Vägen mot egen häst del #1

Publicerat 2013-08-21 10:00:00 | i kategori Alva

Jag tänkte faktsikt ta och dra hela historien om hur det gick till när vi bestämde oss för att skaffa häst, och vägen fram till att vi skrev kontraktet och tog hem vår alldeles egna ponny.
 
Det är så mycket svårare än vad man tror att köpa häst. Vi trodde att det svåraste steget att ta skulle vara att ens bestämma sig för att vi ska ha en häst. Det visade sig vara helt fel. Efter att man bestämt sig, är det dags för att ta reda på vad för häst man vill ha. I vårt fall var det ungefär detta vi letade efter:
 
En D-ponny som ...
♥ Var trevlig i all hantering
♥ Hade hoppat minst LB-LA, beroende på hur gammal den var
♥ Var enkel att ha med sig
♥ Var pigg, men inte så het att den blir svår att kontrollera
♥ Inte varit skadad
 
Vi började kolla på hästnet. Det var den sidan vi var inne på mest varje dag. Vi höll koll på varenda annons som kom upp, och vi ringde även massa försäljare som importerar ponnyer. Men det visade sig att det inte var en sån grön och oerfaren ponny vi ville ha som första häst. Vi hittade väldigt många ponnysar på hästnet som vi åkte och provred. Men vi fastnade bara för ett fåtal. En av de ponnyerna vi fastnade för "mest" (innan vi hade hittat Clover) var vi beredda att köpa, när det visade sig att de faktiskt lurat oss lite grann. En annan ponny som vi förälskade oss i skrev vi kontrakt på...och så var det bara besiktningen kvar.
 
Tror ni redan nu kan lista ut hur det gick där... 
 
* Fortsättning följer *
 
 
Kommentarer
Postat av: AmandaB

Sv; den var bra! Hur var din? :D

2013-08-21 @ 10:10:01
URL: http://amandablomkvist.horseworld.se
Postat av: ♥ Elsa ♥

Svar: Jadå allt är bra! Allt bra med dig då? :)

Var gärna med och delta i våran tävling och ta chansen att vinna ett presenkort från stilrenaklockor.se Direktlänk till inlägget --> http://bluueeandgreen.blogg.se/2013/august/tavling.html#comment

2013-08-21 @ 10:21:13
URL: http://bluueeandgreen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback