte gå 100% efter den ansträngande veckan, förra veckan. Men vill trappa upp lite lagom nu så att vi nästa vecka kan träna som vanligt. Han ska få massa gos med, såklart, precis så man behandlar en kung!
 
Nu ska jag skriva ett par inlägg tills imorgon, så jag vet att ni garanterat får lite uppdatering även imorgon.
 
 

Hoppat

Publicerat 2013-08-21 21:12:52 | i kategori Victoria | 1 kommentarer

Har ganska nyligen kommit hem från stallet & ska snart ta & hoppa in i duschen. Sitter dock just nu med lite skolarbete jag inte gjorde klart i skolan jag, men får ju stå mitt kasst...
Hoppade Silver själv idag utan tränare, med mammas hjälp såklart. Även fast jag var & hopptränade för Sofia igår, så blev det inte så mycket "hoppning". Jag skulle mer vilja kalla den träningen för markarbete. Så eftersom vi startar en klass i helgen kände jag att vi behövde ta några språng för att känna på höjden, mest för min skull. Gick i alla fall rätt bra men kanske inget sådär så man bah WOW.
 
 
Längtar rejält till helgen! Riktigt roliga saker på G. Rix FM festivalen, tävling & mer! Ni får hänga med ni också genom dataskärmen. Är ni med?
 
 
 
 
 

STHLM horseshow // GBG horseshow

Publicerat 2013-08-21 15:00:00 | i kategori Alva | 11 kommentarer

Just nu funderar vi i vår familj på om vi ska åka till London över Sthlm International Horseshow helgen. I så fall kanske vi åker till Gbg horseshow 2014 istället. 
 
Ni som kanske har varit på båda...vilken horseshow är bäst? Ska vi satsa på STHLM eller GBG?
 
 
 

 
 
 

 

Stora Wäsby FRK

Publicerat 2013-08-21 13:20:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer

Där står Clover. Jag tycker att det är en grym ridklubb. Grymma tränare, grym anläggning... Går det att hitta bättre? Clover verkar även han trivas...♥

Sanningen bakom Cupido

Publicerat 2013-08-21 12:00:00 | i kategori Victoria | 9 kommentarer

Ett inlägg som jag skrev i februari om min C-ponny Cupido jag hade under lite mindre än ett år, 2011 - 2012. Publicerade det på min förra blogg 1 år efter vi tog bort honom. Och tänkte att jag faktiskt ville ha det publicerat här med... 

 

" Vet inte vart jag ska börja, eller hur jag ska börja. Alla känslor på en & samma gång..

Cupido, min ängel. My hero... Tror vi tar allt från den allra första början..

Det var 2011, i slutet på mars/början av april som jag & mamma åkte upp till Strängnäs för att prova ponnyn Cupido. Hade inte en aning om hur han såg ut eller hur han var & rida. Hade inte sett en annons på honom, utan det var hans ägare som ringde till VÅR annons..

Kom upp till strängnäs lika nervös som alla andra gånger jag provridit hästar. Var lite trött på hästletandet eftersom vi redan hade åkt runt typ halva Sverige men endå inte hittat "den där" hästen.

 

När jag red han första gången - ush. Hade en hemsk känsla! Inget fungerade & några barn satt uppe på cafet & kollade på när jag red. Kände mig stressad & såklart kände ju Cupido av det & blev spänd. Åkte där ifrån & ville bara glömma allt & gå vidare.

 

Men eftersom vi inte hade hoppat något så ville mamma ändå att vi skulle åka tillbaks en gång till bara för att pröva.

 

Visst ok. Vi åker väll & provhoppar ändå men jag tänker inte köpa det där häst kräket iaf..

 

Ca 3 veckor senare åkte vi tillbaka till strängnäs för att hoppa Cupido. & Gissa vad? Allt kändes helt perfekt! Rullade över en kombination på 1m & det var något som fick mej att öppna ögonen för Cupido. & det var väl tur att jag gav honom en andra chans..

 

 
Någon vecka senare var han min. Nästan hela stallet stog uppradade när vi svängde in på grusplanen med Cupido bak i transporten. Fick tuusen frågor på en gång.. Vad heter den? Hur gammal är den? Vem är han efter? Vilka klasser har den gått? osv.. Ställde in han i boxen längst ner i hörnet mitt emot Grålle.
Där skulle han stå. Min nya stjärna!!
 

Redan efter EN vecka var det dags för vår första start! Det var en maskeradhoppning som var ordnat i stallet. Var utklädd till pirat & hoppade 80 & 90cm. Hade aldrig hoppat bana på honom innan.. Tyckte bara att det var kul & vara med anmälde mej för att se hur han var att hoppa bana.

 

Oj.

 

Det var väl ungefär den kommentaren jag fick av dom flesta när jag kom ut från banan. Ingen, inte änns jag trodde att det skulle gå så FORT som det gick den rundan. Det ända man såg från läktaren var ett dammåln som svischa förbi.

Den kvällen var väl alla lite i chock. Vilken häst vi hade köpt!!

 

Glad som en solstråle va jag, & nästa tävling var redan helgen efter! Vilket var i Åby som har en stoooor bana där dom bland annat har Norrköping Horse Show..Skulle hoppa en LD (70cm) + Lagklass division 3 som också gick i LD. Vad jag minns så gick det riktigt bra, & vi var nu igång med tävlandet på riktigt!!

Den 21 Maj var det dags för min första LC (80cm) Nervös? Jepp! Men gissa vad? Cupido gick som tåget.. Nollade hela vägen igenom & kom på en tredje plats!! Snacka om att man var stolt!!

 

Vi tävlade på resten av våren.. Lite på sommaren & körde hårt under hösten. Hade både med & motgångar. Plockade lite rosetter hit & rev några hinder dit..

Men sen hände det.. Cupido började vägra på hinder. Vilket INTE var likt honom som alltid brukade rusa mot dom. Men vi tänkte först att han bara dummade sej, men så var det inte..plutt..

Efter att jag hade vägrat ut mej på TVÅ tävlingar i rad, så kände vi att något verkligen var på tok.. Tog honom till veterinären & fick precis dom svaren man absolut inte vill få.. Kotledsinflammation båda fram, knäledsinflammation båda fram, & även nån inflamation bak i hasen.

Han blev sprutade på alla möjliga ställen. Han skulle stå i 20 min sen springa fram & tillbaka, böja, spruta, vila, springa..osv osv.. Det var den LÄNGSTA dagen någonsin & det jag minns mest av den dagen var att jag säkert drack 7 koppar varm chocklad.

 

Efter några återbesök skulle vi lite långsamt börja rida honom igen. Trav på rakt spår, mycket skritt uteritter osv.

5 veckor senare skulle han tillbaks till veterinären igen. Men denna gången åkte jag inte med eftersom jag var i skolan. Visste att om han inte är bättre nu, så kommer han nog aldrig bli bra igen.

Jag minns att jag hade slöjd på sista lektionen.

 

Skickade ett sms till mamma "Hur gick det? Är det bättre?"

 

Fick svaret " Inte så bra... Han är sämre.. :'("

 

Väntade på att lektionen skulle ta slut..& när den gjorde det, så sprang jag bara hem & grät i flera timmar. Mamma kom hem & sa att han hade blivit UTDÖMD! Detta betydde att hur det än blir så kommer han aldrig få tävla igen..

 

Jag hade 3 val:

 

1. Fortsätta spruta honom så att han kanske kunde bli bra om ett år, fast jag skulle ändå aldrig få hoppa igen.

 

2. Lämna bort honom som sällskapshäst

 

3. Avliva honom

 

Funderade lite med mamma några dagar, men det var ganska självklart vad vi skulle göra med honom. Ville inte ha honom lidandes. Och jag klarade inte änns av att titta på honom dom första dagarna i stallet efter jag hade fått beskeded.

Vi hade bestämt oss.. Vi skulle ta bort honom. Men jag vill ha åtminståne en månad kvar med honom. Jag hade sagt till mamma att jag ville att hon skulle säga till mej KVÄLLEN INNAN han skulle tas bort & inte en vecka innan. Jag vill inte kunna säga det där "sista hejdået".

 

Men, som en chock, kom mamma upp till mitt rum bara några dagar efteråt & sa:

 

- Han ska tas bort imorgon..

 

Ni kan inte förstå hur mycket jag grät. Det var den värsta stunden i mitt liv! Att få det där beskeded. Grät mej genom hela kvällen & natten.

Jag vet inte om det är det värsta eller det bästa..men jag kommer inte ihåg ett skvatt om hur det va sista gången jag såg honom. Var så sjukt oförberedd på att vi skulle ta bort honom så tidigt. Men mamma sa att det är bättre att det blir gjort än att jag bara skulle gå & vänta. Och det var det.

 

Dagen efter, var det den 28 februari. Precis ett år sedan idag. Jag gick inte till skolan. Minns att jag satt i soffan, men var ändå rätt lugn. Mamma åkte till stallet & var med när han somnade in..

När hon kom hem igen & öppnade dörren, så visste jag.. Att han inte längre fanns..<3

 

 

Cupido blev bara 9 år gammal. Han fick leva ett kort liv, men det var bra när han väl fanns. Det var också så att under tiden som Cupido var skadad & skulle tas bort, så kom det ut en låt på radion. Varenda ord i texten var som gjord till honom.

För det är ju verkligen så.....Som die young...

 

 

Varje gång jag hör denna låt, så tänker jag på Cupido. Men jag tror att det är bra <3

 

"You better hold on, so many things I need to say to you. Please don't, don't let me go, and we said we would die together. Some die young..."

 

R.I.P. Cupido 2002-2012

 

Detta blir mitt första & sista inlägg för dagen. Idag är det Cupido's dag, & inget annat. "

 

Detta skrevs alltså den 28 februari 2013. Ett år efter vi tog bort Cupido. Det datumet kommer alltid att vara just Cupido's dag. Och låten är hans med! Får tårar i ögonen när jag tittar på filmen om vår tid ihop. Klarar nästan inte av det... :(

 

Vägen mot egen häst del #1

Publicerat 2013-08-21 10:00:00 | i kategori Alva | 2 kommentarer

Jag tänkte faktsikt ta och dra hela historien om hur det gick till när vi bestämde oss för att skaffa häst, och vägen fram till att vi skrev kontraktet och tog hem vår alldeles egna ponny.
 
Det är så mycket svårare än vad man tror att köpa häst. Vi trodde att det svåraste steget att ta skulle vara att ens bestämma sig för att vi ska ha en häst. Det visade sig vara helt fel. Efter att man bestämt sig, är det dags för att ta reda på vad för häst man vill ha. I vårt fall var det ungefär detta vi letade efter:
 
En D-ponny som ...
♥ Var trevlig i all hantering
♥ Hade hoppat minst LB-LA, beroende på hur gammal den var
♥ Var enkel att ha med sig
♥ Var pigg, men inte så het att den blir svår att kontrollera
♥ Inte varit skadad
 
Vi började kolla på hästnet. Det var den sidan vi var inne på mest varje dag. Vi höll koll på varenda annons som kom upp, och vi ringde även massa försäljare som importerar ponnyer. Men det visade sig att det inte var en sån grön och oerfaren ponny vi ville ha som första häst. Vi hittade väldigt många ponnysar på hästnet som vi åkte och provred. Men vi fastnade bara för ett fåtal. En av de ponnyerna vi fastnade för "mest" (innan vi hade hittat Clover) var vi beredda att köpa, när det visade sig att de faktiskt lurat oss lite grann. En annan ponny som vi förälskade oss i skrev vi kontrakt på...och så var det bara besiktningen kvar.
 
Tror ni redan nu kan lista ut hur det gick där... 
 
* Fortsättning följer *
 
 

Godmorgon

Publicerat 2013-08-21 07:18:57 | i kategori Alva | 3 kommentarer

En Ponny Pilot här! Ska strax börja dra mig till skolan, men tänkte kika in lite här först.
Redan andra dagen på denna bloggen, dvs i söndags hade vi riktigt grym statistik. Tackar måste jag bara säga, riktigt bra var den för en alldeles nystartad blogg. Nu i skolveckan är det dock inte lika enkelt att uppdatera på den bra nivån som krävs, men i helgen kan ni räkna med GRYM upate & besöksrekord! DET ÄR SÅ VI KÖR!
 
I eftermiddag sla min syrra följa med till stallet och hon ska rida Clover lite. Kanske håller jag en liten lektion för henne, vi får se. 
 
Det väntar lite kul inlägg idag i alla fall, som ligger på g. Sen så hörs vi självklart live under dagen.

5 stycken Stjärnor med T

Publicerat 2013-08-20 18:00:00 | i kategori Victoria | 4 kommentarer

* Troligtvis kommer jag & Alva åka till samma tävlingsplats om några veckor...Spännande!
 
* Träningarna sätter igång snart. Ska bli skönt att få lite mer regelbunden & ordentlig träning.
 
* Tävlingen jag kommer åka på här näst är på lördag i Gamleby!
 
* Tycker att jag & Silver verkligen har börjat lära känna varandra under denna sommaren. Jag hittar fortfarande nya knappar för varje dag som går, och tror att vi kan bli hur bra som helst!
 
* Till sommaren 2014 är målet att vi ska starta MSV!
 
 

Dagens ridpass

Publicerat 2013-08-20 17:11:00 | i kategori Alva | 3 kommentarer

Idag kändes Clover lite stel faktiskt. I och försig inte så konstigt efter att han först gått en hård träningsvecka, och sen bara joggats lite lätt. Jag försökte i alla fall rida igenom honom. Först ville han helst gå med huvudet i vädret, men efter en stund släppte det. Och då vart han ganska så fin tycker jag :)
 
Imorgon får vi se vad jag hittar på. Kanske tar jag fram dressyrsadeln -trots att dressyr är det tråkigaste som finns haha- och trimmar lite lätt. Jag vet att dressyr är extremt bra för hoppningen, och för att hästen ska bli mer koncentrerad och stadigare mellan hindren. Det är just därför jag faktiskt tränar dressyr då och då, och även ska ta en dressyrträning för Lena en gång i veckan. Är det bra för hoppningen, och för ponnyn min så självklart att jag gör det liksom! ;)
 

Genväg mot guldmedaljen?

Publicerat 2013-08-20 15:45:00 | i kategori Alva | 1 kommentarer

Det är så lätt hänt att så fort man hör om en person med en alldeles egen häst, då år första tanken "bortskämd snorunge". Framförallt den reaktionen jag fått höra från äldre ryttare, som tror sig veta exakt allt. Met är faktiskt, tro det eller ej, skillnad på en borskämd snorunge, och en unge med en jäkla kämparglöd som alltid går in med en jäkla anamma och jobbar och sliter hårt för sina mål & drömmar.
 
Alla har inte samma förutättningar och möjligheter, så är det. Men alla har lika bra förutsättningar att kämpa sig uppåt. Alla på sitt eget sätt.
 
Jag började precis som alla andra på ridskola där jag red en gång i veckan. Jag red de små shettisarna, och var så nöjd och glad över det. Jag bytte mellan lite olika ridskolor, och hamnade till sist på en ridskola som jag rekommenderar starkt. Överby Hästsportförening. Där försökte jag hjälpa till i stallet så ofta jag kunde, jag blev så småningom även skötare på en av ridskolans hästar och var så himla glad.
 
Efter ett tag blev jag medryttare på en liten ponny, som jag fick rida under ett sommarlov. Men som kastade av mig och därmed var det hejdå med den ponnyn, haha. Jag var medryttare på ett par hästar innan jag för första gången åkte iväg på ett ridläger över sommarn. Andra året jag åkte till samma ridläger fick jag reda på att det gick att hyra ponny över vinterhalvåret. "Hej mamma, hej pappa, har inte jag varit jättesnäll senaste året?..." ;)
 
Det blev en överbusig liten b-ponny vid namn Pepsi Max, som jag inte hade någon kontroll över alls. Låter bra, eller hur?
Året därpå hyrde jag en ponny vid namn Jock som jag kämpade som in i tusan med! Han var inte alls en hopponny, han var riktigt seg & slö oftast. Men jag kämpade på ändå...
Vi åkte till Runsten på Pay & Jump och nollade en 50 cm klass, snacka om att jag var stolt då! Minnen...
 
Jock dog sommaren 2012 på ridlägret där han bodde...
Därefter hyrde vi en ponny från Grällsta Ridcenter. Den ponnyn jag lärde mig allra mest på. Hazena...
Våra resultat var blandade...men jag var ändå så stolt & jag lärde mig verkligen otroligt mycket på henne.
 
Jag har kämpat mig uppåt. Har inte glidit på räkmacka alls. Med dessa tre olika hyrponnys stog jag på ett och samma stall...man behövde göra alltid själv. Mocka boxen, fixa kraft och packa hö, mocka hagarna, ha städdagar och allt det där. Och jag fick heller inte vara och rida i stallet själv, då man inte fick göra det förrens man fyllt 15. Jag åkte ut varje dag året om och fixade allt i stallet själv, sen efter flera timmar kom mamma eller pappa & då kunde jag få rida. Men ALLT slit har jag tjänat på. Tänk att det faktiskt är så...
 
Nu står jag på Stora Wäsby, världens finaste stall med grymma träningsmöjligheter. Det stallet är faktiskt varmt under vinterhalvåret, nåt som varken jag eller familjen är vana vid kan jag säga... På Stora Wäsby finns det massa personer i min ålder som delar samma intresse...inte heller det fanns det särskilt mycket av på förra stallet.
 
Nu står jag med världens finaste ponny som min egen. Kings Lucky Clover. En alldeles egen häst, som alltid varit min allra högsta dröm, jag är så tacksam... Tänk va? Att även jag faktiskt har kämpat för att komma dit jag är idag...
 
Men jag är inte klar än... Jag har MÅNGA mål kvar.
Världens finaste ponny...jag älskar honom så ♥

Jag & Silver so far...?

Publicerat 2013-08-20 13:45:00 | i kategori Silver Dan | 4 kommentarer

Denna bloggen har ju inte funnits länge alls.. Men ni kanske ändå har bildad er en uppfattning om vilka vi är?
Jag har haft Silver i 2 månader nu, och har en hel del av våra upplevelser på video som jag delar med mig till er.
Så nu vill jag veta...
 
Vad tycker ni om mig & Silver som ekipage, so far?
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lite mer om min ponny

Publicerat 2013-08-20 11:45:00 | i kategori Alva | 2 kommentarer

Kings Lucky Clover heter han. Han är en Okänd korsning från Irland, och kom till Sverige vid ungefär 4 års ålder. Nu är han 14 år. Han har innan tävlat riktigt höga klasser, men det var för ungefär 4 år sen. Under de fyra åren han inte tävlat har han bara tränats lite smått men mest gått lugnt.
 
Precis innan vi köpte honom gick han några storhästklasser upp till 1.10, och det klarade han galant trots de stora avstånden! Han är verkligen en gentleman i alla lägen, han räddar en ofta på hinder förutsatt att man inte lägger honom helt galet, och han är så väldigt snäll.
 
Nu ska vi ta upp honom i klasserna igen, och målet är förstås MSVA och alla stora tävlingar! Vi kanske även kommer att testa på fälttävlan någon gång, då han tyckte det var superkul. 
 
Han är världens finaste och bästa, och är min lilla ögonsten...
 
Hoppas ni uppskattar att få följa vår resa! :)
 

Ridsporten kräver TID

Publicerat 2013-08-20 09:30:00 | i kategori Victoria | 2 kommentarer

Något som kräver sjukt mycket tid är just ridsporten. Tjejer & killar med egen häst har oftast inte mycket tid över till kompisar & annat. Måånga gånger när kompisarna frågat om jag vill hänga med på stan så får jag ofta ge svaret "Nej jag kan inte, måste till stallet. " Kanske en hel del av er hästmänniskor känner igen sig i det här...?
 
 
Jag skulle inte kalla ridsporten för en vanlig sport. Jag skulle nog mer kalla det för en livsstil. Vi tillbringar oerhört mycket tid på våra hästar & ponnyer att det för mig är lika naturligt att åka till stallet som att gå till skolan, fast mycket roligare förstås!
Jag lägger säkert ner mer än hälften av mitt liv på att min ponny ska skötas om ordentligt & ha det så bra som möjligt. Så mycket så kallad "annan tid" har jag inte. Men det är ju jag själv som har valt att leva såhär.
 
Har man ett sådär halvt stort intresse för det, tycker ofta det är lite jobbigt eller tråkigt att åka ut till stallet så tycker jag man ska lägga hjälmen på hyllan & hitta ett annat intresse. Ridsporten ska vara en kul grej & tycker man det är halv tråkigt kan man lika gärna skita i det. Det ska vara lika underbart året om även om man måste ta på sej 6 lagar kläder för att inte frysa (vilket man gör ändå). 
Sen visst behöver det inte vara lika roligt exakt VARJE dag. Men på det stora hela ska man inte gnälla över det, då det är du själv som valt att ha hästen, förhoppningsvis...
 
Jag tycker det är det roligaste som finns att leva mitt liv tillsammans med hästar. Jag är tacksam över att mina föräldrar lägger ner så mycket tid & pengar för att jag ska få göra det jag älskar mest. Jag vet & har accepterat att jag inte alltid kan hänga med kompisarna på roliga grejer, för somsagt har jag själv valt att leva mitt liv såhär. Att åka & träna & tävla eller bara mysa med min egna ponny är det bästa jag vet, det är därför jag gör det! 
 
Dethär är min livsstil...
 
 
 

Första dagen i skolan

Publicerat 2013-08-20 08:30:41 | i kategori Alva | 1 kommentarer

Taggad...nja.
 
Bara att bita ihop! Ska i alla fall bli kul att träffa alla kompisar, och träffa nya lärare och så. Sen slutar vi ganska tidigt, och då drar jag till stallet för att ponnyn ska motioneras lite lätt på banan. Ska koncentrera mig på lösgörande idag tänkte jag, mycket åttvolter, serpentiner osv både utåt och inåtställd.
 
Har fixat ett par inlägg till er idag, ett av de tror jag vissa tycker lite extra mycket om. Men vi får väl se helt enkelt! Jag har utvecklingssamtal i eftermiddag också, men efter det ska jag fixa lite med bloggen! Så räkna med ganska bra uppdatering från min sida idag :)
Btw, glöm inte frågestunden! Vi kommer svara på 10 frågor var så ärligt vi kan. Förutsatt att vi får några bra frågor ;) Så BOMBA!

Frågestund!!

Publicerat 2013-08-19 20:20:00 | i kategori Allmänt | 10 kommentarer

Vi båda väljer ut 10 frågor & lämnar 10 ärliga svar var!
Fråga på det ni vill veta så kommer svaren senare i veckan. Vi svarar så ärligt & utförligt som möjligt!
 
Vad väntar ni på? BOMBA med frågor nu!! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tjo

Publicerat 2013-08-19 17:51:00 | i kategori Victoria | 6 kommentarer

Då var den där jobbiga typical "Monday" över. Alltid den som är värst, sen har man kommit över tröskeln & berg&dalbanan börjar gå nedför.
Nu när jag kommit hem från stallet måste jag sätta mig med lite plugg. Sånt som är ett måste, tyvärr. Uppdateringen har kanske inte varit den bästa idag från min sida. Men sån tur är har jag Alva som skött det jättebra istället!
Blev sjukt stressigt efter skolan då vi skulle hinna åka till stallet innan mamma skulle på föräldrar möte i skolan. Blev klara i stallet på lite mer än 1 timme! Tror det måste vara nytt rekord! Ponnyn fick sej en snabb uteritt i alla gångarter. Den busponnyn klarar inte av en enda uteritt utan att börja med sitt "tjaffs". Att börja studsa kommer man alltid undan med...enligt han.
 
Ikväll har jag ju hur mycket tid som helst till datan & idéerna bara spränger i huvudet. Har så mycket jag vill skriva just nu så ni anar inte hahah. Men ja...sen var det det där plugget som låg i vägen också. Tar det nu så det blir klart!
 
 
 

Design

Publicerat 2013-08-19 14:43:00 | i kategori Beställa Design | 8 kommentarer

Vill du beställa en design? Då har du kommit alldeles rätt! Jag, Alva Cedermark, gör headers & designer efter önskemål.
NÄR JAG HAR TID.
PAKET 1:
 
I paket 1 ingår en header efter önskemål. (Görs till alla bloggportaler)
 
PRIS: 50 kr
PAKET 2:
 
I paket 2 ingår header & DESIGN efter önskemål. (Görs endast till blogg.se/webblogg.se)
 
PRIS: 100 kr
När du vill beställa design skickar du ett mejl till [email protected]. Mejlet ska innehålla detta:
 
♥ Vilket paket du vill ha
♥ Alla bilder du vill ha med (OBS: blir bäst design om det är ordentliga och fina bilder)
♥ Vilka färger du vill att headern/texten osv ska ha
♥ Övriga önskemål
 
Jag har bland annat gjort dessa designer:

Ridsportbutiker på nätet

Publicerat 2013-08-19 13:00:00 | i kategori Alva | 4 kommentarer

Jag känner tyvärr inte till så många ridsportbutiker på nätet, det är lite synd då det faktiskt är riktigt smidigt att handla på nätet. De flesta större butiker, som Hööks, Horze och liknande kan man internethandla på. Men själv tycker jag att till exempel Horsemeup.se är så mycket enklare!
 
Horsemeup - Väldigt bra ridsportbutik. Enkel att hitta på, och riktigt fina märken! 4/5 poäng.
 
Tophorse - En risportbutik på nätet med otroligt fina och bra kvalitetsprodukter! Dock tycker jag själv att layouten på sidan inte är lika enkel att titta och hitta på, som Horsemeup's. 3/5 poäng.
 
Ridsportonline - En ordentlig och fräsh sida som är ordentligt organiserad. De har tyvärr inte de allra nyaste produkterna där, vilket gör att i alla fall jag inte kollar in där lika ofta som på andra ridsportbutiker på nätet. 1/5 poäng.
 
Liqusuni Hästsport - En butik som jag aldrig sett till tidigare, men nu när jag kikade in så blev jag helt kär direkt! Tänk att en ordentlig design kan göra så mycket! Och de allra finaste märkena har de också... 5/5 poäng.
Vilken är din favvoritbutik?

Clover's planer

Publicerat 2013-08-19 12:21:00 | i kategori Alva | 3 kommentarer

Denna vecka blir väldigt lugn för ponnyn. Han ska mest få joggas och arbetas lite lätt på banan. Fram mot helgen däremot kanske vi sätter upp lite småhinder bara för att hoppa någonting litet. Tyvärr börjar inte de riktiga träningarna förrens om ett par veckor. Därför får vi träna lite småhinder/banor själva ett par gånger innan.
 
Idag ska han travas lite i skogen tror jag, bara lite lugnt. Det förtjänar han tycker jag, ifall nån träningsverk sitter kvar från Runsten.
 
Just nu funderar jag på hur jag ska göra på första tävlingen. Jag trodde att jag kunde hoppa två LC, men det visade sig att det inte fanns två LC. Utan antingen får jag hoppa LD och LC, vilket jag helst inte gör. Eller så hoppar jag LC och LB, som jag tänkte från början. Vad tycker ni? Han har absolut inget problem med LB höjden, verkligen inte. Och inte jag heller. Men jag tänkte bara eftersom att det är första tävlingen tillsammans...
LC höjd (90 cm)...han bara skuttade över, tog inte i alls. Kändes som 70 cm... Därför tycker jag att LC, LB borde funka första tävlingen!

Veckans Ridplanering

Publicerat 2013-08-19 11:10:00 | i kategori Silver Dan | 6 kommentarer

Måndag - Uteritt, mycket galopp. På varierat underlag.
 
Tisdag - Hoppträning för Sofia
 
Onsdag - Dressyr
 
Torsdag - Skritt på grusvägar 1 timme
 
Fredag - Markarbete/Cavaletti på banan
 
Lördag - Hopptävling i Gamleby. En klass LB.
 
Söndag - Joggas ute i skogen
 
Kanske inte den mest krävande veckan.. Men ändå tävling på lördagen så de ska bli riktigt kul & ni ska få hänga med såklart. Aldrig varit & tävlat í Gamleby förut, så jag hoppas att det är ett fint ställe. Träningen för Sofia på tisdag blir den första sedan början på Juni, innan vi åkte till Enköping över sommaren. Jag hade ju inte fått Silver då, alltså är det vår första träning ihop för henne.
 
Är det någon av er läsare som ska till Gamleby & tävla/titta?
 

Sista dagen på sommarlovet :(

Publicerat 2013-08-19 09:52:43 | i kategori Alva | 5 kommentarer

Precis som rubriken lyder är det, vilket känns väldigt tråkigt. Skolan, läxor & prov längtar jag inte ett dugg till. Dock längtar jag som en galning till tävlingssässongen, och den börjar inte förrens terminen kommit igång...
 
Men istället för att tänka på det tråkiga med hösten tänker jag ta fram det som är riktigt bra med hösten!
 
• TÄVLINGSSÄSSONGEN, ni vet redan att det är den jag längtar efter mest! Är så otroligt taggad...
 
• Alla grymma träningar för Lena Bredberg
 
• Fortsätta arbeta med bloggen, Ponny Piloterna ska äga sönder! ;)
 
• Alla kompisar
 
• Mysiga mörka höstkvällar med tända ljus
 
• MIN FÖDELSEDAG - 14 November!
Kolla frambenen! Snygg ponny...

Monday

Publicerat 2013-08-19 08:34:00 | i kategori Victoria | 2 kommentarer

Back to school today!
Jobbigt men det är bara att bita ihop & längta till helgen, då ska vi nämnligen på tävling! Kul!

Såhär ser jag ut idag...

Något som inte stämde...

Publicerat 2013-08-18 21:36:00 | i kategori Victoria | 4 kommentarer

Idag när jag kom till stallet & skulle ta Silver ur boxen, märkte jag direkt att något inte var som det skulle. Han stod i hörnet & hängde, hade inte ätit sitt insläppshö & kom inte fram till mig. Han såg sådär seg & svullen ut. Tog ut honom till uppställningsplatsen & satte fast honom, och det var då jag såg att han verkligen inte var sitt vanliga jag. Tusen tankar snurrade i mitt huvud i dom sekunderna.. Feber? Förstoppning? Kolik?
 
Silver, som alltid är så uppmärksam & glad, hängde i kedjorna med huvudet. Ögonen var nästan stängda & han kändes varm. Jag som egentligen skulle konditions träna fick lägga den idén på hyllan, men ville ändå att han skulle röra på sig. Skrittade iväg till fältet & efter ett tag piggnade han till. Eftersom han kändes piggare travade jag lite grann & tog även en galopp.
Skrittade sjukt mycket idag. Om det skulle vara så att han var på väg att få kolik så är skritt det bästa sättet att förhindra det! Efteråt kändes han normal, men jag var ändå orolig eftersom jag såg hur han betedde sig innan.
 
Silver står nu hemma i sin vanliga box igenom. När vi åkte där ifrån var han helt normal, tuggade hö & var inte svullen någonstans. Vi får se hur han är imorrn. Beter han sig konstigt igen får vi nog tillkalla en veterinär..
Efteråt fick vi reda på att Silver hade gått i en hage med flera äppelträd. Tydligen sväller äpplen i magen & är inte alls bra för hästar om dom äter för mycket. Förra sommaren var det en häst som hade gått där & faktiskt fått kolik. Ni skulle bara förstå min oro..
 

Längtar...

Publicerat 2013-08-18 20:22:00 | i kategori Alva | 2 kommentarer

Jag längtar så mycket tills tränings och tävlingssässongen sätter fart. Jag ska börja träna för Lena Bredberg, och vilka tävlingar som jag bokat in vet ni redan. Så himla taggad är jag!

Förstås kommer ni få följa med på varje träning och tävling, fast då genom dataskärmen... ;)

HÖSTEN 2013 SKA BLI GRYM. Och där med basta.

Varför parblogg?

Publicerat 2013-08-18 16:38:57 | i kategori PonnyPiloter | 7 kommentarer

SVAR:
 
För att när man bloggar flera personer blir det så mycket enklare att variera bloggen. Två personer skriver nästan aldrig på samma sätt, och då minskar risken för att bloggen ska bli enformig. Sen blir det förstås mycket bättre uppdatering när man bloggar två stycken! Det tror jag ni kan intyga redan nu... 
 
Nu börjar vi 8an båda två, därmed blir det sjukt mycket i skolan att hålla reda på. Vilket gör att en egen blogg inte hinns med på samma sätt som innan. Men genom att blogga två stycken på samma blogg blir det aldrig riktigt så. För då kan man hjälpas åt att sköta allt. Sen på skolan så har vi även en varsin ponny att sköta om - ännu mindre tid till en egen blogg där man behöver sköta allt själv...
 
Nu vill vi veta, vad tycker ni ÄN SÅLÄNGE om Ponny Piloter? Vi är öppna för alla tips ni kan komma på!

Två månader med Silver Dan

Publicerat 2013-08-18 15:00:00 | i kategori Silver Dan | 5 kommentarer

I onsdags var det exakt två månader sedan jag & pappa satte oss i hästbussen för att åka ner till Kungsbacka för att besiktiga & förhoppningsvis hämta hem Silver. Jag var så nervös att han inte skulle gå igenom att jag darrade. Höll nästan andan genom hela böjprovet & det var en sån otrolig befrielse att få bekräftat att han var helt fräsch. Kunde pusta ut & tänka att den vita sagoponnyn faktiskt blivit min på riktigt! Den känslan var go asso!
 
Två månader kan man tänka sej inte är så mycket.. Men vi har hunnit med en hel del måste jag säga. Åkt på två tävlingar ihop varav 5 starter totalt. Nollat 3/4 LB. Tränat för Lotta, Sylve, Tina & Svante. Ridit på sand & gräsbana. Galopperat i skogen & race:at på stora gräsfält. Fått kliva av framhoppning pga för galen ponny & plockat placering. Vi är på gång! Resan har bara börjat & vi har en lång väg kvar. Men vi ska ta oss till toppen!!
 
 
Massa korta klipp från massa olika tillfällen. Tävlingar & träningar. Med & motgångar. Allt går inte alltid som man tänkt sej... Har ni inte sätt oss förut? Här är VI!
 
 

Sadel och utrustning

Publicerat 2013-08-18 13:29:05 | i kategori Alva | 3 kommentarer

Tänk att det finns så otroligt mycket att välja på i ridsporten. Väldigt mycket utrustning finns det verkligen, det mesta är dock fruktansvärt dyrt...vilket är lite tråkigt. Då gäller det att välja mellan überdyr utrustning med bästa kvalité, eller billigare utrustning med sämre kvalité. Vad föredrar NI?
Själv tycker jag att sadel och träns kan få kosta lite mer, då det är väldigt viktigt att de sakerna blir rätt på en tävlingsponny. Framförallt sadeln måste sitta helt korrekt för att hästen inte ska få ont.
 
Schabrak och tävlingsset tycker jag däremot inte är lika viktigt. Såklart att jag dregglar lika mycket som er när jag ser ett snyggt märkesschabrak, med det betyder inte att jag har 350 schabrak i källaren av olika fina märken. 
Nej, jag föredrar en bra sadel och ett bra träns och sen allt som hör till. Och sen en bunt med schabrak och tävlingsluvor av olika märken, men som inte nödvändigtvis behöver vara av de finaste märkena.

Gårdagens inköp

Publicerat 2013-08-18 12:24:54 | i kategori Några kronor fattigare | 1 kommentarer

* Vanliga blåa jeans från Bik Bok. Huur sköna som helst, kommer bo i dem typ..
 

* Topp med leopard färgat mönster. Supersnygg!
 
 
* Svarta "high waist" jeans
 
 
* Träningskläder & gympaskor. Ready to run!
 
 

Tävlingsplanering

Publicerat 2013-08-18 10:58:03 | i kategori Alva | 3 kommentarer

Sitter och planerar in lite tävlingar, pratar ihop mig med mamma och skriver in i almanackan. Vill hitta ett bra upplägg som fungerar för både mig, Clover, alla i familjen och allt annat som händer utöver hästen.
 
Dessa tävlingar funderar jag på att åka på under hösten:

♦ Mälarhöjdens Ryttarsälskap 31/8
♦ Ekerö Ryttarförening 14/9
♦ Sollentuna Ridklubb 5/10
♦ Strömsholm 13/10
♦ Lurbo Ridklubb 2/11
 
Någon annan som planerat in någon av dessa?
 

Då var det dags!

Publicerat 2013-08-18 09:08:38 | i kategori Alva | 2 kommentarer

Första inlägget här på Ponny Piloter för mig. Känns stort & riktigt spännande. 
 
Denna bloggen känns riktigt bra asså. Då jag & Victoria vill i princip samma saker, så känns det säkert att börja blogga med henne. Vi kommer dela med oss av alla våra fram & motgångar. I ur och skur... Vilket ibland kan vara jobbigt, men som jag tycker är viktigt för er att få läsa. Alla kan lyckas ändå.
 
Denna veckan blir väldigt lugn för Clovers del. Då förra veckan var fullspäckad med intensiva träningar, förtjänar han att gå lite lugnt i några dagar innan vi börjar träna ordentligt igen. Vi har nämligen varit på Årsta Runsten i fem dagar, sjukt kul har det varit. Vi har fått träna för jätteduktiga tränare, både på SM hoppbanan (ett ord: WOW) och även på deras gigantiska terrängbana. Det har verkligen varit en upplevelse för livet. 
 
Jag & Clover har kommit varandra mycket närmare också. Jag har fått in lite fler av hans språng i kroppen, så nu vet jag lite hur jag bör lägga honom på hinder och hur han tänker. Nu krävs det bara lite rutin på banorna för oss två tillsammans, allt ska bli jättespännande. För er som inte hängt med, så har jag bara haft Clover i snart två månader. Och under den tiden har vi inte hunnit börja tävla någonting, utan vi har gjort massa annat kul istället! Men nu i höst är det dags, vilket ska bli riktigt kul!!
 
Här kommer lite bilder från superfina Runsten. En helt AMAZING anläggning, som var galet kul att träna på!
Jag har massa bilder som kommer upp här så småningom.

Då kör vi!!

Publicerat 2013-08-18 08:46:00 | i kategori Victoria | 5 kommentarer

Första dagen med bloggen "på riktigt" & det känns SUPER! Tror att jag & Alva kommer fixa det här jättebra då vi båda verkligen vill. Vi har höga mål & ambitioner som vi mer än gärna vill uppnå. Och allt kommer ni kunna läsa HÄR.
Är riktigt glad att vi kom på denna idén att blogga tsm, här på Ponny Piloter. Det kan gå åt skogen eller också bli hur bra som helst? Vi får ju vänta & se.
 
Idag söndag, står det en hel del på schemat. Min ponny "Silver" har under helgen stått uppstallad i min tränares stall då vi har städhelg i det vanliga stallet & alla hästar då gått ute på natten, vilket jag inte ville att Silver skulle göra. Därför fick han stå hos min tränare Sofia nätterna fre - lör & lör - sön. Så det blir dit jag ska åka & för att rida min ponny i eftermiddag. Hoppade lite med mamma igår (vilket gick grymt btw) så idag blir det konditions träning runt ett stort fält! Ska se till att kameran åker med så kanske mamma kan klicka lite bilder.
Sen kör vi hem Silver igen då det är våran tur att hjälpa till med städningen klockan 5. Blir antagligen kvar där ett bra tag så jag kommer nog inte vara hemma under nästan hela dagen.
 
Igår när det var invigning av bloggen fick vi över 100 unika besökare. FÖRSTA dagen! Grymt ju. Hoppas verkligen att ni vill stanna & ta del av våra galna liv med våra galna ponnysar!
 
Vad tycker ni om bloggen, so far?
 
 

Om Alva & Clover

Publicerat 2013-08-09 08:56:00 | i kategori Alva | 11 kommentarer

Hej och välkomna till vår blogg!
 
Jag heter Alva Cedermark, och är en av de två tjejerna som driver Ponny Piloter. 
 
Jag har ridit i ungefär 6 år, och i Juni 2013 skaffade vi vår första egna ponny. Innan har vi hyrt ponny i två år, vilket jag lärt mig otroligt mycket på. Vår nya, alldeles egna ponny heter Kings Lucky Clover, även kallad "Clover" och "Kungen", och är en valack (även han född -99). Tillsammans ska vi ta oss upp i klasserna inom hoppning, och målet är förstås SM och alla andra stora cuper! Han har innan gått höga klasser med tidigare ryttare som haft honom sen han kom från Irland, men nu så har han vilat i massa år från tävlandet pga bra skäl. Han har alltså inte varit skadad. Sen har han gått lite storhästklasser upp till 1.10 precis månaderna innan vi köpte honom. Och nu vill vi tillsammans ta oss upp till eliten igen! Men innan det sker kommer vi förstås träna en massa & lära känna varandra!
 
Jag bor utanför Stockholm, där jag varit bosatt i hela mitt liv. Clover står på Stora Wäsby i Upplands Väsby, ett stort stall med massa duktiga personer & grymma tränare. Bland annat Lena Bredberg som har tagit upp ryttare till EM i fälttävlan och riktigt höga klasser inom hoppning. Även andra grymma tränare, framförallt alla i fam. Bredberg, finns på plats som även de är jätteduktiga!
 
Här på bloggen kommer ni få följa min & "Clovers" resa, och förstås även Victorias & "Silvers". Vi båda är två drivna tjejer som har samma mål. VI VILL BLI BÄST. Och vägen upp mot toppen kan ni följa här!
 
Vi är inga vanliga ryttare, vi är Ponny Piloter!
Min instagram heter @alvacedermark och mitt videofy me konto hittar ni HÄR. Ni hittar mig även HÄR på youtube där jag lägger upp filmer ofta!
 

Om Victoria & Silver

Publicerat 2013-08-09 08:55:00 | i kategori Victoria | 1 kommentarer

Hejsan!
 
Mitt namn är Victoria Hävelid, är 14 år & äger hästen Silver Dan. Jag bor i Linköping men kan inte påpeka exakt vart jag har vuxit upp någonstans.. Har bott i olika delar av USA under största delen av mitt liv men föddes från grund & botten i Skanör-Falsterbo, Skåne.
På vardagarna går jag i skolan & den största delen av min fritid lägger jag i stallet med hästarna. Jag brinner för ridsporten & vill komma långt i hoppningen med min ponny Silver. Han är en D-ponny valack född -04 importerad från Irland. Drömmen är att få rida alla stora cuper & mästerskap som Ridsport Ponny Cup, Baltic, SM osv..
Jag fick hem Silver första dagen på sommarlovet så har inte ägt honom speciellt länge. Just nu försöker vi bara hitta varandra & bygga grunderna innan vi klättrar vidare upp i klasserna.
Själv började jag rida vid 5 års ålder & har alltså ridit i nästan 9 år nu. Fick min första häst när jag var 10 år & har sedan dess haft 4 olika hästar. Sålde nyligen min andra D-ponny "Givenchy" som var vår första häst & har ägts av oss i 4 år.
Under dessa 4 år med egen häst på 4 olika ponnyer har ja lärt mig otroligt mycket! Alla har varit helt olika att rida & har sin egen personlighet. Har haft det rätt tufft med att lämna tillbaka, avliva & sälja mina tre andra ponnys men står än kvar med båda fötterna på jorden med sagoponnyn bredvid mig.
Ni kommer kunna följa hela vår resa från start & upp i ponnyeliten. Varje träning & tävling. Med & motgångar.
 
Just nu står Silver uppstallad i ett ganska stort stall en bit bort från där jag bor. Vi tävlar för Jumpclub Ridsportförening som nu har blivit hemmaklubben.
 
Jag & Alva känner inte varandra sen tidigare. Vi har faktiskt aldrig änns träffats. Men anledningen till att just VI två startade denna blogg tsm är för att vi båda är så målmedvetna & drivna tjejer som verkligen vet vad vi vill. Vi har samma mål med både ridsporten & bloggningen & tror på att vi faktiskt kan lyckas!
Hoppas ni kommer vilja följa med på våran resa med våra ponnys till toppen! Vi är inga vanliga ponny ryttare, vi är Ponny Piloter!!
 
 
 
Min Instagram heter @victoriahavelid & mitt Videofyme konto hittar ni HÄR. Ni hittar mig även HÄR på youtube där jag lägger upp filmer ofta!
 

Välkommen till min nya blogg!

Publicerat 2013-08-07 22:49:03 | i kategori | 2 kommentarer

Mitt första inlägg.